Skip to main content

Julmarknad i Prag

Julmarknad i Prag - Den gyllene staden

Prag är en magisk stad oavsett årstid men kanske lockar vintern och julen fram det allra bästa i denna romantiska storstad. Den tjeckiska huvudstaden är ett perfekt resmål för dig som vill kombinera god mat och dryck med shopping och fascinerande historia. Under en promenad över Karlsbron mot Gamla stadens torg blir du hänförd av Prags elegans, ståtliga byggnader och storslagna spiror!

 

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Bussen till Tjeckien

Malmö - Prag: I Malmö samlas vi på morgonen och kliver ombord på bussen. Färjan tar oss över till Rostock och på kvällen närmar vi oss Prag där vi checkar in på centralt belägna Ambiance Hotel, ca 78 mil. Nu är den gyllene staden vår och väntar på att upptäckas!

Dag 2-3, fredag - lördag: Julsmyckade Prag

Prag: Den gyllene staden glimmar extra vackert under adventstid och är som en bevarad kuliss från ett annat århundrade. De praktfulla byggnaderna skapar en fridfull atmosfär och högt ovan floden Moldau ligger borgen med den enorma St Vituskatedralen som avtecknar sin silhuett mot himlen. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor, oavsett årstid. De största marknaderna äger rum på Gamla stadens torg och utmed Václavplatsen. Chansen är stor att man i Prag hittar just den där särskilda julklappen man inte hittar någon annanstans!

Dag 4, söndag: Med minnen i bagaget

Prag - Malmö: Tidigt på morgonen har det blivit dags att vända hemåt. Vi stannar till och äter frukost innan färjan seglar från Rostock och ombord har vi möjlighet att äta lunch. Framåt 20-tiden har vi även lagt Öresundsbron bakom oss och vi är åter i Malmö, ca 78 mil. Tack för den här gången!

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 900:-
(ordinarie pris 1 000:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Gamla staden & Josefov

Prags historiska stadskärna bjuder in till promenader och vår guide tar oss med på en spännande fotvandring. Vid Gamla stadens torg finner vi det omtalade rådhuset och dess unika klockspel och i Josefov, den gamla judiska stadsdelen, möter vi eleganta 1800-talsbyggnader och välbevarade synagogor. Bakom varje krök i de vindlande gränderna finns något nytt att upptäcka!
Pris ca 135:-

Bryggeribesök

Vi besöker ett av Prags hantverksbryggerier där mat och dryck bjuds vid sidan av den anrika ölproduktionen. Här provar vi tjeckiskt öl som bryggs på plats och tillsammans äter vi en specialitet från trakten. Smaklig måltid! 
Pris inkl middag ca 365:-

Pragborgsområdet & Malá Strana

Strahovklostrets vitputsade barockfasad och de rikt dekorerade palatsen vid slottsområdets torg är några av sevärdheterna som väntar oss i dag. St Vituskatedralens höga spiror strävar mot skyn och det kungliga palatset ruvar på dramatiska händelser ur det förflutna. Tjusiga 1700-talsfasader skänker Malá Strana, Lillsidan, alltjämt en mystisk atmosfär och medan vi torrskodda tar oss över den uråldriga Karlsbron får vi lyssna till berättelserna om den gyllene staden!
Pris ca 135:-

Under Prags broar

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan stadens upplysta byggnader speglar sig i det stilla vattnet. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn och det bländvita Strahovklostrets putsade fasad skymtar uppe på höjden. Vi äter en god middag samtidigt som vi njuter av de stämningsfulla vyerna. 
Pris inkl middag ca 365:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
26/11BussAmbiance Hotel, PragMer än 83 295:-Boka
3/12BussAmbiance Hotel, PragMer än 83 295:-Boka
10/12BussAmbiance Hotel, PragMer än 83 295:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar (dag 2 - 3, frukost ingår ej hemresedagen)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 095:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Ambiance Hotel, Prag
Ambiance Hotel, Prag
Välskött och trevligt hotell, inhyst i en sekelskiftesfastighet med tilltalande fasad. I det moderniserade hotellet finns flera tidstypiska detaljer bevarade såsom den imponerande trappan och takstuck...
Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö