Skip to main content

Julhelgen i Dresden

Julhelgen i Dresden - Ståtligt & stämningsfullt

När adventstid går över i julhelg finns det ingen stad i Tyskland som är bättre lämpad att befinna sig i än Dresden. De vackert upplysta kulturbyggnaderna och avslutningen på den traditionella julmarknaden ramar in bilden av tyskt julgemyt. Låt oss njuta av ett härligt julfirande!

Dagsprogram

Dag 1, onsdag: Mot stämningsfull julhelg

Malmö - Dresden: På morgonen är det dags att lämna Malmö och via Öresundsbron och färjan i danska Gedser rullar vi vidare mot den tyska delstaten Sachsens ståtliga huvudstad. Framåt kvällen tar vi in på centralt belägna Ibis Hotels Zentrum i Dresden och sedan leder vår upptäckarglädje oss vidare på nya äventyr, ca 62 mil.

Dag 2-3, torsdag - fredag: Dresden – Elbes juvel

Dresden: Vid floden Elbes strand reser sig silhuetten av den över 800 år gamla kulturstaden Dresden. Efter krigsslutet 1945 låg Dresden i ruiner och därefter följde årtionden av grå östtysk tristess. Detta är som bortblåst i dag och Dresden har återfått sin forna glans. Vi låter oss imponeras av berömda praktbyggnader som Frauenkirche och barockpalatset Zwinger. På julafton avslutas den stora julmarknaden i Dresden, Strietzelmarkt, namngiven efter den välkända tyska julkakan. Folklivet utmed Altmarkt går inte att ta miste på och den stora julpyramiden påstås vara den högsta i hela Tyskland. På vårt hotell dukas det upp för julmiddag och tillsammans låter vi oss väl smaka!

Dag 4, lördag: Hemåt igen

Dresden - Malmö: Efter den goda hotellfrukosten tar vi farväl av Dresden. Under eftermiddagen lägger färjan ut från hamnen i Rostock och efter ett par timmars färd genom Danmark är vi åter i Malmö, ca 62 mil. På Öresundsterminalen tar vi vid 20-tiden farväl av våra reskamrater och tackar för den här gången!

 

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 590:-
(ordinarie pris 660:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet senast 1 månad före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Upptäck Dresden

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. En pärla värd att upptäcka! 
Pris ca 165:-

Juldagsmiddag på Sophienkeller

Vår sista kväll passar det utmärkt att avsluta med en god bit mat i anrik miljö på historiska Sophienkeller. Vi går till bords under källarvalven och förflyttar oss till barocken och August den starkes tid. 
Pris inkl middag ca 495:-
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.    

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/12BussIbis Hotels Zentrum, DresdenMer än 83 995:-Boka

Information


I priset ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Julmiddag på julafton


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Två bekväma mellanklasshotell utmärkt belägna längs med shoppinggatan Prager Strasse i centrala Dresden. Hotellet: De båda systerhotellen Ibis Hotel Bastei och Ibis Hotel Königstein är belägna bredvid...
Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö