Julhelgen i Stettin

BUSSRESA - Polen - Julhelgen - 4 dagar

Julhelgen i Stettin - Gammalt & nytt med polskt gemyt

I polska Stettin upplever vi ett lättsamt och behagligt julfirande samtidigt som staden bjuder på moderna influenser och ett dramatiskt förflutet!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Stettin

Malmö - Stettin: På morgonen sätter vi oss väl tillrätta i den bekväma bussen och lämnar Öresundsterminalen i Malmö. Efter att ha passerat Öresundsbron tar färjan oss från Danmark till tyska Rostock. Färden fortsätter österut och under eftermiddagen korsar vi gränsen till Polen. Nu har vi inte långt kvar till ”Polens Paris” som Stettin ibland kallas, ca 43 mil. Under de kommande tre nätterna blir det centralt belägna Radisson Blu Hotel vår fasta punkt i tillvaron och ett gemensamt julfirande kan ta sin början.

Dag 2-3, fredag - lördag: Avkopplande dagar

Stettin: Vår stad är huvudort i polska Västpommern och detta historiskt spännande område har varit under både svenskt och tyskt styre. Inspirationen till dagens utseende hämtade staden från det sena 1800-talets Paris men gotiska kyrkor och ståtliga barockpalats pryder också stadsbilden. De senaste tjugo åren har Stettin utvecklats till en modern metropol och de internationella influenserna är påtagliga, inte minst när det gäller affärsutbudet och inom restaurang- och kaféområdet. Radisson Blu Hotel ställer till med en vällagad julbuffé med traditionella polska rätter som vi sent ska glömma.

Dag 4, söndag: Farväl Polen

Stettin - Malmö: Vi låter oss väl smaka av en sista hotellfrukost innan vi sätter kurs mot Östersjökusten. Under dagen blir det intressant guidning och väl i Tyskland tar vi sikte på Rostock och färjan mot Gedser och Danmark. Snart är vi tillbaka i Malmö och kommer till Öresundsterminalen ca kl 20.00, ca 43 mil.

Utflykter


Upplev mer! Beställ och betala utflykten hemifrån så får du poäng för summan i Poängjakten.

Stadsrundtur i Stettin

Vi tittar runt i Stettin, en hamnstad vid floden Oder. Staden uppstod som en tysk handelsplats under medeltiden och kom efter 30-åriga kriget att tillhöra Sverige under några decennier. Stettins slott, även kallat Pommerska hertigars slott, påminner om forna tiders storhet. Under rundturen beskådar vi även den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan och Kungsporten som uppfördes under 1700-talet som en markering av den preussiska tidens början.
Pris ca 175:-

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/12BussRadisson Blu Hotel, StettinInga tillgängliga platser3 795:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Julmiddag på julafton


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Radisson Blu Hotel, Stettin
Radisson Blu Hotel, Stettin
Bekvämt och bra hotell med inomhuspool och centralt läge bredvid ett shoppingcentra. Hotellet: Ett av de första hotellen med västerländska ägare som öppnade i Polen. Hotellet är en del av det modernt...