Skip to main content

Julhelgen i Dresden

BUSSRESA - Tyskland - Julhelgsresa - 4 dagar

Julhelgen i Dresden - Ståtligt & stämningsfullt

När adventstid går över i julhelg finns det ingen stad i Tyskland som är bättre lämpad att befinna sig i än Dresden. De vackert upplysta kulturbyggnaderna och avslutningen på den traditionella julmarknaden ramar in bilden av tyskt julgemyt. Låt oss njuta av ett härligt julfirande!
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

Dagsprogram

Dag 1, fredag: Mot stämningsfull julhelg

Malmö - Dresden: På morgonen är det dags att lämna Malmö och via Öresundsbron och färjan i danska Gedser rullar vi vidare mot den tyska delstaten Sachsens ståtliga huvudstad. Framåt kvällen tar vi in på Ibis Hotels Zentrum i Dresden och sedan leder vår upptäckarglädje oss vidare på nya äventyr, ca 62 mil.

Dag 2-3, lördag - söndag: Dresden – Elbes juvel

Dresden: Vid floden Elbes strand reser sig silhuetten av den över 800 år gamla kulturstaden Dresden. Efter krigsslutet 1945 låg Dresden i ruiner och därefter följde årtionden av grå östtysk tristess. Detta är som bortblåst i dag och Dresden har återfått sin forna glans. Vi låter oss imponeras av berömda praktbyggnader som Frauenkirche och barockpalatset Zwinger. På julafton avslutas den stora julmarknaden i Dresden, Striezelmarkt, namngiven efter den välkända tyska julkakan. Folklivet utmed Altmarkt går inte att ta miste på och den stora julpyramiden påstås vara den högsta i hela Tyskland. På vårt hotell dukas det upp för julmiddag och tillsammans låter vi oss väl smaka!

Dag 4, måndag: Hemåt igen

Dresden - Malmö: Efter den goda hotellfrukosten tar vi farväl av Dresden. Under eftermiddagen lägger färjan ut från hamnen i Rostock och efter ett par timmars färd genom Danmark är vi åter i Malmö, ca 62 mil. På Öresundsterminalen tar vi vid 20-tiden farväl av våra reskamrater och tackar för den här gången!

 

Utflykter


Utflykterna ingår i resans pris! 

Upptäck Dresden

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. En pärla värd att upptäcka! 
Ingår i resans pris. 

Juldagsmiddag på Pulverturm

Vår sista kväll passar det utmärkt att avsluta med en god bit mat i anrik miljö på historiska Pulverturm. Vi går till bords i det gamla kruttornet och förflyttar oss samtidigt tillbaka i tiden. I gott sällskap äter vi sedan en god saxisk middag! 
Ingår i resans pris. 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Julmiddag på julafton
  • Utflykterna Upptäck Dresden samt Juldagsmiddag på Pulverturm


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Bekvämt stadshotell med mycket centralt läge som består av två höghuskroppar som förenas av en shoppingarkad. Hotellet byggdes under DDR-tiden i slutet av 60-talet vilket till viss del gör sig påmint...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö