Skip to main content

Julhelgen på slott i Polen

BUSSRESA - Polen - Julhelgsresa - 4 dagar

Julhelgen på slott i Polen
- Potatisbaronens riddarborg

En lisa för både kropp och själ är en avkopplande helg på vårt underbara bärnstenspalats. Härliga stunder med jacuzzi, spa och mysig julstämning väntar. På kvällarna njuter vi av god mat i slottsrestaurangen på denna populära bussresa. Här är det lätt att koppla av!
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »

 

Dagsprogram

Dag 1, fredag: Vi tjuvstartar julhelgen

Malmö - Swieszyno: Vi börjar vår julhelg på morgonen i Malmö där vi hälsas välkomna av Scandoramaguiden. Resan går sedan genom danska Själland och vidare med färja till Rostock. Vår färd fortsätter med utsikt över bördiga landskap och framåt kvällen når vi vårt vackra slottshotell Bursztynowy Palac, naturskönt beläget strax utanför Koszalin i nordvästra Polen, ca 64 mil. På kvällen lär vi känna varandra lite mer under en gemytlig middag i restaurangen.

Dag 2-3, lördag - söndag: Härliga juldagar på bärnstenspalatset

Swieszyno: Framför oss ligger underbara dagar med härlig avkoppling i stämningsfull miljö. Bursztynowy Palac betyder bärnstenspalatset och byggdes på 1890-talet av en förmögen affärsman som blivit rik på att handla med potatis. Här skapade han sitt paradis och drog sig inte för att glänsa med sin rikedom. Slottsträdgården fick en egen damm och gårdsplanen utsmyckades med vackra förråd och ladugårdar. Bärnstenspalatset är i dag en härlig plats att vistas på och här finns inomhuspool samt en avkopplande jacuzzi. Den vackra parken är som gjord för sköna promenader även vintertid. Varför inte njuta av en god bok framför den värmande öppna spisen eller kanske ta en kopp kaffe i vinterträdgården? När skymningen fallit över vårt slott samlas vi åter för att njuta av en lång och god julmiddag tillsammans. Under juldagen har vi möjlighet att följa med på en tur till kurorten Kolobrzeg och även denna kväll samlas vi i restaurangen för en festlig middag. Detta är verkligen en julhelg som går i avkopplingens tecken!

Dag 4, måndag: En avkopplande hemresa

Swieszyno - Malmö: Nu är det dags att säga farväl till vårt palats och åter samlas i bussen. En trevlig hemresa väntar då vi får veta mer om platser vi passerar. Vi tar färjan från Rostock till Gedser och beräknas att åter vara på Öresundsterminalen i Malmö vid 20-tiden, ca 64 mil.

Utflykter

Utflykterna ingår i resan pris! 

Julhelgsshopping & Gora Chelmska

Strax utanför Koszalin, en stad med medeltida anor och tyskt förflutet, ligger norra Polens största shoppingcentra. Bland de ca 100 vackert julpyntade butikerna kan vi shoppa loss och hitta julklappar till priser som i många fall är lägre än hemma. Vi besöker sedan Gora Chelmska där vi tar en gemensam promenad till det lilla kapellet med anor från 800-900-talet.
Ingår i resans pris.

Kurorten Kolobrzeg

Kolobrzeg, eller Kolberg på tyska, är en gemytlig hamnstad vid Polens Östersjökust. Stadens anor sträcker sig tillbaka till medeltiden och redan i början av 1800-talet utvecklades Kolobrzeg till en populär kur- och semesterort. Det välbekanta fyrtornet är stadens främsta landmärke och vi börjar vår promenad genom kurkvarteret och den historiska stadskärnan, varsamt restaurerad efter andra världskrigets härjningar. Därefter har vi tid att upptäcka staden på egen hand.
Ingår i resans pris.

Vodkaprovning på Bursztynowy Palac

Kvällen tillbringar vi tillsammans på vårt gemytliga hotell. Under trivsamma förhållande lär vi känna våra medresenärer medan vi provar olika sorter av den polska vodkan och får också lära oss mer om vodkans fascinerande historia.
Ingår i resans pris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • 2 middagar (dag 1 och 3)
  • Julmiddag på julafton
  • Korvgrillning med Glühwein på juldagen
  • Utflykterna Julhelgsshopping & Gora Chelmska, Kurorten Kolobrzeg samt Vodkaprovning på Bursztynowy Palac


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 895:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)

Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö