Skip to main content

Julhelgskryssning på Rhen - 2022

BUSSRESA - Tyskland - Julhelgsresor - 6 dagar

Julhelgskryssning på Rhen - 2022
- Avkopplande & stämningsfullt

En härlig flodkryssning längs mäktiga Rhen! I forna huvudstaden Bonn väntar en av Tysklands längsta sammanhängande gågator och på julafton når vi Mainz. Rhendalens pärla Rüdesheim lockar med trevliga viner och vi hinner uppleva Koblenz innan vi avslutar med Düisburg i julskrud. Ombord på vårt uppskattade kryssningsfartyg blir vi bortskämda med goda luncher och middagar där måltidsdryck ingår. Det bjuds på daglig fika ombord och på kvällarna umgås vi i den julpyntade barloungen. En resa fylld av stämning och skön avkoppling!


Resan genomförs med delvis annat program gentemot det som presenteras i vår vinterkatalog.

 
  • Alla utflykter ingår i resans pris

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Äntligen på väg

Malmö - ombordstigning i Köln: Vi samlas på Öresundsterminalen i Malmö och tar plats i bussen. Via Öresundsbron rullar vi genom Danmark till färjan i Rödby. Väl över i Tyskland stannar vi för lunch innan vi fortsätter söderut förbi Hamburg och vidare västerut. Så småningom når vi Köln, ca 79 mil. Här går vi ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto och efter att vi har installerat oss i våra hytter väntar en första välsmakande middag ombord. Fartyget ligger still i Köln över natten.  

Dag 2, fredag: Bonn nästa

Köln - Bonn: På morgonen lämnar vi Köln och påbörjar vår kryssning. Efter en första frukost kopplar vi under förmiddagen av ombord och njuter av Rhens vinterlika omgivningar. I fartygets trivsamma lounge kan du slå dig ner i någon av de bekväma sittgrupperna och beundra utsikten genom de generösa panoramafönstren. Vi serveras lunch i fartygets trevliga restaurang och är sedan redo att utforska Västtysklands forna huvudstad Bonn. Passa på att besöka julmarknaden, kanske vid Münsterplatz eller Bottlerplatz. På kvällen seglar vi mot Mainz.

Dag 3, lördag: Julafton i Mainz

Mainz: På morgonen når vi Mainz, huvudstad i delstaten Rheinland-Pfalz och belägen där floderna Rhen och Main flyter samman. Förmiddagen är fri för egna strövtåg bland imponerande kyrkobyggnader och marknadstorg. Efter lunch ombord gör vi en utflykt till gemytliga Rüdesheim som är vackert julpyntad och stämningsfull. Här passar vi på att besöka en av stadens trevliga vinkällare där vi får lära oss mer om traktens goda viner. På kvällen firar vi julafton tillsammans ombord och får möjlighet att besöka en kyrka i Mainz för en stämningsfull julgudstjänst. Fartyget ligger still i Mainz över natten.  

Dag 4, söndag: Juldagen i Koblenz

Mainz - Koblenz: På förmiddagen kastar vi loss och kryssar vidare längs romantiska Rhen, ofta omnämnd som Europas vackraste flod. I dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen mot Lahnstein via den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Under eftermiddagen når vi Koblenz och Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts. Resten av juldagen spenderar vi i den 2 000-åriga staden som vuxit fram ur ett romerskt läger och av många anses vara en av Tysklands vackraste med charmiga gågator och romantiska gränder. Vi passar på att göra en liten stadspromenad. Fartyget ligger still i Koblenz över natten.  

Dag 5, måndag: Duisburg hägrar

Koblenz - Duisburg: Vi lämnar Koblenz på morgonen och kryssar norrut. Efter en sista förmiddag ombord når vi under eftermiddagen storstaden Duisburg, belägen där floden Ruhr har sitt utflöde i mäktiga Rhen. Vi passar på att besöka julmarknaden och njuter av stämningen. På kvällen vankas det en festlig avskedsmiddag ombord och under natten seglar vi vidare mot Nijmegen.

Dag 6, tisdag: Vi går i land

Landstigning i Nijmegen - Malmö: Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi reser norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark till Malmö, ca 79 mil. Vi är åter på Öresundsterminalen ca kl 20.00 efter en rofylld och härlig julhelg.

Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Julmarknad i forna huvudstaden Bonn

I Västtysklands tidigare huvudstad Bonn föddes Ludwig van Beethoven år 1770 och hans födelsehus på Bonngasse 20 står fortfarande kvar. Vi gör en liten gemensam rundtur bland vackra byggnader innan vi får möjlighet att besöka julmarknaden. Stadskärnan, som delvis fortfarande härrör från kurfurstetiden, bildar en av de längsta sammanhängande gågatorna i Tyskland.
Ingår i resans pris.

Vinprovning i Rüdesheim

”In vino veritas” - I vinet finns sanningen. Visst blir det roligare ju mer man känner till om vinet och dess ursprung. Vi gör ett besök i en vinkällare där vi botaniserar bland flaskorna och provar Rheingaus viner. Zum Wohl!
Ingår i resans pris.

Promenad i Koblenz

I Koblenz, där floderna Rhen och Mosel möts vid den berömda landtungan Deutsches Eck, ger vi oss ut på en promenad. Den 2 000-åriga staden växte fram ur ett romerskt läger och många anser den vara en av Tysklands vackraste städer. Charmiga gågator och romantiska gränder. Vi ser den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad.
Ingår i resans pris.

Julmarknad i Duisburg

I storstaden Duisburg, belägen där floden Ruhr har sitt utflöde i mäktiga Rhen, gör vi ett sista julmarknadsbesök. Vi njuter av den vackra ljussättningen och värmer oss med rykande glühwein om kylan slår till!
Ingår i resans pris.

 

 

 

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
22/12BussMS Rigoletto510 495:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 5 övernattningar i dubbelhytt
  • 5 frukostar (dag 2 - 6)
  • 4 luncher (dag 2 - 5)
  • 5 middagar (dag 1 - 5)
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
  • Arrangemang enligt dagsprogram


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa med övernattning till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt)
Helsingborg, Hamntorget kl 06.40
Landskrona, järnvägsstationen, kl 06.55
Löddeköpinge, Dahls Hotell, Center Syd kl 07.10
Se biljett för exakta tider.

Enkelhyttstillägg 3 495:-

Grundpriset avser hytt på nedre däck.
Tillägg för hytt på övre däck 500:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 50 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
8/12Advent på slott i Polenfrån 3 595:-
8/12Julmarknad i Hildesheimfrån 3 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö