Skip to main content

Julhelgen i Hameln

BUSSRESA - Tyskland - Julhelgsresa - 4 dagar

Julhelgen i Hameln
- Stämningsfull jul i råttfångarens stad

Hameln är en av norra Tysklands mest välbevarade medeltida städer. I den vackert julpyntade staden infinner sig en varm känsla av en gammaldags och stämningsfull jul. Centralt belägna Hotel zur Krone har rykte om sig att ta hand om sina gäster på ett särskilt trivsamt sätt. En härlig julhelg väntar!

 
 • Alla utflykter ingår i resans pris
 • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
 • Mycket centralt hotell

 

 

Dagsprogram

Dag 1, fredag: Mot avkopplande julhelg

Malmö - Hameln: På morgonen stiger vi ombord på bussen och lämnar Malmö. I Rödby väntar färjeturen till Puttgarden. Vi rullar vidare genom Tyskland där vi stannar för lunch innan vi under eftermiddagen skymtar Hameln, ca 56 mil. När vi väl har installerat oss på Hotel zur Krone, med perfekt läge vid gågatan, dröjer det inte länge innan vi känner oss som hemma!

Dag 2-3, lördag - söndag: Skimmer av julsaga

Hameln: Området kring Hameln förknippas med sagor och berättelser och staden kallas ofta råttfångarstaden efter den välkända folksagan. Längs stadens gågator i Gamla stan är affärerna julpyntade och krokiga gränder lyses upp av julens färger och prydnader. Stadskärnan är imponerande med korsvirkeshus och en säregen byggnadsstil, kallad Weserrenässans, som utvecklades under medeltiden och som många av stadens äldre byggnader är uppförda i. Det historiska bröllopshusets, Hochzeitshaus, förvandling till upplyst adventskalender imponerar. På gemytliga Hotel zur Krone lämnar vi julstressen och stöket bakom oss. Här upplever vi en trivsam och fridfull helg i ombonad miljö!

Dag 4, måndag: Farväl för denna gång

Hameln - Malmö: Vi inleder dagen med en välsmakande frukost innan vi vinkar adjö till Hameln. Under dagen gör vi ett uppehåll med möjlighet till gränshandel. I Puttgarden lämnar vi Tyskland bakom oss för den här gången och snart korsar vi även Öresund på vägen mot Malmö dit vi anländer vid 20-tiden, ca 56 mil. På återseende!

Utflykter


Utflykterna ingår i resans pris! 

Promenad i Hameln

Vi njuter av Hamelns vackra stadskärna, den säregna byggnadsstilen och ser huset som bär råttfångarens namn och som minner om hur stadens barn en gång lurades iväg.
Ingår i resans pris.

Julgudstjänst

På julaftons eftermiddag tar vi del av en stämningsfull julgudstjänst.
Ingår i resans pris.

Utmed Wesers dalgång

Dagen tillbringar vi i Weserbergland längs Wesers natursköna dalgång. Vägen längs floden kantas av skogklädda berg och ett vackert böljande landskap. Här möter vi städer och byar som hämtade ur sagans värld - och några är det också! Vi gör ett uppehåll i korsvirkesstaden Höxter för att därefter fortsätta till Polle. Denna plats var Askungens hemby och mitt i byn tronar ruinen av sagoslottet. 
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 3 övernattningar i dubbelrum
 • 3 frukostar (dag 2 - 4)
 • 2 middagar (dag 1 och 3)
 • Julmiddag på julafton
 • Eftermiddagsfika med kaffe, kaka och Glühwein på julafton
 • Utflykterna Promenad i Hameln, Julgudstjänst samt Utmed Wesers dalgång
 • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö