Skip to main content

Julmarknad i Schwerin

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 3 dagar

Julmarknad i Schwerin
- Adventsstämning bland korsvirkeshus & sagoslott

Schwerin ligger vackert inbäddad i ett skogs- och sjölandskap, med sitt sagoslott direkt vid vattnet. Torget förvandlas i adventstid till en julmarknad som badar i belysning och färgglatt julpynt. Resan för dig som söker en rofyllda upplevelser i en historisk småstad med julstämning!
 

 

Dagsprogram

Dag 1, fredag: Förväntansfulla söderut

Malmö - Schwerin: Vi börjar vår resa på morgonen i Malmö. Vi tar färjan från Rödby till Puttgarden och fortsätter till Schwerin där vi checkar in på Intercity Hotel med bra läge nära Schwerins historiska hjärta, ca 38 mil.

Dag 2, lördag: Stämningsfulla Schwerin

Schwerin: Gemytliga och vackra Schwerin är verk­ligen en njutning för själen. Här flanerar vi bland korsvirkeshus, mysiga ölstugor och sagoslott. Huvudgatan i den bilfria stadskärnan kantas av marknadsstånd med god mat och vackert konsthantverk. Medelpunkten för julmarknaden är det gamla marknadstorget där den praktfulla julgranen står i all sin glans. Schweriner Schloss ståtar vackert i bakgrunden med sina guldskimrande torn.

Dag 3, söndag: Hemåt via Lübeck

Schwerin - Malmö: Efter en god frukost lämnar vi Schwerin och sätter kurs mot Lübeck där vi hinner med att besöka julmarknaden innan det vankas gränshandel i Puttgarden. Under eftermiddagen tar vi färjan från Puttgarden tillbaka till Rödby i Danmark. Vi rullar så småningom över Öresundsbron och når Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00 efter en härlig vistelse i Schwerin, ca 38 mil.

Utflykter

Upplev mer! Beställ och betala utflykten hemifrån så får du poäng för summan i Poängjakten.

Stadsrundtur i Schwerin med julmarknad

Följ med vår guide på en rundtur till fots bland korsvirkeshus, det fantastiska rådhuset och lejonmonumentet innan vi skiljs åt för att börja utforska Schwerins mysiga julmarknad.
Ingår i resans pris.

Julmarknad i Wismar

Hansestaden Wismar visar upp en julmarknad väl värd att besöka. Marknadstorget ramas in av ett elegant rådhus, den omtalade fontänen Wasserspiele och vackra gavelhus där Alter Schwede brukar dra till sig de flesta blickar. Under december är det extra trevligt att flanera här och titta på juldekorationer från Erzgebirge, mumsa på kanderade äpplen eller att inhandla ett par mjuka skor i lammskinn.
Pris ca 145:-

Julmarknad i Lübeck

Under adventstid omvandlas hela Lübecks gamla stadsdel till en enda stor sprudlande marknad. Omkring 200 försäljare erbjuder en mängd julklappsidéer för både stora och små. Kommersen äger bland annat rum vid rådhustorget, i skuggan av den mäktiga Mariakyrkan och det gamla rådhuset. Kanske hinner vi även med ett besök hos den berömda marsipantillverkaren Niederegger?
Ingår i resans pris.

                                                                                                    

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
10/12BussIntercity Hotel, SchwerinInga tillgängliga platser2 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar (dag 2 - 3)
  • 1 middag (dag 1)
  • Utflykterna Stadsrundtur i Schwerin med julmarknadsbesök och Julmarknad i Lübeck
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Intercity Hotel, Schwerin
Intercity Hotel, Schwerin
Bekvämt hotell med betryggande god tysk standard och tilltalande centralt läge. På hotellet finns en trevlig restaurang med stora panoramafönster samt en lobbybar där man lämpligen kan inleda kvällen...
Sista minuten
9/12Advent på slott i Polenfrån 3 195:-
9/12Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
9/12Julmarknad i Celle 4 dagarfrån 3 595:-
10/12Julmarknad i Lübeckfrån 2 795:-
10/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 2 895:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö