Skip to main content

Julmarknad i Lübeck

Julmarknad i Lübeck
- Möt julstämningen i hansestaden

Följ med till en av Tysklands mest praktfulla julstäder och njut av julstämning, shopping och fantastiskt god marsipan. På julmarknaderna säljs allt från typiska julsaker till julgodis och konsthantverk. Vi får också möjlighet att uppleva julstämningen i Hamburg.

Dag för dag

Dag 1, fredag: Mot marsipanstaden

Malmö - Lübeck: Vi börjar vår resa på morgonen i Malmö. Via Öresundsbron och de danska öarna når vi Rödby där vi tar färjan till Puttgarden i Tyskland. Vi hinner äta lunch innan vi når marsipanstaden Lübeck, ca 31 mil. Framåt eftermiddagen checkar vi in på valt hotellalternativ. Trevliga dagar väntar oss!

Dag 2, lördag: Upptäck Lübeck & Hamburg

Lübeck: Den gamla hansestaden Lübeck är mysig och full av upplevelser i julens tecken. Innanför vallgravarna finns den bevarade medeltida stadskärnan som är ett av Unescos världsarv. Vid rådhuset breder julmarknaden ut sig och här säljs allt från typiska julsaker till julgodis och konsthantverk. Ett annat evenemang i jultid är den genuina medeltidsmarknaden mitt inne i Altstadt. Passa även på att besöka Niedereggers berömda kafé och köp med lite marsipan till julbordet. Strosa runt i den pittoreska stadskärnan med sitt myller av smala gator och gränder och insup atmosfären. Följ också med till Hamburg för ännu fler juliga upplevelser!

Dag 3, söndag: Tack för denna gång

Lübeck - Malmö: Vi äter en god frukost innan vi beger oss norrut. Under dagen gör vi ett uppehåll med möjlighet till gränshandel. I Puttgarden tar vi åter färjan till Danmark och framåt kvällen, ca kl 20.00, når vi Malmö och Öresundsterminalen efter ett minnesvärt besök i de sju tornens stad, ca 31 mil.

Utflykter


Upplev mer! Beställ och betala utflykten hemifrån så får du poäng för summan i Poängjakten.

Julmarknad i Lübeck

Under adventstid omvandlas hela Lübecks gamla stadsdel till en enda stor sprudlande marknad. Omkring 200 försäljare erbjuder en mängd julklappsidéer för både stora och små. Kommersen äger bland annat rum vid rådhustorget, i skuggan av den mäktiga Mariakyrkan och det gamla rådhuset. Kanske hinner vi även med ett besök hos den berömda marsipantillverkaren Niederegger?
Ingår i resans pris.

Promenad i hansestaden Lübeck

Följ med på en intressant promenad bland sevärdheter och hör vår guide berätta om Lübecks spännande historia. Vi ser bland annat Mariakyrkan, Buddenbrookhuset och rådhuset.
Ingår i resans pris.

Julmarknad i Hamburg

Följ med till Tysklands näst största stad och njut av julstämningen! På kvällen när mörkret lagt sig tar vi del av någon av stadens marknader, framför det pampiga rådhuset breder marknadsbodarna ut sig och även på shoppinggatan Jungfernstieg är det julmarknad. Tillsammans med den hanseatiska julmarknaden vid Gänsemarkt bildar de en populär och välbesökt trio. Med lockelser som hantverk, glühwein och grillade korvar finns här något för alla. Följ med och låt dig fyllas av julstämning!
Pris ca 165:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/11BussHotel niu Rig, LübeckInga tillgängliga platser3 395:-Inga tillgängliga platser
27/11BussTryp Hotel Aquamarin, LübeckInga tillgängliga platser2 995:-Inga tillgängliga platser
4/12BussHotel niu Rig, LübeckMer än 83 395:-Boka
4/12BussTryp Hotel Aquamarin, LübeckMer än 82 995:-Boka
11/12BussHotel niu Rig, LübeckMer än 83 395:-Boka
11/12BussTryp Hotel Aquamarin, LübeckMer än 82 995:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar (dag 2 - 3)
  • Utflykterna Julmarknad i Lübeck och Promenad i hansestaden Lübeck
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg
Hotel niu Rig 1 295:-
Tryp Hotel Aquamarin 395:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel niu Rig, Lübeck
Hotel niu Rig, Lübeck
Nytt och fräscht hotell med maritimt tema och elegant design som välkomnat gäster sedan sommarn 2019. Hotellet som är inhyst i en ombyggd sekelskiftesbyggnad avspeglar på många sätt hansestadens Lübec...

Destinationshotell

Tryp Hotel Aquamarin, Lübeck
Tryp Hotel Aquamarin, Lübeck
Trevligt och välkomnande hotell i lugna omgivningar med bekväma rum. Bra kommunikationer till Lübecks charmerande historiska stadskärna, pärlan bland hansastäder. Hotellet: På hotellet finns en rustik...
Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö