Skip to main content

Julmarknad i Goslar

Julmarknad i Goslar
- Korsvirkesidyll med magisk julstämning

Följ med och upplev stämningen i sagostaden Goslar, vackert belägen vid foten av berg- och skogsområdet Harz. På den gemytliga julmarknaden finns bodar med konsthantverk, leksaker och julpynt. Här kan du smaka både Glühwein och goda tyska korvar. Vi bor perfekt mitt i hjärtat av Gamla stan omgivna av en härlig miljö och vackra korsvirkeshus.

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot förtrollande natur

Malmö - Goslar: Vi börjar vår resa på Öresundsterminalen i Malmö och tar oss över Öresundsbron. Väl i Danmark går tiden snabbt och vi når färjeläget i Rödby där båten till Puttgarden och Tyskland väntar. Vi passar på att äta lunch på ett trevligt värdshus och framåt kvällen når vi Goslar och checkar in på anrika och vackra Hotel Kaiserworth mitt i Gamla stan, ca 59 mil.

Dag 2-3, fredag - lördag: Magisk stämning

Goslar: Vi har nu gott om tid att utforska kejsarstaden och dess omgivningar. Goslar är mer än 1 000 år gammal och bjuder på en nästan magisk julstämning. Den välbevarade gamla stadskärnan, med alla sina korsvirkeshus och små kullerstensbelagda gränder, finns med på Unescos lista över världsarv. Den vackra julmarknaden hålls på Marktplatz och intill finns även den unika Sagoskogen. Missa inte klockspelet som slår fyra gånger per dag och bjuder på ett litet skådespel uppe i klocktornet. Goslar är även berömt för sina häxor då medeltidens häxprocesser härjade här, det sägs att de finns kvar uppe i bergen. Du kan även följa med och uppleva pärlorna Wernigerode och Quedlinburg!

Dag 4, söndag: Dags att återvända hem

Goslar - Malmö: Efter en god frukost är det dags att ta farväl av Goslar och påbörja vår resa norrut. Vi hinner med lunch innan vi sedan tar färjan från Puttgarden i Tyskland till Danmark. På kvällen når vi Öresundsterminalen ca kl 20.00 med fina minnen från korsvirkesidyllen Goslar, ca 59 mil.

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 315:-
(ordinarie pris 350:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Kejsarstaden Goslar

Följ med på en promenad och upplev varför Goslar finns med på Unescos världsarvslista. En spännande historia, en vacker stadsbild och magisk julstämning utlovas. Vi avslutar vid julmarknaden.
Ingår i resans pris.

Korsvirkesidyllen Wernigerode

I dag går färden till en annan korsvirkesidyll, nämligen färgglada Wernigerode, en av Tysklands mest oförstörda och välbevarade medeltidsstäder. Vid det vackra rådhuset njuter vi av en stämningsfull julmarknad och högt över staden vakar det medeltida slottet. I takt med att mörkret lägger sig infinner sig en härlig julstämning!
Pris ca 165:-

Unika Quedlinburg

I historiska Quedlinburg ståtar man med en av Tysklands främsta adventsupplevelser! Den arkitektoniskt intressanta stadssilhuetten med alla sina korsvirkeshus och både romanska och gotiska kyrkor imponerar. Bland de vindlande gränderna finns tjusiga byggnader som uppfördes kring förra sekelskiftet och som är vackert utsmyckade i jugendstil. Efter en inledande gemensam promenad får vi möjlighet att besöka några av de historiska korsvirkeshusens julsmyckade innergårdar, som unikt öppnas upp i adventstid, med speciellt utvalda varor. Vi får även möjlighet att besöka den traditionella julmarknaden framför rådhuset.
Pris ca 185:-

 

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
26/11BussHotel Kaiserworth, GoslarMer än 83 695:-Boka
3/12BussHotel Kaiserworth, GoslarMer än 83 695:-Boka
10/12BussHotel Kaiserworth, GoslarMer än 83 695:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykten Kejsarstaden Goslar
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 295:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Kaiserworth, Goslar
Hotel Kaiserworth, Goslar
Goslars mest kända hotell inhyst i en unik och praktfull byggnad med ett idealiskt och svårslaget läge mitt på torget i hjärtat av Gamla stan. Hotellet är inhyst i en vacker historisk byggnad med anor...
Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö