Skip to main content

Israel med Tel Aviv & Jerusalem ✈

FLYGRESA - Asien - 5 dagar

 

På grund av rådande omständigheter och osäkerheten till följd av Covid-19 har vi valt att under 2021 pausa vårt utomeuropeiska reseutbud. Resorna kommer att komma tillbaka i vårt program, fast först när situationen i världen stabiliserats.

Israel med Tel Aviv & Jerusalem
- En resa till det heliga landet

Namn som Jerusalem, Betlehem och Döda Havet är välbekanta för de flesta men få har besökt dessa mytomspunna platser. Under vår femdagarsresa till Israel får vi uppleva alla dessa och mycket mer. Ett behagligt medelhavsklimat gör att vädret under höst, vinter och vår är perfekt för ett besök. Vi njuter av god mat och trevliga upplevelser på mark som är helig för kristendomen, judendomen och islam.
 

Rundresan i korthet

Dag 1:  Skandinavien - Tel Aviv
Dag 2:  Tel Aviv
Dag 3:  Tel Aviv - Jerusalem
Dag 4:  Jerusalem
Dag 5:  Tel Aviv - Skandinavien
 


Utöver nedanstående datum kommer resan även att genomföras 2021 den 7/3 samt 11/4.
Dessa datum blir möjliga att boka när vi erhållit flygstolarna.

Höjdpunkter på resan!
 • Tel Aviv & Jaffa
 • Utsikten från Olivberget
 • Jerusalem, Betlehem & Palestina
 • Oförglömliga sevärdheter & historia
   

Dagsprogram

Dag 1: Israel hägrar

Flyg till Tel Aviv: Vi lämnar Skandinavien och efter ett par timmar landar vi på Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv. På plats möter Scandoramaguiden upp och tar oss till den väntande transferbussen. Efter en kort färd checkar vi in på bekväma Leonardo Art Hotel. Hotellets utmärkta läge alldeles vid havet lockar till promenader längs den romantiska strandpromenaden. På kvällen samlas vi för middag i hotellets restaurang.

Dag 2: Tel Aviv & Jaffa

Tel Aviv: I dag ska vi upptäcka det moderna Israels hjärta, Tel Aviv. Den vackra staden, som ligger vid landets medelhavskust, är den näst största i landet. Under vår guidade rundtur upplever vi sevärdheter som området Neve Tzedek, en del av ”den vita staden”, känt för sin Bauhausarkitektur. I detta område tar vi en promenad innan vi åker vidare till Jaffa som numera är sammanväxt med Tel Aviv. I denna antika hamnstad besöker vi stadens kända marknad, fylld av unika upplevelser. Efter besöket beger vi oss till Nahalat Binyamin, stadens mest kända gågata. En trevlig och innehållsrik rundtur! Eftermiddagen och kvällen fri för egna upptäckter, kanske vill du ta ett bad i hotellets pool eller något gott att dricka på en av de många barerna i närområdet?

Dag 3: Jerusalem & Betlehem

Tel Aviv - Jerusalem: Vi lämnar det pulserande Tel Aviv för Israels största stad, Jerusalem, ca 7 mil. Under vägen färdas vi genom Ajalondalen och när vi närmar oss Jerusalem stannar vi till för att blicka ut från Olivberget som fått sitt namn av den rika förekomsten av olivträd. Vi tar oss sedan in till stadens historiska hjärta där vi inleder vår rundtur på kullen Sion och besöker det rum som påstås vara den plats där Jesus intog sin sista måltid. Vi promenerar genom en av stadsportarna och når de judiska kvarteren. Vi fortsätter längs delar av Via Dolorosa, smärtans väg, till Heliga gravens kyrka där Jesus sägs ha korsfästs och återuppstått. Vi får också se Västra muren, mer känd som Klagomuren, som är en del av tempelbergets stödmur. Därefter tar vi plats i bussen igen för att åka till närliggande Betlehem. Vi passerar den Israeliska Västbanksmuren och kör in i Palestina. Här besöker vi Födelsekyrkan, uppförd till minnet av Jesu födelse. Efter vår gemensamma rundtur i Jerusalem och Betlehem checkar vi in på centralt belägna Leonardo Hotel som blir vårt hem de kommande två nätterna. Kvällen är fri för egna strövtåg.

Dag 4: Kanske lockar Döda havet?

Jerusalem: Vi vaknar upp i judendomens heligaste stad. Under dagen kan den som vill följa med på en heldagsutflykt till en av världens saltaste sjöar, Döda Havet. Här får vi möjlighet att flyta i vattnet vid en trivsam badanläggning. Dessutom tar vi linbana till den Unesco-världsarvsklassade fästningen Masada, läs mer under Extra arrangemang. Den som vill tillbringa mer tid i Jerusalem kan passa på att vandra runt i den gamla staden och upptäcka fyra olika delar som sinsemellan verkligen skiljer sig åt; de judiska, armeniska, kristna och muslimska kvarteren. Framåt kvällen samlas vi åter på hotellet för en gemensam måltid.

Dag 5: Äventyret närmar sig sitt slut

Jerusalem - flyg från Tel Aviv: Fyllda av fantastiska upplevelser och minnen är det snart dags att åka hem till Skandinavien igen. Transferbussen hämtar oss och vi sätter kurs mot Tel Aviv och Ben Gurion-flygplatsen, ca 6 mil. Vi säger L’hitraot, på återseende, till Israel, våra medresenärer och vår guide!

 

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

2 recensioner medelbetyg 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Underbart väder,första gången i Israel. Kul inhemsk guide.

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa med mycket kunniga och engagerade guide och reseledare. Jag gör gärna om den.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Extra arrangemang

 

Utflykten måste förbokas minst 1 månad före avresa.

 

Döda havet & Masada

 

Vi åker genom Judeen och Jordandalen förbi Qumran där man fann Dödahavsrullarna till den antika fästningen Masada, belägen högst upp på ett 400 meter högt platåberg i närheten av Döda havet. Denna fästning, som byggdes redan ca 100 f.Kr., blev Unesco-världsarvsklassad 2001. Vi tar linbanan till toppen för en rundvandring. Därefter fortsätter vi till Döda havet, en av världens allra saltaste sjöar. Platsen har fått sitt namn eftersom det är så pass salt att inga växter eller fiskar kan leva här vilket ger ett ”dött” landskap. Självklart får vi möjlighet att flyta runt i sjön och koppla av innan vi beger oss tillbaka till Jerusalem.
Pris ca 995:-

 

Bra att veta

Visum
Behövs ej för svenska medborgare för vistelser under 90 dagar. Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Vid inresa till Israel får svenska resenärer nu ett inresekort i passet (ett s.k. Border Control Entry Permit) istället för en stämpel. Detta kort är ett bevis på att inresan i landet skett legalt och ska behållas i passet under hela vistelsen i Israel och de palestinska områdena. Kortet kan också komma att efterfrågas vid kontroller till övergångar till Palestina. 
För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar det rekommenderas 2-4 USD/EUR per dag till chaufför och 3-5 USD/EUR per dag till lokalguide. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Övrigt
I de fall då det ej ingår lunch och/eller middag kommer Scandoramaguiden och den engelsktalande lokalguiden att vara behjälpliga och komma med tips och förslag på restauranger.

Språk: Arabiska och hebreiska.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no
Tid: + 1 timme. Israel har också sommar- och vintertid, men byter inte samtidigt som i Sverige varför tidsskillnaden kan variera.
Valuta: Israeliska shekel (ILS). Rekommendationen är att ta med US-dollar eller euro och växla till lokal valuta på plats. Du kan betala med båda valutorna på plats.
Kreditkort: Kreditkort accepteras som betalningsmedel på de flesta större hotell och i många butiker. Uttagsautomater finns det gott om i större städer.
Elektricitet: 220 volt, i regel likadana uttag som i Sverige men adapter kan behövas.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Tel Aviv t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 4 övernattningar i dubbelrum
 • 4 frukostar (dag 2 - 5) 
 • 2 middagar (dag 1 och 4)
 • Arrangemang enligt program

Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg från 2 795:-

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö