Skip to main content

Jubileumsavgångar 2021

VI FYLLER 41 ÅR
– FIRA MED OSS!

Sedan 1980 har vi visat dig våra favoritplatser runt om i världen. 2020 skulle vi firat 40 år med ett härligt Jubileumsår men det, som mycket annat, fick ställas om. Så nu satsar vi på 41-års Jubileum 2021 i stället.
Vi presenterar här 12 av våra genom tiderna mest populära klassiker. Varmt välkommen med på jubileumsavgångar med reseupplevelser utöver det vanliga där dessutom alla utflykter ingår.
 

Filmen gjordes inför vårt 40-års jubileum, men passar utmärkt för vårt 41-års jubileum också.

Bussresor

Polen Runt 8 dagar
- Upplevelser utöver det vanliga Läs mer »

Jubileumsavgång 19/9 med Dorota Bengtsson  

Guide: Dorota Bengtsson

Vill du uppleva något annorlunda? Följ med mig till Polen och låt mig berätta – om kulturen, traditionerna, historien och framför allt – folket! Stolta, orädda, gästfria och arbetsamma. Som trots allt elände, krig och kommunistiskt styre – överlevde och återuppbyggde sitt land – som jag med glädje visar för er! Det blir personligt och med många känslor. Vi upplever allt från idylliska Krakow till ståtliga Warszawa och den vackra landsbygden.

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Välkomna med på en resa som har allt.

Läs mer om Polen Runt här »

 

Riva del Garda 9 dagar
- Det bästa av Italien Läs mer »

Jubileumsavgång 16/9 med Martin Karlsson

Guide: Martin Karlsson

"Efter 16 år som Scandoramaguide, tröttnar jag aldrig på Gardasjön. Redan första anblicken av sjön när man närmar sig Riva får en att tappa andan… här kan man verkligen njuta av livet och det lugna tempot. Här finns allt man vill ha på ett Italien-äventyr; god mat & dryck, intressant historia, spännande utflyktsmål och vackra scenerier. Personligen tycker jag också Riva är den vackraste av städerna kring sjön, belägen på den mest dramatiska platsen i norr inklämd mellan bergen. Här tar vi en Aperol Spritz på kvällen, spanar in vindsurfarnas dans med vind & vågor, besöker kärlekens stad Verona, äter Italiens godaste glass nere i Sirmione och kanske svalkar oss med ett dopp i sjön om lusten faller på. Jag ser så mycket fram emot att ta med er på denna Scandorama-klassiker! Varmt välkomna"

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Läs mer om Riva del Garda här »

 

Italien Runt med Capri 14 dagar
- En alldeles fantastisk resa Läs mer »

Jubileumsavgång 4/9 och 4/10 med Ivo Parolin

Guide: Ivo Parolin

Följ med mig till Italien och låt mig visa dig alla höjdpunkter! Som italienare är det min ära att visa det bästa av Italien för dig. På denna resa får du uppleva bland annat renässansens Florens, paradisön Capri, historiska Pompeji, romantiska Rom och vackra Venedig med mera. Njut av god mat och dryck, kultur och historia samt gemenskap och resglädje. Det mesta av det bästa, helt enkelt.

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Varmt välkommen med och viva Italia!

Läs mer om Italien Runt med Capri här »

 

Rhen- & Moselkryssning 7 dagar
- Livet är toppen i Moseldalen Läs mer »

Jubileumsavgång 28/8 och 25/9 med Peter Nisses

Guide: Peter Nisses

Varmt välkommen till ett glädjefyllt, bedövande vackert, historiskt och välsmakande Tyskland i kryssningens behagliga atmosfär.
Under bekväma och säkra former kryssar vi fram på de vackra floderna Rhen och Mosel. Du kan vara såväl ute på däck som inne. På vägen till vårt fartyg besöker vi Kölnerdomen, som är en del av landets spännande historia. I trakten kring den förra huvudstaden Bonn går vi ombord på vår båt. Vår kryssning tar oss till vinets Tyskland. Rüdesheim med viner från Rheingau, Koblenz med sin historia, Cochem i Moseldalen för sin skönhet, och inte minst Loreleiklippan kommer vi att se och uppleva. Allt i glädjens tecken. Här har druvor odlats sedan mer än tusen år. Fruktiga, friska, torra, halvtorra, söta, allt finns. Berusande vackert. Den lättsamma atmosfären i den här delen av Tyskland kan förknippas med druvan. En resa som denna tillfredsställer alla intressen. Tid för möten och trevliga samtal finns det gott om utrymme för. Under återresan får du även tillfälle för ett besök i Bremen.

Erfarenheten säger att ”alla får sitt”.

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Välkommen

Läs mer om Rhen- & Moselkryssning här »

 

Wien 7 dagar
- Dina drömmars stad Läs mer »

Jubileumsavgång Habsburgsspecial 14/8 med Ulf Irheden

Inställd på grund av Corona

Guide: Ulf Irheden

Wien omges av ett särskilt skimmer. Vi förknippar staden med svepande valsmusik, eleganta slott och inbjudande kaféer. Det är en storstad med ett stolt förflutet som för inte så länge sedan var mittpunkten i ett mäktigt kejsarrike. På denna resa upplever vi inte bara dagens brusande storstad utan vandrar även i den omtalade kejsarfamiljen Habsburgs fotspår. Dynastin Habsburg styrde Österrike i 700 år och har lämnat många spår i dagens stad. Till de mest kända hör sommarresidenset Schönbrunn. I slottets sagolikt praktfulla salar får vi en inblick i kejsar Frans Josefs legendariska liv. På vår resa blandas nuet och det förflutna, en rik historia och ett unikt kulturarv. 

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Läs mer om Wien här »

 

Bad Gastein 9 dagar
- Alpernas pärla Läs mer »

Jubileumsavgång 7/8 med Pär Rosenquist

Inställd på grund av Corona

Guide: Pär Rosenqvist

Välkommen att följa med mig till Bad Gastein, kanske den mest anrika alporten i landet. Jag har rest runt i alperna under 40 år, både sommar och vinter. Många resor har gått till Bad Gastein och regionen Salzburgerland, och har alltid fascinerat och intresserat mig. Jag kommer att visa er en levande landsbygd, ta er med till Mozarts Salzburg och givetvis besöka höga berg! Min förhoppning är att ni, precis som jag, kommer att bli betagna av detta område i Österrike!

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

– Väl mött!

Läs mer om Bad Gastein här »

 

Baltikum Runt 9 dagar
- Fascinerande historia i österled Läs mer »

Jubileumsavgång 10/7 med Mats Karlsson

Inställd på grund av Corona

Guide: Mats Karlsson

Baltikum – en variationsrik upplevelse!
Vid en första anblick kan det geografiskt närbelägna Baltikum uppfattas som en region utan stora skillnader. Men vid sidan av sådant som förenar, uppvisar de stolta befolkningarna i Estland, Lettland och Litauen olikheter i historisk bakgrund, religionstillhörighet, språklig hemvist, kulturella uttryckssätt och folkliga traditioner. Trettio år har gått sedan frigörelsen från Sovjetunionen och mycket har uppnåtts. Länderna värnar EU:s yttre gräns med Ryssland samtidigt som baltstaterna även är medlemmar av Nato och anslutna till euron. Fast fortsatt står man inför en rad samhällsutmaningar. Till vardags erbjuder länderna den nyfikne turisten allt från pulserande huvudstäder, arkitektoniska pärlor och konstskatter till orörd natur, doftande blomsterarrangemang och inhemsk mat- och dryckeskultur. Influenser från slaviska grannländer och europeiska kontinenten går att skönja. Tusen år av avtryck av Sverige fram till våra dagar undgår ingen.

Välkommen till en nära och annorlunda reseupplevelse!

Mats Karlsson

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Läs mer om Baltikum Runt här »

 

England med Cotswolds & Kent 9 dagar
- Mytomspunnen landsbygd Läs mer »

Jubileumsavgång 31/7 med Matilda Mikaelsdotter

Inställd på grund av Corona

Guide: Matilda Mikaelsdotter

”Välkomna med till Englands kanske mysigaste landskap - Cotswolds och Kent.
Vi får här förundras över storslagna katedraler och vandra genom historien; romantiska slott, storslagna trädgårdar och stärkande kurorter som Royal Tunbridge Wells och Cheltenham.

Cotswolds med sina honungsfärgade stenhus lockar med sina många mysterier - kanske har ni redan sett en och annan tv-detektiv letat skurkar i dessa trakter? Vi tar oss även till Bath; kurorten med sin eleganta atmosfär är som taget direkt ur sidorna av en Jane Austen bok.
På vägen ner mot Englands östkust och trädgårdslandskap Kent tar vi oss även förbi Oxford där vi får uppleva historia och tradition från ett av världens äldsta universitet.

Ser fram emot vår resa tillsammans kring Englands små byar och landsbygd!"

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Läs mer om England med Cotswolds & Kent här »

 

Paris 7 dagar
- Romantikens huvudstad Läs mer »

Jubileumsavgång 17/7 med Joakim Bengtsson

Inställd på grund av Corona

Guide: Joakim Bengtsson

Följ med mig till Paris - Kärlekens huvudstad!
Om våren är staden vackrare än någonsin. Ett romantiskt solskimmer vilar över stolta Sacre-Coeur och anrika Montmartre. Mäktiga Notre-Dame vek inte ner sig utan står stoltare än vanligt. Paradgatan Champs-Élysées levererar som alltid. Bistros, caféer och barer erbjuder njutningar i långa banor. Vi tittar till slottet i Versailles och njuter av trädgårdsparadiset hos Monet i Giverny, promenadavstånd till Louvren och de fina varuhusen. Dessutom upplever vi Bryssel, Luxemburg och Champagne på vägen.

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Läs mer om Paris här »

 

Fyra Huvudstäder 9 dagar 
- En praktfull huvudstadskvartett Läs mer »

Jubileumsavgång 21/8 med Anders Eriksson

Inställd på grund av Corona

Guide: Anders Eriksson

Låt mig detta jubileumsår ta er med på min favoritresa genom fyra av Centraleuropas pärlor! Resan bjuder bland annat på en fantastiskt vacker båttur genom ett upplyst Budapest, en Strauss/Mozart konsert i kejsarstaden Wien, en innehållsrik promenad genom det charmiga gamla Prag och mycket mer. Massor av härliga upplevelser i dessa fyra fina huvudstäder väntar.

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Jag ser fram emot att visa er allt detta!

Läs mer om Fyra Huvudstäder här »

 

Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö