Skip to main content

Julmarknad i Celle 3 dagar

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 3 dagar

Julmarknad i Celle
- Sagostämning bland medeltida gränder

Den julsmyckade korsvirkesstaden slösar med charm och skönhet. Ett underbart resmål att besöka under advent. Vi bor perfekt i hjärtat av Gamla stan. Den idylliska julmarknaden på det vackra torget gör att julstämningen genast infinner sig och vi riktigt känner att julen närmar sig!

Dag för dag

Dag 1, fredag: Mot charmiga Celle

Malmö - Celle: På morgonen samlas vi på Öresundsterminalen och påbörjar vår resa till vackra Celle. Färden går över Öresundsbron och vidare genom Danmark till Rödby varifrån färjan tar oss till tyska Puttgarden. Framåt eftermiddagen når vi Celle och checkar in på Hotel Celler Hof med perfekt läge vid ett litet torg mitt inne i den pittoreska gamla stadskärnan, ca 46 mil. Följ med din guide på kvällens promenad och få en första introduktion till staden, känn gemytligheten och njut av julkänslan.

Dag 2, lördag: Korsvirkesidyll

Celle: Charmiga korsvirkesidyllen Celle är ett av de populäraste resmålen att besöka under advent. Den idylliska julmarknaden på det vackra lilla torget bjuder på ca 80 små träbodar och i mitten av torget tronar julgranen. Staden skonades från andra världskriget och de välbevarade korsvirkeshusen, hertigslottet och det vackra rådhuset ger en känsla av att man befinner sig i en saga. Du kan även kombinera dagen med att följa med till en annan vacker korsvirkesidyll, nämligen Braunschweig.

Dag 3, söndag: Hemåt med julkänsla

Celle - Malmö: Efter en härlig frukost lämnar vi Celle och tar oss förbi Hamburg och Lübeck och det ges tillfälle till lunch. I Puttgarden tar vi åter färjan till Danmark och framåt kl 20.00 når vi Malmö och Öresundsterminalen efter härliga dagar i sagostaden Celle, ca 46 mil.

Utflykter


Upplev mer! Beställ och betala utflykten hemifrån så får du poäng för summan i Poängjakten.

Promenad i charmiga Celle

Vi gör en promenad bland de historiska byggnaderna i välbevarade Altstadt och får veta mer om hertigslottet, korsvirkeshusen och stadens historia. De smala gränderna som kantas av närmare 500 korsvirkeshus vittnar om stadens 1000-åriga historia. Vi avslutar vid den mysiga julmarknaden.
Ingår i resans pris.

Lejonstaden Braunschweig

Henrik Lejonets residensstad tar emot oss, vackert skrudad inför stundande julfirande. Utanför den mäktiga domkyrkan finner vi stadens symbol, statyn över det omtalade lejonet. Vi promenerar genom Gamla stan och njuter av stämningen. Det blir även tid att besöka julmarknaden med mer än 140 kärleksfullt utsmyckade marknadsstånd med en vacker historisk inramning.
Pris ca 165:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
26/11BussHotel Celler Hof, CelleMer än 82 995:-Boka
3/12BussHotel Celler Hof, CelleMer än 82 995:-Boka
10/12BussHotel Celler Hof, CelleMer än 82 895:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar (dag 2 - 3)
  • Utflykten Promenad i charmiga Celle
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 395:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Celler Hof, Celle
Hotel Celler Hof, Celle
Modernt och bekvämt hotell med familjär stämning, inhyst i en historisk fastighet. Perfekt läge vid ett litet torg nära gågatan i genuina och charmiga Celle, omgivet av gemytlig atmosfär och pittoresk...
Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
25/11Julmarknad i Hamelnfrån 3 695:-
25/11Julmarknad i Hamburgfrån 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö