Skip to main content

Julmarknad i Celle 4 dagar

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 4 dagar

Julmarknad i Celle
- Sagostämning bland medeltida gränder

Den julsmyckade korsvirkesstaden slösar med charm och skönhet. Ett underbart resmål att besöka under advent. Den idylliska julmarknaden på det vackra torget gör att julstämningen genast infinner sig och vi riktigt känner att julen närmar sig!
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

 

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot charmiga Celle

Malmö - Celle: Med ett leende på läpparna sätter vi kurs över sundet. Tysklandsfärjan ankrar upp vid Puttgarden och bussen rullar vidare mot Celle, ca 46 mil. Under sen eftermiddag tas vi emot på Intercity Hotel i Celle och det har blivit dags att stifta bekantskap med en av Tysklands trevligaste korsvirkesidyller.

Dag 2-3, fredag - lördag: Korsvirkesidyll

Celle: I Celle jagas vintermörkret på flykten av ljusgirlanger och adventsstjärnor. I skenet av julens ljus strålar denna 700 år gamla korsvirkesstad i all sin prakt. Vi njuter av den varma stämningen och unnar oss kanske ett avbrott för ett glas weihnachtspunsch, en värmande dryck tillverkad av te, frukt och kryddor. Tillsammans med vår guide bekantar vi oss med Celles ålderstigna korsvirkeshus och stadens händelserika förflutna. Vi som vill uppleva ännu mer beger oss till Braunschweig för att undersöka julmarknaden här. Nu känns julen riktigt nära!

Dag 4, söndag: Hemåt med julkänsla

Celle - Malmö: Stärkta av en god frukost sätter vi kurs norrut. Under eftermiddagen lägger färjan ut från Puttgarden och via Rödby fortsätter vi färden hemåt. Vid 20-tiden når vi åter Öresundsterminalen i Malmö, ca 46 mil, och det har blivit dags att stiga av och tacka för den här gången.

Utflykter

 

Utflykterna ingår i resans pris!

Julmarknad i Celle

Celles gamla torg kantas av bedårande korsvirkeshus som skapar en värdig kuliss till den livliga julmarknaden. Runt den över 14 meter höga julpyramiden mitt på torget sprider köpmännens bodar ut sig in i de vindlande gränderna. Bodarnas innehåll lockar till inköp och om kylan sätter in kan vi alltid värma oss med en bägare julpunsch. Det går i och för sig utmärkt även om det inte skulle vara kallt. 
Ingår i resans pris.

Promenad i charmiga Celle

Tillsammans med vår kunniga guide promenerar vi genom Celles stadskärna och får veta mer om hertigslottet, korsvirkeshusen och stadens historia. Det är som att stiga in i en sagostad och flyttas tillbaka till Celles förflutna!
Ingår i resans pris.

Lejonstaden Braunschweig

Henrik Lejonets residensstad tar emot oss, vackert skrudad inför stundande julfirande. Utanför den mäktiga domkyrkan finner vi stadens symbol, statyn över det omtalade lejonet. Vi promenerar genom Gamla stan och njuter av stämningen. Det blir även tid att besöka julmarknaden med mer än 140 kärleksfullt utsmyckade marknadsstånd med en vacker historisk inramning.
Ingår i resans pris.

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Julmarknad i Celle, Promenad i charmiga Celle samt Lejonstaden Braunschweig
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö