Skip to main content

Julmarknad i Bremen

Julmarknad i Bremen
- Stämning i stadsmusikanternas vackra stad

Bremen bjuder på en härlig julstämning i sin historiska stadskärna med ett stort utbud av allt vi kan önska oss. Bli hänförd av alla julljus och vackert pyntade skyltfönster. Slingrande gränder och vackra korsvirkeshus gör Bremen till en spännande stad att strosa runt i. Från vårt fina och uppskattade hotell kan vi uppleva stadens sevärdheter och julstämning på kort promenadavstånd. Missa inte Böttcherstrasse!
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

Dag för dag

Dag 1, torsdag: Mot Bremen

Malmö - Bremen: Vi samlas på Öresundsterminalen och tar plats i bussen. Via Öresundsbron rullar vi genom Danmark till färjan i Rödby. Väl över i Tyskland stannar vi för lunch innan vi under sen eftermiddag kommer fram till Bremen, ca 47 mil. Här checkar vi in på Achat Hotel City med utmärkt läge i centrum. På kvällen kan vi följa med vår guide för ett första besök på julmarknaden.

Dag 2-3, fredag - lördag: Julstämning & shopping

Bremen: Staden som ligger vid floden Weser bjuder på en härlig julstämning i sin historiska stadskärna och det är lätt att bli hänförd av alla julljus och vackert pyntade skyltfönster. Med sina slingrande gränder och fantasifulla korsvirkeshus är Bremen en spännande stad att strosa runt i. Passa på att besöka de eleganta varuhusen och de små undangömda butikerna. Ta en härlig promenad i de mysiga Schnoorkvarteren och titta in i den lilla gränden Böttcherstrasse. Dessutom gör vi en utflykt till härliga Oldenburg!

Dag 4, söndag: Gränshandel & hemåt

Bremen - Malmö: Efter en välsmakande frukost tar vi oss förbi Hamburg och Lübeck. Vi stannar för lunch och möjlighet till gränshandel innan vi i Puttgarden tar båten över till Danmark. Efter några timmar, ca kl 20.00, når vi Malmö och Öresundsterminalen efter en härlig weekend i hansestaden Bremen, ca 47 mil.

Utflykter


Utflykterna ingår i resans pris!

Julmarknad i Bremen

Bremens julmarknad tillhör de mest klassiska i hela Tyskland. Tillsammans promenerar vi till den gamla marknadsplatsen. Färgglada karuseller och pyntade marknadsbodar fångar våra blickar medan köpmännen bjuder ut sina varor. Kanske skulle det smaka bra med en välgrillad bratwurst eller varmt, kryddigt vin som håller kylan borta?
Ingår i resans pris.

Historiska Bremen

Bremens gamla stadskärna är som gjord för att utforska till fots. Det vackra renässanstorget i Bremen är som taget ur en saga och ramas in av rådhuset och de vackra borgarhusen. Här finner vi även Rolandsstatyn, stadens träffpunkt, samt de omtalade stadsmusikanterna. Historiska Böttcherstrasse leder ner mot promenaden utmed floden Weser och en bit härifrån vindlar gränderna genom Schnoorkvarteret där konstnärernas och guldsmedernas verk finns att beskåda i skyltfönstren. Inte undra på att Bremen har rykte om sig att vara en av Tysklands trevligaste städer under adventstid!
Ingår i resans pris.

Julmarknad i Oldenburg

Vi besöker den mycket trevliga och genuina Lambertimarknaden i Oldenburg. Här finns både god mat och bodar med hantverk och vanliga varor. Förutom den härliga marknaden lockar Oldenburg även med många butiker för den shoppingsugne.
Ingår i resans pris.

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Julmarknad i Bremen, Historiska Bremen samt Julmarknad i Oldenburg
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 095:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö