Julmarknad i Bremen

Julmarknad i Bremen
- Stämning i stadsmusikanternas vackra stad

Bremen bjuder på en härlig julstämning i sin historiska stadskärna med ett stort utbud av allt du kan önska dig. Bli hänförd av alla julljus och vackert pyntade skyltfönster. Slingrande gränder och vackra korsvirkeshus gör Bremen till en spännande stad att strosa runt i. Från vårt fina och uppskattade hotell kan du uppleva stadens sevärdheter och julstämning på kort promenadavstånd. Missa inte Böttcherstrasse!

 

Dag för dag

Dag 1, torsdag: Mot Bremen

Malmö - Bremen: Vi samlas på Öresundsterminalen och tar plats i bussen. Via Öresundsbron rullar vi genom Danmark till färjan i Rödby. Väl över i Tyskland stannar vi för lunch innan vi under sen eftermiddag kommer fram till Bremen, ca 47 mil. Här checkar vi in på Achat Hotel City med utmärkt läge i centrum. På kvällen kan vi följa med vår guide för ett första besök på julmarknaden.

Dag 2-3, fredag - lördag: Julstämning & shopping

Bremen: Staden som ligger vid floden Weser bjuder på en härlig julstämning i sin historiska stadskärna och det är lätt att bli hänförd av alla julljus och vackert pyntade skyltfönster. Med sina slingrande gränder och fantasifulla korsvirkeshus är Bremen en spännande stad att strosa runt i. Passa på att besöka de eleganta varuhusen och de små undangömda butikerna. Ta en härlig promenad i de mysiga Schnoorkvarteren och titta in i den lilla gränden Böttcherstrasse. Missa inte utflykten till härliga Oldenburg!

Dag 4, söndag: Gränshandel & hemåt

Bremen - Malmö: Efter en välsmakande frukost tar vi oss förbi Hamburg och Lübeck. Vi stannar för lunch och möjlighet till gränshandel innan vi i Puttgarden tar båten över till Danmark. Efter några timmar, ca kl 20.00, når vi Malmö och Öresundsterminalen efter en härlig weekend i hansestaden Bremen, ca 47 mil.

Utflykter


Upplev mer! Beställ och betala utflykten hemifrån så får du poäng för summan i Poängjakten.

Julmarknad i Bremen

Bremens julmarknad tillhör de mest klassiska i hela Tyskland. Tillsammans promenerar vi till den gamla marknadsplatsen. Färgglada karuseller och pyntade marknadsbodar fångar våra blickar medan köpmännen bjuder ut sina varor. Kanske skulle det smaka bra med en välgrillad bratwurst eller varmt, kryddigt vin som håller kylan borta?
Ingår i resans pris.

Historiska Bremen

Bremens gamla stadskärna är som gjord för att utforska till fots. Det vackra renässanstorget i Bremen är som taget ur en saga och ramas in av rådhuset och de vackra borgarhusen. Här finner vi även Rolandsstatyn, stadens träffpunkt, samt de omtalade stadsmusikanterna. Historiska Böttcherstrasse leder ner mot promenaden utmed floden Weser och en bit härifrån vindlar gränderna genom Schnoorkvarteret där konstnärernas och guldsmedernas verk finns att beskåda i skyltfönstren. Inte undra på att Bremen har rykte om sig att vara en av Tysklands trevligaste städer under adventstid!
Ingår i resans pris.

Julmarknad i Oldenburg

Vi besöker den mycket trevliga och genuina Lambertimarknaden i Oldenburg. Här finns både god mat och bodar med hantverk och vanliga varor. Förutom den härliga marknaden lockar Oldenburg även med många butiker för den shoppingsugne.
Pris ca 165:-

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
9/12BussAchat Hotel City, BremenMer än 83 595:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Julmarknad i Bremen och Historiska Bremen
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Achat Hotel City, Bremen
Achat Hotel City, Bremen
Nytt, modernt och inbjudande hotell med hög komfort som får mycket goda gästrecensioner. Hotellet har väldesignade och eleganta allmänna utrymmen och redan när du stigit in genom hotellentrén möts du...