Skip to main content

Julmarknad i Hameln

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 4 dagar

Julmarknad i Hameln
- Stämningsfull advent i råttfångarens stad

I denna välbevarade och vackert julpyntade stad infinner sig en varm känsla av gammaldags och sagolik julstämning. I adventstid får Hameln ett skimmer över sig som för tankarna till julsagor. På den traditionella julmarknaden kan vi njuta av stämningen bland utsmyckade julbodar och spännande arkitektur. En härlig weekend väntar!
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

 

Dag för dag

Dag 1, torsdag: Mot äventyret

Malmö - Hameln: I Malmö påbörjar vi resan över Öresund och fortsätter sedan vidare till Rödby. Färjan tar oss till Puttgarden där vi rullar in i Tyskland. Under dagen hinner vi med lunch och intressant guidning innan vi framåt kvällen når Hameln och checkar in på Hotel zur Krone med perfekt läge vid gågatan i stadens hjärta, ca 56 mil. Här ska vi njuta under de spännande dagarna vi har framför oss.

Dag 2-3, fredag - lördag: Skimmer av julsaga

Hameln: Området kring Hameln förknippas med sagor och berättelser och staden kallas ofta råttfångarstaden efter den välkända folksagan. I adventstid får Hameln ett ännu starkare skimmer av julsaga. De som besöker den traditionella julmarknaden förundras över den vackert upplysta adventskalendern och de utsmyckade julbodarna samt den spännande arkitekturen. Hameln har en imponerande stadskärna med korsvirkeshus och en säregen byggnadsstil, kallad Weserrenässans, som utvecklades under medeltiden och som många av stadens äldre byggnader är uppförda i. Vi får också möjlighet att följa med och uppleva mysiga Hildesheim och storstaden Hannover.

Dag 4, söndag: Farväl för denna gång

Hameln - Malmö: Efter en god frukost är det dags att ta farväl av Hameln och vi tar oss norrut. Vi passerar Hamburg och Lübeck och hinner med lunch innan vi sedan tar färjan i Puttgarden över till Danmark. Snart korsar vi Öresund och är åter på Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00 efter en härlig weekend i den vackert julsmyckade staden Hameln, ca 56 mil.

Utflykter

Utflykterna ingår i resans pris!

Promenad i Hameln

Vi njuter av Hamelns vackra stadskärna, den säregna byggnadsstilen och ser huset som bär råttfångarens namn och som minner om hur stadens barn en gång lurades iväg. Vi avslutar vid den mysiga julmarknaden.
Ingår i resans pris.

Julmarknad i Hildesheim

Vi inleder med en promenad där vi bland annat ser Tysklands största korsvirkeshus och det blir även tid att strosa runt på den populära julmarknaden som äger rum på Marktplatz, ett av de vackraste torgen i Tyskland.
Ingår i resans pris.

Upptäck Hannover

I dag ska vi lära känna storstaden Hannover! Vi gör en liten rundtur och vår guide berättar om både nutid och dåtid innan vi får möjlighet till egna upptäcktsfärder. Förutom ett stort shoppingutbud har Hannover inte mindre än tre julmarknader, en finsk, en historisk och den traditionella, i de charmiga kvarteren runt Marktkirche.
Ingår i resans pris.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
24/11BussHotel zur Krone, HamelnMer än 83 995:-Boka

Information

Alt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Promenad i Hameln, Julmarknad i Hildesheim samt Upptäck Hannover
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel zur Krone, Hameln
Hotel zur Krone, Hameln
Genuint och charmigt hotell med personlig atmosfär, inhyst i ett korsvirkeshus från 1645. Bästa tänkbara läge i hjärtat av Hamelns historiska centrum med alla sevärdheter på bekvämt promenadavstånd. H...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö