Skip to main content

Julmarknad i Rostock

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 3 dagar

Julmarknad i Rostock - Nordtyskt gemyt

En av Nordtysklands största och mest uppskattade julmarknader välkomnar oss med äkta julstämning. Mellan glittrande karuseller och smyckade köpmannahus med utsirade gavlar hörs glada skratt från uppsluppna besökare.
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »

 

 

Dagsprogram

Dag 1, fredag: Mot julshopping

Malmö - Rostock: På morgonen lägger vi Malmö bakom oss och via Öresundsbron når vi färjeläget i Gedser. Strax efter lunchtid anländer vi till Rostock där vi senare under eftermiddagen checkar in på Intercity Hotel, ca 25 mil. Innehållsrika och gemytliga dagar väntar på oss!

Dag 2, lördag: Härlig julstämning

Rostock: I jultid är Rostock en stämningsfull upplevelse utöver det vanliga. Gamla stans medeltida promenadstråk Kröpeliner Strasse strålar av juldekorationer och adventsstjärnor. Marknadsbodarna är vackert pyntade och lockar med smycken, traditionellt träsnideri, leksaker, konsthantverk och mycket annat. Den kylslagna vinterkvällen är fylld av julens alla dofter. Passa på att avnjuta rubinrött glühwein, kanderade äpplen, brända mandlar eller någon annan läckerhet! Dessutom gör vi en utflykt till den anrika hertigstaden Schwerin. 

Dag 3, söndag: Farväl Rostock

Rostock - Malmö: Efter en god frukost har vi möjlighet till gränshandel innan vi under eftermiddagen tar färjan från Rostock tillbaka till Gedser i Danmark. Vi rullar så småningom över Öresundsbron och når Malmö på kvällen ca kl 20.00 efter en härlig vistelse i hansestaden Rostock, ca 25 mil.

Utflykter


Utflykterna ingår i resans pris! 

Stadsrundtur i Rostock med julmarknad

Rostocks grundande går tillbaka till medeltiden och även om staden drabbades av andra världskrigets bombräder finns flera av stadens gamla stadsportar kvar till beskådan. Nordeuropas äldsta universitet och den praktfulla gotiska tegelstenskyrkan Marienkirche utgör ett par av stadens mest omtalade landmärken. Rostock ståtar även med en av Nordtysklands största och mest välbesökta julmarknader. Vår tur avslutas vid Rådhuset, vars välputsade barockfasad bildar en värdig bakgrund till köpenskapen utmed Neuer Markt och Kröpeliner Strasse. Mellan glittrande karuseller och smyckade köpmannahus med utsirade gavlar hörs de glada skratten från uppsluppna besökare och i marknadsbodarna erbjuds såväl gediget konsthantverk som lokala godsaker.
Ingår i resans pris.

Julmarknad i Schwerin

Den anrika hertigstaden Schwerin tar emot oss, vackert inramad i ett betagande sjölandskap. Schweriner Schloss ståtar mäktigt i bakgrunden med guldskimrande torn. Centrum för stadens julmarknad utgörs av Marktplatz i Gamla stan där Schweriner Doms högresta spiror strävar mot himlen. Ljusindränkta små gränder och vackra korsvirkeshus skänker marknaden en passande inramning. Doften av brända mandlar och glühwein förkunnar att det är adventstider. Hantverksmässigt tillverkade juldekorationer från Erzgebirge och saftiga kanderade äpplen utgör andra favoriter.
Ingår i resans pris.

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
25/11BussIntercity Hotel, RostockMer än 83 195:-Boka
2/12BussIntercity Hotel, RostockMer än 82 995:-Boka
9/12BussIntercity Hotel, RostockMer än 83 195:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar (dag 2 - 3)
  • Utflykterna Stadsrundtur i Rostock med julmarknad samt Julmarknad i Schwerin
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Intercity Hotel, Rostock
Intercity Hotel, Rostock
Välskött hotell av god tysk standard i en ljus och modern stil med bekväma rum. Beläget vid järnvägsstationen och på lättillgängligt avstånd till trevlig shopping och den omtyckta julmarknaden vid Råd...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö