Skip to main content

Julhelgen i Lübeck

BUSSRESA - Tyskland - Julhelgsresa - 4 dagar

Julhelgen i Lübeck
- Julstämning i de sju tornens stad

Glöm bort julstressen och låt julhelgen bli en avkopplande upplevelse i Lubeck, en av Tysklands mest praktfulla julstäder. Njut av julstämningen och fantastiskt god marsipan i den gamla hansestaden.

 
  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »

 

 

Dagsprogram

Dag 1, fredag: Mot julfirande

Malmö - Lübeck: På morgonen lämnar vi Öresundsterminalen och via färjan i danska Rödby når vi Puttgarden. Härifrån har vi inte långt till Lübeck och under eftermiddagen checkar vi in på Tryp Hotel Aquamarin innan vi börjar utforska omgivningarna, ca 31 mil.

Dag 2-3, lördag - söndag: Jul i de sju tornens stad

Lübeck: Nu ska vi fira en ombonad och trivsam julhelg i en av norra Tysklands mest populära städer. Den gamla hansestaden Lübeck är mysig och full av upplevelser i julens tecken. Innanför vallgravarna finns den bevarade medeltida stadskärnan som är ett av Unescos världsarv. Under medeltiden var Lübeck Östersjöområdets mäktigaste och förmögnaste hansestad. De välmående handelsmännen lät uppföra talrika byggnader som fortfarande sätter sin prägel på stadens centrala delar och som varsamt smyckas inför det traditionella julfirandet. Som besökare är det lätt att känna sig extra välkommen till årets kanske främsta högtid. Under god gemenskap njuter vi av den välsmakande maten och varma julstämningen på vårt bekväma hotell. En skön julhelg väntar!

Dag 4, måndag: Hemåt efter julfirande

Lübeck - Malmö: Vi äter en god frukost i lugn och ro innan vi beger oss norrut. Färden går mot färjeläget i Puttgarden varifrån vi tar färjan tillbaka till Rödby. Efter några timmars färd genom Danmark är vi åter på Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00, ca 31 mil. Dags att ta farväl av nyfunna vänner med varma upplevelser i bagaget.

 

Utflykter


Utflykterna ingår i resans pris!

Julmarknad i Lübeck

Under adventstid omvandlas hela Lübecks gamla stadsdel till en enda stor sprudlande marknad. Omkring 200 försäljare erbjuder en mängd julklappsidéer för både stora och små. Kommersen äger bland annat rum vid rådhustorget, i skuggan av den mäktiga Mariakyrkan och det gamla rådhuset.
Ingår i resans pris.

Stadspromenad i Lübeck

Floden Trave och dess kanaler avgränsar Lübecks innerstad på ett naturligt sätt och det är innanför detta vatten som de flesta av sevärdheterna ligger. Den gamla ledande hansestaden bjuder framförallt sina besökare på välbevarade byggnader, profana såväl som sakrala, uppförda i det för trakten så typiska rödaktiga teglet. Några av höjdpunkterna vi möter är stadsporten Holstentor och Buddenbrookhuset där Thomas Mann bodde vid tiden då han författade sitt mästerverk.
Ingår i resans pris.

Upptäck Hamburg

Följ med och utforska Tysklands näst största stad! Vi får bland annat se rådhuset, stadens symbol Mikaelikyrkan som i folkmun kallas Michel, den imponerande hamnen, välkända Reeperbahn och genuina Speicherstadt med sina historiska lagerhus. Mitt i Hamburg ligger Alstersjöarna, Binnenalster och Aussenalster, som från början egentligen var fördämningar av floden Alster. Nuförtiden kantas sjöarna av parkområden och i de norra delarna ligger påkostade villor med vacker utsikt.
Ingår i resans pris.

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Julmiddag på julafton
  • Eftermiddagsfika med Glühwein och kaka på julafton
  • Utflykterna Julmarknad i Lübeck, Stadspromenad i Lübeck samt Upptäck Hamburg
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 595:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö