Skip to main content

Julhelgen i Estoril - Lissabons riviera ✈

FLYGRESA - Portugal - Julhelgsresa - 8 dagar

Julhelgen i Estoril - Lissabons riviera
- Smakfullt & upplevelserikt på Atlantkusten

Varmt välkommen till Portugal för att fira julhelgen tillsammans med oss i gästvänliga Estoril, beläget på Lissabons vackra riviera, en halvtimme väster om staden. Mellan grannorterna Cascais och Estoril löper den vackra strandpromenaden, ett populärt tillhåll för flanerande besökare. Det milda och behagliga subtropiska atlantklimatet under vintern inbjuder till avkopplande semesterdagar vid havet. Ett väl avvägt och noga sammansatt utflyktsprogram ingår vid sidan om jul- och juldagsmiddag!
 

 • Alla utflykter ingår i resans pris

 

Dag för dag

Dag 1, onsdag: Mot Portugals huvudstad

Flyg till Lissabon - Estoril: Nu har det blivit dags att stiga ombord på flyget till Portugals huvudstad Lissabon. Vi landar framåt kvällen och Scandoramaguiden hälsar oss välkomna. På flygplatsen väntar transferbussen som tar oss till Lissabons riviera och Estoril där vi checkar in på Hotel Londres, ca 3 mil. Härliga dagar fulla med nya upplevelser väntar!

Dag 2-7, torsdag - tisdag: Lissabons riviera

Estoril: Den portugisiska huvudstadsregionen har mycket att erbjuda i form av intressanta utflykter, trevlig shopping, ett spännande kök med vällagad mat, härliga delikatesser och goda viner. Mellan grannorterna Cascais och Estoril löper den vackra strandpromenaden, ett populärt tillhåll för flanerande semesterbesökare. Kommunikationerna in till Lissabon är utmärkta. Det tar ca 30 minuter med tåg från Estoril in till centrum. För över tre tusen år sedan grundade fenicierna Lissabon och många kulturer har därefter satt sin prägel på staden. Lissabon är, i likhet med Rom, byggd på sju kullar och vackert belägen vid floden Tejos mynning i Atlanten. Stadens centrum utgörs av flera stadsdelar, alla olika till utseende och innehåll men lika charmiga. Paradgatan Avenida da Liberdade ligger i hjärtat av Lissabon, i stadsdelen Baixa som uppfördes efter den stora jordbävningen 1755. Stadsdelen är belägen nära floden och ett måste för den shoppingsugne med modehus och butikskedjor! Längre österut ligger Alfama, med branta och nästintill labyrintliknande gator, som överlevde jordbävningen och därmed bjuder på gammaldags och genuin atmosfär. I Bairro Alto är tempot lugnare och här finns många restauranger och småbutiker. Kanske lockar den berömda marknaden Feira da Ladra, tjuvarnas marknad, som sitt något missvisande namn till trots lockar med både gammalt och nytt! Från stadsdelen Belém seglade upptäcktsresande som Vasco da Gama och Henrik Sjöfararen iväg över de sju haven. Strosa längs boulevarderna, njut ett glas portvin på en uteservering eller bara insup den genuina atmosfären. Upplev den pulserande huvudstaden Lissabon, avnjut den lokala delikatessen Pasteis de nata eller besök några av de många fantastiska museerna. Varför inte testa lyckan på Europas största casino beläget i närheten av vårt hotell i Estoril? Det milda och behagliga subtropiska atlantklimatet under vintern tillåter dessutom fantastiska promenader utmed den mysiga strandpromenaden. En perfekt julhelg på Lissabons riviera!

Dag 8, onsdag: Hem efter en oförglömlig julhelg

Estoril - flyg från Lissabon: Efter en sista frukost har det blivit dags att flyga hem igen. Vår transferbuss tar oss till flygplatsen, ca 3 mil, och med massor av härliga minnen är vi snart tillbaka i Skandinavien. Obrigado e adeus!

Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Lissabon

Vi åker från Estoril till Lissabon, en vackert kuperad hamnstad vid Atlantkusten. Staden är en av Europas äldsta och här blandas gammalt och nytt i en svårslagen kombination. I den gamla stadsdelen Alfama slingrar sig de mysiga gränderna och kontrasterar mot den moderna bebyggelsen i Parque das Nações, Nationernas park, vid Expoområdet som byggdes i anslutning till världsutställningen i huvudstaden 1998.
Ingår i resans pris.

Estoril & Cascais

Utmed kusten ligger några riktiga pärlor till byar, populära både bland kungligheter, jetset och vanligt folk. Under en kortare promenad i maklig takt bekantar vi oss närmare med de mer eller mindre sammanväxta grannorterna Estoril och Cascais som knyts samman av den vackra strandpromenaden.
Ingår i resans pris.

Cabo da Roca & kungastaden Sintra

Via det gamla fiskeläget Cascais sätter vi kurs mot den europeiska kontinentens västligaste punkt, Cabo da Roca. Från klipphöjden har vi en magisk utsikt över Atlanten och de kringliggande bergstrakterna. Vi fortsätter till historiska Sintra som var en av de första städerna att upptas på Unescos världsarvslista. Staden är sedan länge lissabonbornas mest populära utflyktsmål. Denna historiska plats med romantiska förtecken har med sin sagomiljö inspirerat författare som Lord Byron och H.C. Andersen. Sintra var omtyckt av det portugisiska kungahuset och förutom smala gränder med små hantverksbutiker finns här också eleganta slott och palats med romantisk arkitektur. En dag full av hänförande naturscenerier och sköna intryck!
Ingår i resans pris.

Beléms höjdpunkter

Vi tar pendeltåget genom byar längs den vackra kusten och kliver av i pampiga Belém. Här finns flera av stadens stora sevärdheter såsom Jerónimosklostret, det pampiga upptäckarmonumentet och Torre de Belém, vakttornet från 1500-talet som blivit en av de främsta symbolerna för Lissabon. Denna historiska juvel hyser flera fantastiska museer, kanske vill du besöka det världsberömda Museu Nacional dos Coches, vagnmuseet med världens största och mest värdefulla samling av kungliga vagnar och droskor från Europas olika kungahus, eller Sjöfartsmuseet som berättar om Portugals spännande historia som upptäckarnation. I Belém kan du också passa på att besöka ett populärt konditori och prova den lokala söta delikatessen Pasteis de nata som serverats här sedan 1837.
Ingår i resans pris.

Brasiliansk afton

Portugals historia som kolonialmakt har inneburit att flera sydamerikanska kulinariska influenser nått Europa och blivit en naturlig del av den portugisiska vardagen. I charmiga Cascais besöker vi en välkänd brasiliansk restaurang där vi efter en god fördrink avnjuter en härlig trerättersmeny med specialiteten Rodizio, ett grillspett med flera slags kött, som kronan på verket.
Ingår i resans pris, inkl middag med dryck.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Lissabon t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 3 middagar inkl dryck
 • Julmiddag inkl dryck på julafton
 • Juldagsmiddag inkl dryck
 • Scandoramaguide
 • Utflykterna Stadsrundtur i Lissabon, Estoril & Cascais, Cabo da Roca & kungastaden Sintra, Beléms höjdpunkter samt Brasiliansk afton


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda.

Enkelrumstillägg 2 795:-

Rumsstädning ingår ej på juldagen.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Londres, Estoril
Hotel Londres, Estoril
Välskött svenskägt 4-stjärnigt hotell i hjärtat av Estoril med gångavstånd till stranden och bruset från Atlanten. Hotellet: Trevligt och välkomnande hotell, byggt 1959 och delvis renoverat senast 201...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö