Skip to main content

Julmarknad i Hildesheim

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 4 dagar

Julmarknad i Hildesheim -
Idylliskt & stämningsfullt

Följ med till Hildesheim och hänförs av den idylliska miljön. Runt Marktplatz ståtar korsvirkeshusen och ger en vacker inramning till julmarknaden. Njut av stämningen och världsarven! Vi besöker också korsvirkespärlorna Goslar och Braunschweig.
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot stämningsfull helg

Malmö - Hildesheim: Vi börjar vår resa på Öresundsterminalen i Malmö och tar oss över Öresundsbron. Väl i Danmark går tiden snabbt och vi når färjeläget i Rödby där båten till Puttgarden och Tyskland väntar. Vi passar på att äta lunch och framåt kvällen når vi Hildesheim där vi checkar in på Intercity Hotel, ca 53 mil.

Dag 2-3, fredag - lördag: Idylliskt & upplevelserikt

Hildesheim: Korsvirkesidyllen Hildesheim lades i ruiner under tunga bombanfall under andra världskriget, men av detta ser vi i dag inga spår. Hela den gamla stadskärnan har varsamt restaurerats och två av stadens kyrkor finns numera med på världsarvslistan. Vid den gamla marknadsplatsen ligger ett av Tysklands största och mest kända korsvirkeshus, Knochenhaueramtshaus, slaktarnas gilleshus. Botanisera i de små butikerna och njut av den vackert inramade julmarknaden! För ännu mer stämning och upplevelser gör vi en eftermiddagsutflykt till pärlan Braunschweig. Missa inte heller turen till kejsarstaden Goslar!

Dag 4, söndag: Dags att återvända hem

Hildesheim - Malmö: Efter en god frukost är det dags att ta farväl av Hildesheim och påbörja vår resa norrut. Vi hinner med lunch innan vi sedan tar färjan från Puttgarden i Tyskland till Danmark. På kvällen når vi Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00 med fina minnen från korsvirkesidyllerna, ca 53 mil.

Utflykter

Utflykterna ingår i resans pris!

Promenad i vackra Hildesheim

Följ med och upptäck idylliska Hildesheim! Med en varsamt restaurerad stadskärna, vackra korsvirkeshus och två världsarvslistade kyrkor finns det mycket att titta på. Missa inte Knochenhaueramtshaus, slaktarnas gilleshus, ett av Tysklands mest kända korsvirkeshus. En gemensam promenad är en perfekt introduktion inför egna strövtåg!
Ingår i resans pris.

Julmarknad i Braunschweig

Henrik Lejonets residensstad tar emot oss, vackert skrudad inför stundande julfirande. Utanför den mäktiga domkyrkan finner vi stadens symbol, statyn över det omtalade lejonet. Vi promenerar genom Gamla stan och njuter av stämningen. Det blir även tid att besöka julmarknaden med mer än 140 kärleksfullt utsmyckade marknadsstånd med en vacker historisk inramning.
Ingår i resans pris.

Kejsarstaden Goslar

Sagostaden Goslar ligger vackert vid foten av bergskedjan Harz och med en mer än 1 000-årig historia lockar staden med en nästan magisk julstämning. Den välbevarade gamla stadskärnan, med alla sina korsvirkeshus och små kullerstensbelagda gränder, finns med på Unescos lista över världsarv. Den vackra julmarknaden hålls på Marktplatz och intill finns även den unika Sagoskogen. Goslar är även berömt för sina häxor då medeltidens häxprocesser härjade här, det sägs att de finns kvar uppe i bergen. Följ med till Goslar och bli hänförd!
Ingår i resans pris.

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
24/11BussIntercity Hotel, HildesheimMer än 83 795:-Boka
1/12BussIntercity Hotel, HildesheimMer än 83 895:-Boka
8/12BussIntercity Hotel, HildesheimMer än 83 695:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Promenad i vackra Hildesheim, Julmarknad i Braunschweig samt Kejsarstaden Goslar
  • Gränshandel
     

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 095:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Intercity Hotel, Hildesheim
Intercity Hotel, Hildesheim
Nybyggt, fräscht och uppskattat hotell som välkomnade sina första gäster 2021. Modernt hotell med god komfort och en trendigt avskalad stil med roliga inslag såsom lamparmaturer i form av cykelhjul i...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö