Skip to main content

Julmarknad i Berlin 4 dagar

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 4 dagar

Julmarknad i Berlin
- En myllrande världsmetropol som lockar med extra mycket i jultid

Berlin, Europas kanske mest fascinerande huvudstad, lockar med spännande upplevelser. Den perfekta resan för dig som vill ha storstadsweekend och julmarknad i ett. Vid jultid glittrar och sprakar Berlin som allra mest och bjuder på underbar julstämning med sina över 60 olika julmarknader spridda över olika stadsdelar - var och en med sin speciella karaktär. Lägg till ett stort kultur- och nöjesutbud och resan blir komplett!

 
  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

Dag för dag

Dag 1, torsdag: Mot ett glittrande Berlin

Malmö - Berlin: Vi samlas på Öresundsterminalen i Malmö och sätter kurs mot världsmetropolen Berlin. Via Öresundsbron och de danska öarna når vi färjeläget i Gedser och snart är vi i Rostock och Tyskland. Efter några timmar med trevlig guidning når vi Berlin under sen eftermiddag och checkar in på NH Hotel Kurfürstendamm med utmärkt centralt läge i hjärtat av västra Berlin, ca 43 mil. Redan under första kvällen har vi som önskar möjlighet att få en första introduktion till Berlin då vi beger oss till julmarknaden vid Gendarmenmarkt. Välkommen till Berlin!

Dag 2-3, fredag - lördag: Julmarknader & shopping

Berlin: Till den spännande storstaden Berlin kan man återkomma hur många gånger som helst och varje gång uppleva nya saker. Bege dig ut på stadens gator och insup atmosfären bland klassiska byggnader och modern arkitektur. Staden sjuder av julstämning och här finns allt man kan önska sig. Berlin kan stoltsera med ett 60-tal julmarknader där julmarknadsbodarna bjuder på härlig charm och unika varor. För den shoppingfrälsta är Berlin helt rätt. På gatorna Kurfürstendamm och Friedrichsstrasse lockar de kända klädmärkena med sina butiker. Missa inte heller ett besök på det lyxiga varuhuset KaDeWe. Följ gärna med på vår innehållsrika stadsrundtur samt till stadsdelarna Spandau och Charlottenburg som lockar med trevliga julmarknader.

Dag 4, söndag: Auf Wiedersehen

Berlin - Malmö: Efter en god frukost lämnar vi världsmetropolen och reser mot färjeläget i Rostock och färjan som tar oss över till Danmark. Vi kommer till Malmö och Öresundsterminalen, ca 43 mil, vid 20-tiden på kvällen efter härliga dagar i världsstaden Berlin.

Utflykter


Utflykterna ingår i resans pris!

Vackert kvällsupplysta Berlin med Gendarmenmarkt

Vi åker ut i ett vackert kvällsupplyst Berlin och låter oss bedåras av Brandenburger Tor, TV-tornet och Berliner Dom. Upplysta i ett flödande kvällsljus får byggnaderna en magisk skepnad! Kvällen rundas av med ett besök på julmarknaden vid Gendarmenmarkt. Följ med och upptäck Berlin bakom fasaderna! 
Ingår i resans pris. 

Se Berlin

Följ med och upplev Berlins historia och nutid. Scandoramaguiden visar oss de nyuppförda byggnaderna vid Potsdamer Platz och medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader såsom Staatsoper, Siegessäule och Riksdagshuset.
Ingår i resans pris. 

Julmarknad i Charlottenburg & Spandau

Framför Charlottenburgs pampiga slott finns en trevlig julmarknad med stort utbud av hantverk och juldekorationer. Vi botaniserar bland de uppvärmda tälten innan färden går vidare mot gemytliga Spandau som ända fram till 1920-talet var en egen stad. Vi besöker julmarknaden i Altstadt och ser det välbevarade citadellet torna upp sig. Vi låter oss förföras av de goda dofterna från korvgrillningen och de varma dryckerna!
Ingår i resans pris. 

Prenzlauer Berg & Hackesche Höfe

Vid Kulturbryggeriet i den trendiga stadsdelen Prenzlauer Berg anordnas en julmarknad tillägnad ljusdrottningen Lucia. Här har man riktat in sig på mat och lokala hantverk. Efter vårt besök här tar vår guide oss med till ännu ett spännande kvarter. Runt Hackescher Markt i den centrala stadsdelen Mitte finns en mängd sammanhängande innergårdar som utgör ett kvarter som brukar kallas Hackesche Höfe. Här finns små undangömda gränder med överraskande konstprojekt, rikt dekorerade fasader, udda butiker, små restauranger och ett myller av människor. Följ med på en promenad och förälska dig i det oförutsägbara och fantasifulla Berlin!
Ingår i resans pris. 

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Vackert kvällsupplysta Berlin med Gendarmenmarkt, Se Berlin, Julmarknad i Charlottenburg & Spandau samt Prenzlauer Berg & Hackesche Höfe
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg
NH Hotel Kurfürstendamm 1 795:-
Novotel Hotel Mitte 1 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

NH Hotel Kurfürstendamm, Berlin
NH Hotel Kurfürstendamm, Berlin
Modernt stadshotell med god komfort och ett alldeles utmärkt läge ett stenkast från kända Kurfürstendamm i hjärtat av västra Berlin. Hotellet har en välkomnande atmosfär och så fort du trätt in genom...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö