Skip to main content

Julhelgskryssning på Rhen

BUSSRESA - Tyskland - Julhelgsresor - 6 dagar

Julhelgskryssning på Rhen
- Avkopplande & stämningsfullt

En härlig flodkryssning längs mäktiga Rhen! I Köln njuter vi av julmarknaden med den imponerande Kölnerdomen som kuliss och på julafton når vi Koblenz. Därefter lockar Rhendalens pärla Rüdesheim med trevliga viner innan vi avslutar med Düsseldorf i julskrud. Ombord på vårt uppskattade kryssningsfartyg blir vi bortskämda med goda luncher och middagar där måltidsdryck ingår. Det bjuds på daglig fika med julkakor ombord och på kvällarna umgås vi i den julpyntade barloungen. En resa fylld av stämning och skön avkoppling!

Dagsprogram

Dag 1, onsdag: Äntligen på väg

Malmö - Nijmegen: Vi samlas på Öresundsterminalen i Malmö och tar plats i bussen. Via Öresundsbron rullar vi genom Danmark till färjan i Rödby. Väl över i Tyskland stannar vi för lunch innan vi fortsätter söderut förbi Hamburg och vidare västerut. Så småningom passerar vi gränsen till Nederländerna och når Nijmegen, ca 79 mil. Här går vi ombord på vårt bekväma flodkryssningsfartyg MS Verdi och efter att vi har installerat oss i våra trevliga hytter väntar en första välsmakande middag ombord. Under natten seglar vi vidare mot Köln.

Dag 2, torsdag: Tysklands äldsta storstad

Nijmegen - Köln: Efter en första frukost kopplar vi under förmiddagen av ombord och njuter av Rhens vinterlika omgivningar. I fartygets trivsamma lounge kan du slå dig ner i någon av de bekväma sittgrupperna och beundra utsikten genom de generösa panoramafönstren. Vi serveras en välsmakande lunch i fartygets trevliga restaurang och under seneftermiddagen når vi Köln, en av Tysklands äldsta städer. Här finns arv från både romartiden och medeltiden. Vi går på upptäcktsfärd i Gamla stan, imponeras av det ståtliga rådhuset och den mäktiga Kölnerdomen. Vid den sistnämnda breder stadens största julmarknad ut sig och varför inte passa på att prova stadens stolthet Kölsch, ett ljust öl som serveras i små glas. Under natten/tidig morgon seglar vi vidare mot Koblenz.

Dag 3, fredag: Julafton i Koblenz

Köln - Koblenz: Även i dag spenderar vi förmiddagen ombord och efter lunch når vi Koblenz och Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts. Resten av julafton spenderar vi i den 2 000-åriga staden som vuxit fram ur ett romerskt läger och av många anses vara en av Tysklands vackraste med charmiga gågator och romantiska gränder. Förutom att vi gör en liten stadspromenad passar vi också på att under kvällen besöka en kyrka för en stämningsfull julgudstjänst. Fartyget ligger still i Koblenz över natten.  

Dag 4, lördag: Gemytliga Rüdesheim

Koblenz - Rüdesheim: Juldagsmorgonen inleds med att det serveras varm choklad och traditionellt holländskt julbröd och har vi varit snälla kanske även tomten kommer på besök. Vi kryssar vidare längs romantiska Rhen, ofta omnämnd som Europas vackraste flod. I dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen via Lahnstein till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Efter lunch når vi Rüdesheim och här passar vi på att besöka en av stadens vackra och trevliga vinkällare där vi får lära oss mer om traktens goda viner. På kvällen samlas vi för gemensamt julfirande med gemytlig julmiddag ombord. Eftersom vårt kryssningsfartyg seglar under holländsk flagg sker julfirandet på juldagen såsom i Nederländerna. Under natten/tidig morgon seglar vi vidare mot Düsseldorf.

Dag 5, söndag: Düsseldorf hägrar

Rüdesheim - Nijmegen: Efter en sista förmiddag ombord når vi under eftermiddagen storstaden Düsseldorf, belägen där floden Düssel mynnar ut i mäktiga Rhen. Vi passar på att besöka julmarknaden och njuter av stämningen. På kvällen vankas det en festlig avskedsmiddag ombord och under natten seglar vi vidare mot Nijmegen.

Dag 6, måndag: Vi går i land

Nijmegen - Malmö: Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå iland. Vi reser norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark till Malmö, ca 79 mil. Vi är åter på Öresundsterminalen ca kl 20.00 efter en rofylld och härlig julhelg.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
22/12BussMS VerdiInga tillgängliga platser10 495:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 5 övernattningar i dubbelhytt
  • 5 frukostar (dag 2 - 6)
  • 4 luncher (dag 2 - 5)
  • 5 middagar (dag 1 - 5) varav 1 julmiddag
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
  • Arrangemang enligt dagsprogram


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa med övernattning till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt)
Helsingborg, Knutpunkten (se monitor för gate) kl 06.40
Landskrona, järnvägsstationen, kl 06.55
Löddeköpinge, Dahls Hotell, Center Syd kl 07.10
Se biljett för exakta tider.

Enkelhyttstillägg 2 695:-

Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 375:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 750:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 50 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

MS Verdi
MS Verdi
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...
Sista minuten
9/12Advent på slott i Polenfrån 3 195:-
9/12Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
9/12Julmarknad i Celle 4 dagarfrån 3 595:-
10/12Julmarknad i Lübeckfrån 2 795:-
10/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 2 895:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö