Skip to main content

Julmarknad i Stralsund

Julmarknad i Stralsund - Stämningsfullt i svenskstaden

Ett besök i Stralsund är som en resa bakåt i tiden. Den vackra och välbevarade hansestaden som står på Unescos världsarvslista bjuder på en stämningsfull julmarknad, vackert inramad i romantisk miljö!
 

 

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Mecklenburg-Vorpommern

Malmö - Stralsund: På morgonen avgår bussen från Malmö och över Öresundsbron fortsätter vi till danska Gedser. Ombord på färjan har vi mölighet att äta lunch och sent på eftermiddagen når vi sedan Stralsund där bekväma Intercity Hotel blir vårt hem de kommande tre nätterna, ca 35 mil.

Dag 2-3, fredag - lördag: Historiskt & stämningsfullt

Stralsund: I den gamla svenskstaden Stralsund är julmarknaden en trevlig upplevelse. Vid det gamla marknadstorget Alter Markt reser sig det välkända rådhuset och tillsammans med de välbevarade borgarhusen bildar de en imponerande kuliss till marknaden som sträcker sig bort till Neuer Markt. I vinterkvällen livas staden upp av juldekorationer och ett antal utställare i traditionella bodar. Härliga dofter av brända mandlar, bratwurst och glühwein lockar till en paus från julklappsinköpen. Vi får även möjlighet att bekanta oss med både Greifswald samt Neubrandenburg och deras alldeles egna julmarknader!

Dag 4, söndag: Julmarknadsbesök i Rostock

Stralsund - Malmö: Mätta och belåtna efter en god frukost tar vi sikte på grannstaden Rostock. Vår guide tar oss med på en kortare rundtur i staden innan vi får möjlighet att utforska utbudet även på Rostocks julmarknad. Under eftermiddagen avgår färjan från Rostock mot Gedser och därefter styr vi mot Malmö dit vid anländer vid 20-tiden, ca 35 mil. Här blir det dags att ta adjö med många fina upplevelser i minnet.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 320:-
(ordinarie pris 360:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Stadspromenad i Stralsund

En rundtur i Stralsund är som en resa bakåt i tiden. I denna välbevarade stad, som står på Unescos världsarvslista, njuter vi av det eleganta rådhuset, ståtliga borgarhus och kyrkor från olika epoker som kantar vår väg. Promenaden avslutas vid Stralsunds julmarknad, där vi orienterar oss bland de tre små naggande goda marknaderna; Alter Markt, Neuer Markt och Rathauskeller.
Ingår i resans pris.

Upptäck Greifswald

Greifswald var en gång medlem i Hansan och dess universitet kom under svensktiden att utgöra en högt aktad läroanstalt för svenska ynglingar ur de högre samhällsklasserna. Vår guide tar oss med på en intressant promenad genom den gamla stadskärnan innan vi får möjlighet att i egen takt utforska den ansedda konsthantverksmarknaden, där regionala hantverkare torgför sina gediget tillverkade alster. Den lilla trevliga julmarknaden passar vi givetvis också på att besöka.
Pris ca 165:-

Julmarknad i Neubrandenburg

Neubrandenburg är en trevlig liten stad vid Tollensesjöns norra strand. Staden grundades 1248 och är känd för sin välbevarade medeltida ringmur som står kvar trots att staden skadades svårt under andra världskriget. På det centrala torget Weberplatz ordnas varje år traditionsenligt en omtyckt julmarknad vid namn ”Weberglockenmarkt”, ungefär vävarnas klockmarknad. Här finner vi hantverk, musik och läckerheter från trakten.
Pris ca 195:-

Julmarknad i Rostock

I jultid är Rostock en stämningsfull upplevelse utöver det vanliga. Gamla stans medeltida promenadstråk Kröpeliner Strasse strålar av juldekorationer och adventsstjärnor. Marknadsbodarna är vackert pyntade och lockar med smycken, traditionellt träsnideri, leksaker, konsthantverk och mycket annat. Vi passar på att gå på upptäcktsfärd innan färjan seglar hemåt.
Ingår i resans pris.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
26/11BussIntercity Hotel, StralsundMer än 82 995:-Boka
3/12BussIntercity Hotel, StralsundMer än 82 995:-Boka
10/12BussIntercity Hotel, StralsundMer än 82 995:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Stadspromenad i Stralsund och Julmarknad i Rostock
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 895:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Intercity Hotel, Stralsund
Intercity Hotel, Stralsund
Bekvämt och välskött mellanklasshotell. Centralt läge mittemot centralstationen och bron som på en kort promenad tar dig till den historiska stadskärnan med sina vackra hus i världsarvsskyddad tegelst...
Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö