Skip to main content

Julmarknad i Hamburg

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 4 dagar

Julmarknad i Hamburg
- Världsstad med maritim atmosfär & härlig julstämning

Tysklands näst största stad sjuder av liv och har ett rikt utbud av shopping och upplevelser. I adventsskrud är staden extra vacker! Här glittrar julens ljus extra mycket när de speglas i stadens alla kanaler och sjöar. Faktum är att det i Europa inte finns någon stad som har fler broar än Hamburg, inte ens Venedig eller Amsterdam!
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

Dag för dag

Dag 1, torsdag: Mot spännande storstad

Malmö - Hamburg: Vi stiger på bussen i Malmö på morgonen och beger oss via Öresundsbron till färjan i Rödby och över till Puttgarden och Tyskland. Vi stannar för lunch innan vi tidig eftermiddag når Hamburg, ca 37 mil, och checkar in på Novum Style Hotel Centrum med bekvämt promenadavstånd till den välkända shoppinggatan Mönckebergstrasse och julmarknaden på Spitalerstrasse. Följ med och få en första introduktion till Hamburg!

Dag 2-3, fredag - lördag: Utforska Hamburg

Hamburg: Nu ska vi njuta av miljonstaden som har fler broar än Venedig och Amsterdam! Alla historiska byggnader, stadens fantastiska julmarknader och bra shopping. Gågator och gallerior exploderar i röda juldekorationer. Här kan vi shoppa i både charmiga små butiker och välfyllda varuhus. På vår stadsrundtur lär vi känna staden lite bättre. Hamburg är berömd för sina julmarknader och dessa hittar vi bland annat kring Petrikyrkan, framför Karstadts varuhus och på det stora Rådhustorget. Vi passar också på att åka en sväng till Stade som med sina korsvirkeshus bjuder på mysig småstadskänsla.

Dag 4, söndag: Hemåt med julstämning

Hamburg - Malmö: Efter frukost lämnar vi hotellet och tar åter plats i vår buss för hemresa. Vi gör uppehåll med möjlighet till lunch och stannar för gränshandel innan vi fortsätter mot färjeläget i Puttgarden varifrån vi tar färjan över till Rödby. Efter ca två timmar genom det danska landskapet når vi Malmö och Öresundsterminalen på kvällen framåt kl 20.00, ca 37 mil. Med härliga julminnen i bagaget säger vi adjö till våra medresenärer för den här gången.

Utflykter

Utflykterna ingår i resans pris!

Hamburg bei Nacht

Vi ger oss ut i ett vackert upplyst Hamburg och gör ett första besök på julmarknaden vid Rathausmarkt, i stadens hjärta, med det mäktiga rådhuset som kuliss. En trevlig introduktion till helgen!
Ingår i resans pris.

Se Hamburg

En intressant stadsrundtur där vi bland annat beundrar rådhuset, stadens symbol Mikaelikyrkan som i folkmun kallas Michel, den imponerande hamnen, välkända Reeperbahn och genuina Speicherstadt med sina historiska lagerhus.
Ingår i resans pris.

Svenskminnen i Stade

Vi beger oss till Stade och njuter av den historiska stadskärnan med sina välbevarade korsvirkeshus. Vår guide tar oss med på en liten promenad genom de charmiga gränderna med sin vackra bebyggelse och berättar om spännande svenskminnen. Vi avslutar vid julmarknaden och det ges tid för egna strövtåg.
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Hamburg bei Nacht, Se Hamburg samt Svenskminnen i Stade
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö