Skip to main content

Julmarknad i Berlin 3 dagar

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 3 dagar

Julmarknad i Berlin
- En myllrande världsmetropol som lockar med extra mycket i jultid

Välkommen till spännande och stämningsfulla Berlin, en av Europas mest fascinerande huvudstäder. Med sitt enorma utbud av upplevelser gäller det att komma utvilad, vara nyfiken och ha bekväma skor! Upplev julmarknader när de är som bäst! Roa dig, shoppa i originella affärer och njut av ett mustigt tyskt öl!
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

Dag för dag

Dag 1, fredag: Mot ett julpyntat Berlin

Malmö - Berlin: Vi samlas på Öresundsterminalen i Malmö och sätter kurs mot världsmetropolen Berlin. Via Öresundsbron och de danska öarna når vi färjeläget i Gedser och snart är vi i Rostock och Tyskland. Efter några timmar med trevlig guidning når vi under sen eftermiddag Berlin och Premier Inn City Centre Hotel mycket centralt beläget på promenadavstånd till Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche och julmarknaden i västra Berlin, ca 43 mil. Redan under första kvällen har vi som så önskar möjlighet att få en första introduktion till Berlin då vi beger oss till julmarknaden vid Gendarmenmarkt. Välkommen till Berlin!

Dag 2, lördag: Willkommen

Berlin: Till den spännande storstaden Berlin kan man återkomma hur många gånger som helst och varje gång uppleva nya saker. Bege dig ut på stadens gator och insup atmosfären bland klassiska byggnader och modern arkitektur. Staden sjuder av julstämning och här finns allt man kan önska sig. Berlin kan stoltsera med ett 60-tal julmarknader där julmarknadsbodarna bjuder på härlig charm och unika varor. För den shoppingfrälsta är Berlin helt rätt. På gatorna runt Friedrichstrasse och Kurfürstendamm lockar de kända klädmärkena med sina butiker. Missa inte heller ett besök på det lyxiga varuhuset KaDeWe, beläget i närheten av vårt hotell. I Berlin finns massor att upptäcka och på vår innehållsrika stadsrundtur låter vi oss inspireras av vår duktiga guide.

Dag 3, söndag: Hemåt med julstämning

Berlin - Malmö: Efter en god frukost lämnar vi världsmetropolen och reser mot färjeläget i Rostock och färjan som tar oss över till Danmark. Vi kommer till Malmö och Öresundsterminalen på kvällen ca kl 20.00 efter härliga dagar i världsstaden Berlin, ca 43 mil.

Utflykter


Utflykterna ingår i resans pris!

 

Vackert kvällsupplysta Berlin med Gendarmenmarkt

Vi åker ut i ett vackert kvällsupplyst Berlin och låter oss bedåras av Brandenburger Tor, TV-tornet och Berliner Dom. Upplysta i ett flödande kvällsljus får byggnaderna en magisk skepnad! Kvällen rundas av med ett besök på julmarknaden vid Gendarmenmarkt. Följ med och upptäck Berlin bakom fasaderna! 
Ingår i resans pris. 

Se Berlin

Följ med och upplev Berlins historia och nutid. Scandoramaguiden visar oss de nyuppförda byggnaderna vid Potsdamer Platz och medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader såsom Staatsoper, Siegessäule och Riksdagshuset.
Ingår i resans pris.

Julmarknad i Charlottenburg & Spandau

Framför Charlottenburgs pampiga slott finns en trevlig julmarknad med stort utbud av hantverk och juldekorationer. Vi botaniserar bland de uppvärmda tälten innan färden går vidare mot gemytliga Spandau som ända fram till 1920-talet var en egen stad. Vi besöker julmarknaden i Altstadt och ser det välbevarade citadellet torna upp sig. Vi låter oss förföras av de goda dofterna från korvgrillningen och de varma dryckerna!
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar (dag 2 - 3)
  • Utflykterna Vackert kvällsupplysta Berlin med Gendarmenmarkt, Se Berlin samt Julmarknad i Charlottenburg & Spandau
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 295:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Premier Inn City Centre Hotel, Berlin
Premier Inn City Centre Hotel, Berlin
Bekvämt stadshotell med goda gästrecensioner och ett utmärkt läge i hjärtat av västra Berlin. I samband med ett ägarbyte för något år sedan har hotellet renoverats och fräschats upp. Hotellet har en m...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö