Skip to main content

Julmarknad i Rostock 2 dagar

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 2 dagar

Julmarknad i Rostock - Nordtyskt gemyt

En av Nordtysklands största och mest uppskattade julmarknader välkomnar oss med äkta julstämning!
 

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Mot julmarknad & härlig julstämning

Malmö - Rostock: På morgonen lägger vi Malmö bakom oss och via Öresundsbron når vi färjeläget i Gedser och strax efter lunchtid anländer vi till Rostock, ca 25 mil. Vi inleder med en stadspromenad innan vi får möjlighet till egna strövtåg. I jultid är Rostock en stämningsfull upplevelse utöver det vanliga. Gamla stans medeltida promenadstråk Kröpeliner Strasse strålar av juldekorationer och adventsstjärnor. Marknadsbodarna är vackert pyntade och lockar med smycken, traditionellt träsnideri, leksaker, konsthantverk och mycket annat. Passa på att avnjuta rubinrött glühwein, kanderade äpplen, brända mandlar eller någon annan läckerhet! På kvällen beger vi oss till Land-gut-Hotel Hermann som är lantligt och rofyllt beläget utanför Bentwisch strax öster om Rostock. Här blir vi väl omhändertagna och kan koppla av i hotellets wellnessavdelning med pool. Kvällen rundar vi av med en gemensam middag i hotellets trevliga restaurang. 

Dag 2, söndag: Farväl Rostock

Rostock - Malmö: Efter en lugn morgon och gott om tid att njuta av den goda frukosten tar vi plats i bussen. I dag ges vi möjlighet till gränshandel i lugn och ro och vi hinner också njuta ytterligare av Rostocks julmarknad innan vi framåt kvällen tar färjan från Rostock tillbaka till Gedser i Danmark. Vi rullar så småningom över Öresundsbron och når Malmö på kvällen ca kl 22.00 efter en härlig vistelse i hansestaden Rostock, ca 25 mil.

Utflykter


Utflykten ingår i resans pris! 

Stadsrundtur i Rostock med julmarknad

Rostocks grundande går tillbaka till medeltiden och även om staden drabbades av andra världskrigets bombräder finns flera av stadens gamla stadsportar kvar till beskådan. Nordeuropas äldsta universitet och den praktfulla gotiska tegelstenskyrkan Marienkirche utgör ett par av stadens mest omtalade landmärken. Rostock ståtar även med en av Nordtysklands största och mest välbesökta julmarknader. Vår tur avslutas vid Rådhuset, vars välputsade barockfasad bildar en värdig bakgrund till köpenskapen utmed Neuer Markt och Kröpeliner Strasse. Mellan glittrande karuseller och smyckade köpmannahus med utsirade gavlar hörs de glada skratten från uppsluppna besökare och i marknadsbodarna erbjuds såväl gediget konsthantverk som lokala godsaker.
Ingår i resans pris.

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 1 övernattning i dubbelrum
  • 1 middag (dag 1)
  • 1 frukost (dag 2)
  • Utflykten Stadsrundtur i Rostock med julmarknad 
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. På denna resa finns inte möjlighet att boka anslutningar, men det finns möjlighet att boka övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 395:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Land-gut-Hotel Hermann, Bentwisch
Land-gut-Hotel Hermann, Bentwisch
Gemytligt och familjärt hotell med god service, naturskönt läge och lantlig atmosfär. Hotellet var ursprungligen ett lantgods byggt under första halvan av 1800-talet, där mangårdsbyggnaden och stallet...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö