Julhelgen i Dresden

BUSSRESA - Tyskland - Julhelgsresa - 4 dagar

Julhelgen i Dresden - Ståtligt & stämningsfullt

När adventstid går över i julhelg finns det ingen stad i Tyskland som är bättre lämpad att befinna sig i än Dresden. De vackert upplysta kulturbyggnaderna och avslutningen på den traditionella julmarknaden ramar in bilden av tyskt julgemyt. Låt oss njuta av ett härligt julfirande!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot stämningsfull julhelg

Malmö - Dresden: På morgonen är det dags att lämna Malmö och via Öresundsbron och färjan i danska Gedser rullar vi vidare mot den tyska delstaten Sachsens ståtliga huvudstad. Framåt kvällen tar vi in på Ibis Hotels Zentrum i Dresden och sedan leder vår upptäckarglädje oss vidare på nya äventyr, ca 62 mil.

Dag 2-3, fredag - lördag: Dresden – Elbes juvel

Dresden: Vid floden Elbes strand reser sig silhuetten av den över 800 år gamla kulturstaden Dresden. Efter krigsslutet 1945 låg Dresden i ruiner och därefter följde årtionden av grå östtysk tristess. Detta är som bortblåst i dag och Dresden har återfått sin forna glans. Vi låter oss imponeras av berömda praktbyggnader som Frauenkirche och barockpalatset Zwinger. På julafton avslutas den stora julmarknaden i Dresden, Strietzelmarkt, namngiven efter den välkända tyska julkakan. Folklivet utmed Altmarkt går inte att ta miste på och den stora julpyramiden påstås vara den högsta i hela Tyskland. På vårt hotell dukas det upp för julmiddag och tillsammans låter vi oss väl smaka!

Dag 4, söndag: Hemåt igen

Dresden - Malmö: Efter den goda hotellfrukosten tar vi farväl av Dresden. Under eftermiddagen lägger färjan ut från hamnen i Rostock och efter ett par timmars färd genom Danmark är vi åter i Malmö, ca 62 mil. På Öresundsterminalen tar vi vid 20-tiden farväl av våra reskamrater och tackar för den här gången!

 

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 595:-
(ordinarie pris 660:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet senast en månad före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Upptäck Dresden

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. En pärla värd att upptäcka! 
Pris ca 165:-

Juldagsmiddag på Sophienkeller

Vår sista kväll passar det utmärkt att avsluta med en god bit mat i anrik miljö på historiska Sophienkeller. Vi går till bords under källarvalven och förflyttar oss till barocken och August den starkes tid. 
Pris inkl middag ca 495:-
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.    

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/12BussIbis Hotels Zentrum, DresdenInga tillgängliga platser3 595:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Julmiddag på julafton


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Två bekväma mellanklasshotell utmärkt belägna längs med shoppinggatan Prager Strasse i centrala Dresden. Hotellet: De båda systerhotellen Ibis Hotel Bastei och Ibis Hotel Königstein är belägna bredvid...