Skip to main content

Julmarknad i Dresden

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 4 dagar

Julmarknad i Dresden
- Ståtligt & stämningsfullt

Under adventstid finns det ingen stad i Tyskland som är bättre lämpad att befinna sig i än Dresden. De vackert upplysta kulturbyggnaderna och den härliga stämningen på stadens traditionella julmarknad ramar in bilden av äkta tyskt gemyt. Följ med och njut av stämningsfulla dagar!

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot stämningsfull adventshelg

Malmö - Dresden: På morgonen är det dags att lämna Malmö och via Öresundsbron och färjan i danska Gedser rullar vi vidare mot den tyska delstaten Sachsens ståtliga huvudstad. Framåt kvällen tar vi in på Ibis Hotels Zentrum, beläget vid shopping- och gågatan Prager Strasse i Dresden, ca 62 mil, och sedan leder vår upptäckarglädje oss vidare på nya äventyr.

Dag 2-3, fredag - lördag: Dresden - Elbes juvel

Dresden: Vid floden Elbes strand reser sig silhuetten av den över 800 år gamla kulturstaden Dresden. Efter krigsslutet 1945 låg Dresden i ruiner och därefter följde årtionden av grå östtysk tristess. Detta är som bortblåst i dag och Dresden har återfått sin forna glans. Vi låter oss imponeras av berömda praktbyggnader som Frauenkirche och barockpalatset Zwinger. Vida berömd är den stora julmarknaden i Dresden, Striezelmarkt, namngiven efter den välkända tyska julkakan. Folklivet utmed Altmarkt går inte att ta miste på och den stora julpyramiden påstås vara den högsta i hela Tyskland. En härlig adventshelg väntar!

Dag 4, söndag: Hemåt igen

Dresden - Malmö: Efter frukost tar vi farväl av Dresden och påbörjar resan norrut. Under eftermiddagen lägger färjan ut från hamnen i Rostock och efter ett par timmars färd genom Danmark är vi åter i Malmö, ca 62 mil. På Öresundsterminalen tar vi vid 20-tiden farväl av våra reskamrater och tackar för den här gången!

 

Utflykter

Utflykterna ingår i resans pris!

Upptäck Dresden

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. En pärla värd att upptäcka! 
Ingår i resans pris. 

Julmarknad & porslin i Meissen

Den lilla staden Meissen är världsberömd för sitt dyrbara porslin. För trehundra år sedan lyckades August den starkes alkemist Johann Friedrich Böttger som förste europé framställa stengods i Dresden. Metoderna förfinades och strax därpå startades porslinstillverkning i grannstaden Meissen. Porslinet bär än i dag tillverkningsortens namn och kännetecknas av två blå korslagda svärd. Vi bjuds på en intressant rundvandring och förevisas hemligheterna bakom porslinstillverkningen. Därefter väntar Meissens egen julmarknad på oss, liten men naggande god.
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Upptäck Dresden samt Julmarknad & porslin i Meissen

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö