Skip to main content

Julmarknad i Dresden

Julmarknad i Dresden
- Ståtligt & stämningsfullt

Under adventstid finns det ingen stad i Tyskland som är bättre lämpad att befinna sig i än Dresden. De vackert upplysta kulturbyggnaderna och den härliga stämningen på stadens traditionella julmarknad ramar in bilden av äkta tyskt gemyt. Följ med och njut av stämningsfulla dagar!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot stämningsfull adventshelg

Malmö - Dresden: På morgonen är det dags att lämna Malmö och via Öresundsbron och färjan i danska Gedser rullar vi vidare mot den tyska delstaten Sachsens ståtliga huvudstad. Framåt kvällen tar vi in på moderna Intercity Hotel i centrala Dresden och sedan leder vår upptäckarglädje oss vidare på nya äventyr, ca 62 mil.

Dag 2-3, fredag - lördag: Dresden - Elbes juvel

Dresden: Vid floden Elbes strand reser sig silhuetten av den över 800 år gamla kulturstaden Dresden. Efter krigsslutet 1945 låg Dresden i ruiner och därefter följde årtionden av grå östtysk tristess. Detta är som bortblåst i dag och Dresden har återfått sin forna glans. Vi låter oss imponeras av berömda praktbyggnader som Frauenkirche och barockpalatset Zwinger. Vida berömd är den stora julmarknaden i Dresden, Striezelmarkt, namngiven efter den välkända tyska julkakan. Folklivet utmed Altmarkt går inte att ta miste på och den stora julpyramiden påstås vara den högsta i hela Tyskland. En härlig adventshelg väntar!

Dag 4, söndag: Hemåt igen

Dresden - Malmö: Efter frukost tar vi farväl av Dresden och påbörjar resan norrut. Under eftermiddagen lägger färjan ut från hamnen i Rostock och efter ett par timmars färd genom Danmark är vi åter i Malmö, ca 62 mil. På Öresundsterminalen tar vi vid 20-tiden farväl av våra reskamrater och tackar för den här gången!

 

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 360:-
(ordinarie pris 400:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Upptäck Dresden

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. En pärla värd att upptäcka! 
Pris ca 175:-

Julmarknad & porslin i Meissen

Den lilla staden Meissen är världsberömd för sitt dyrbara porslin. För trehundra år sedan lyckades August den starkes alkemist Johann Friedrich Böttger som förste europé framställa stengods i Dresden. Metoderna förfinades och strax därpå startades porslinstillverkning i grannstaden Meissen. Porslinet bär än i dag tillverkningsortens namn och kännetecknas av två blå korslagda svärd. Vi bjuds på en intressant rundvandring och förevisas hemligheterna bakom porslinstillverkningen. Därefter väntar Meissens egen julmarknad på oss, liten men naggande god.
Pris ca 225:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
26/11BussIntercity Hotel, DresdenInga tillgängliga platser4 295:-Inga tillgängliga platser
3/12BussIntercity Hotel, DresdenMer än 83 995:-Boka
10/12BussIntercity Hotel, DresdenMer än 84 195:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
     

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 895:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Intercity Hotel, Dresden
Intercity Hotel, Dresden
Modernt och komfortabelt hotell, centralt beläget vid järnvägsstationen med gångavstånd till Gamla stan. Hotellet: Välskött och trevligt mellanklasshotell av god tysk standard. Här finns en stilren re...
Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö