Skip to main content

Julhelgen i Berlin

BUSSRESA - Tyskland - Julhelgsresa - 4 dagar

Julhelgen i Berlin
- Upplevelser & glädje i stämningsfull storstad

Fira julhelgen i Berlin och kombinera firandet med intressant historia, god mat och bra shopping. Bo centralt och se fram emot en julhelg med stämning och storstadspuls! Njut av en god middag på julafton och följ med på utflykt till någon av de berömda julmarknaderna. En härlig julhelg väntar i världsmetropolen Berlin!
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

Dag för dag

Dag 1, fredag: Mot julfirande

Malmö - Berlin: Vi samlas på Öresundsterminalen i Malmö och sätter kurs mot världsmetropolen Berlin. Via Öresundsbron och de danska öarna når vi färjeläget i Gedser och snart är vi i Rostock och Tyskland. Efter några timmar med trevlig guidning når vi under sen eftermiddag Berlin, ca 43 mil, där vi checkar in på Hotel Berlin i närheten av den svenska ambassaden i västra Berlin. Redan under första kvällen har vi möjlighet att lära känna Berlins populäraste julmarknad!

Dag 2-3, lördag - söndag: Stämningsfulla Berlin

Berlin: Nu har vi möjlighet att kombinera julfirandet med intressant historia, spännande arkitektur, god mat och bra shopping. Härliga dagar väntar och vi bor bekvämt i centrum med promenadavstånd till både shopping och det kända varuhuset KaDeWe. Den som önskar kan följa med på en stämningsfull julbön och när mörkret har lagt sig på julafton njuter vi av en god middag tillsammans. Berlin är vackert julpyntat och julstämningen märks inte minst på våra utflykter där vi besöker några av Berlins berömda julmarknader.

Dag 4, måndag: Hemåt efter julmys

Berlin - Malmö: Efter en stärkande frukost lämnar vi världsmetropolen och reser mot färjeläget i Rostock och färjeöverfarten som tar oss över till Danmark. Vi kommer till Malmö och Öresundsterminalen ca kl 20.00 efter en härlig julhelg som vi minns med glädje, ca 43 mil.

Utflykter


Utflykterna ingår i resans pris! 

Vackert kvällsupplysta Berlin med Gendarmenmarkt

Vi åker ut i ett vackert kvällsupplyst Berlin och låter oss bedåras av Brandenburger Tor, TV-tornet och Berliner Dom. Upplysta i ett flödande kvällsljus får byggnaderna en magisk skepnad! Kvällen rundas av med ett besök på julmarknaden vid Gendarmenmarkt. Följ med och upptäck Berlin bakom fasaderna! 
Ingår i resans pris.

Julbön i Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche

På julaftonseftermiddagen öppnar Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche upp sina portar för en traditionell julbön. Vi som så önskar följer med för en stämningsfull inledning på denna fridfulla afton. 
Ingår i resans pris.

Se Berlin

Följ med och upplev Berlins historia och nutid. Scandoramaguiden visar oss de nyuppförda byggnaderna vid Potsdamer Platz och medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader såsom Staatsoper, Siegessäule och Riksdagshuset.
Ingår i resans pris.

Julmarknad vid Schloss Charlottenburg

Vår sista eftermiddag och kväll i Berlin åker vi ut till barockslottet Charlottenburg för ett besök på den underbara julmarknaden som gör sig bäst när mörkret lagt sig. Vi låter oss förföras av de goda dofterna från korvgrillningen och de varma dryckerna!
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Julmiddag på julafton
  • Utflykterna Vackert kvällsupplysta Berlin med Gendarmenmarkt, Julbön i Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Se Berlin samt Julmarknad vid Schloss Charlottenburg


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 195:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Berlin, Berlin
Hotel Berlin, Berlin
Stort och välkänt hotell som täcker nästan ett helt kvarter i centrala Berlin, mittemellan Potsdamer Platz och Kurfürstendamm. Hotellet: Stort och komfortabelt hotellkomplex bestående av fyra kringbyg...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö