Skip to main content

Italien Runt med Capri

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 14 dagar

 

Italien Runt med Capri
- En alldeles fantastisk resa

Scandorama 40 år

En fulländad rundresa med buss i vackra Italien! Det bästa av det mesta! Magnifika världsstaden Rom, himmelska Gardasjön, sköna Florens, historiska Pompeji, fabulösa Capri och förtrollande Venedig. La dolce vita!

 Jubileumsavgång 27/6 med Ivo Parolin
 

11 gäster ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • Klassisk rundresa med allt vad Italien har att bjuda på.
  • Pisa, Florens, Capri, Pompeji, Rom, Venedig, Gardasjön.
  • Vi bor bl.a. två nätter på Capri och två nätter i Venedig!

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Med drömmar om Italien

Malmö - Fulda: På morgonen startar vårt stora äventyr. Via Öresundsbron, Danmark och färjeöverfarten Rödby-Puttgarden når vi Tyskland och senare under kvällen populära Hotel Fulda Mitte i Fulda, ca 75 mil.

Dag 2, söndag: Över gränsen till Italien

Fulda - Assago: Efter frukost åker vi vidare förbi Würzburg. Vi kör genom Bayerns vackra landskap och passerar bland ­annat Bodensjön och Liechtenstein innan vi åker över gränsen till Italien. I kvällningen passerar vi modestaden Milano och checkar in på bekväma Holiday Inn Hotel Milan-Assago i Assago, ca 72 mil.

Dag 3, måndag: Lutande tornet i Pisa

Assago - Florens: Vi tar oss vidare till Pisa där vi gör ett besök vid det berömda lutande tornet, katedralen och baptisteriet på Campo dei Miracoli. Sedan väntar vackra Florens där vi tar in på Hotel Le Due Fontane med ypperligt läge i Gamla stan, ca 37 mil. En härlig utsikt över staden får den som följer med på kvällens utflykt till Piazzale Michelangelo.

Dag 4, tisdag: Skönheten Florens

Florens: Här finns allt som gör livet njutbart. Sinnlig konst, magnifika byggnader, eleganta butiker och inte minst romantisk atmosfär. Vi gör en intressant stadsvandring och på kvällen kan du följa med på ett trevligt middagsarrangemang på en vingård i Chiantiområdet.

Dag 5, onsdag: Mot ljuvliga Capri

Florens - Capri: Vår resa fortsätter söderut genom Toscanas, Umbriens, Lazios och Kampaniens böljande landskap. Längs vägen kan du njuta av solrosorna, olivlundarna och den härliga grönskan innan vi i Neapels hamn går ombord på färjan till den förföriska klippön Capri. Vår buss lämnar vi på fastlandet för på ön möts vi av minibussar som tar oss till vackert belägna Hotel San Michele eller alternativt hotell, ca 51 mil.

Dag 6, torsdag: Upptäck sagoön

Capri: Till denna pärla i Medelhavet ­reste antikens romerska härskare och många har följt i deras fotspår. För här är det lätt att bli förförd av de karga klipporna, vikarna, citronlundarna, apelsinträden, det solglittrande havet och blommorna som prunkar i regnbågens alla färger. Följer du med på våra utflykter får du bland annat se Axel Munthes Villa San Michele samt Faraglioniklipporna under en vacker båttur.

Dag 7, fredag: Pompeji - en historisk resa

Capri - Rom: I dag försvinner den blommande ön i vågsvallet bakom oss när vi tar morgonbåten till fastlandet. I den klassiska badorten Sorrento tar vi plats i bussen igen och åker vidare till Pompeji, där du har möjlighet att följa med din guide på en intressant rundtur. Att vandra i den utgrävda staden är verkligen som att resa i tiden! Efter detta spännande besök fortsätter vi till den eviga staden Rom där vi tar in på bekväma Hotel Pinewood, ca 28 mil.

Dag 8-9, lördag - söndag: Magiska Rom

Rom: Få städer har så mycket att erbjuda som Rom när det gäller konst och byggnadsverk från antikens till barockens dagar. Inte konstigt att Rom kallas för den eviga staden. På utflykterna får du chansen att uppleva världsberömda Peterskyrkan, Spanska trappan och beundra Fontana di Trevi.

Dag 10, måndag: Genom Emilia-Romagna

Rom - Venedig: Dagens mål är vackra Venedig och färden går genom matregionen Emilia-Romagna och framåt sen eftermiddag når vi Venedig, ca 53 mil. I denna kanalernas stad är vi stolta över att bo centralt på Hotel Universo & Nord, ett stenkast från Canal Grande. Romantiska Venedig ligger för våra fötter!

Dag 11, tisdag: Staden på vattnet

Venedig: Lagunstaden Venedig har i århundraden tjusat en hel värld med sina kanaler, torg, palats och broar. Här finns oändligt mycket att se men att flanera på måfå och insupa den härliga atmosfären är en njutning bara det! Vill du lära känna Venedig bör du följa med på vår stadspromenad som tar dig till storslagna Piazza San Marco med sina duvor och den österländskt sköna Markuskyrkan.

Dag 12, onsdag: Lago di Garda

Venedig - Matrei am Brenner: Från Venedig går färden genom den natursköna och ekonomiskt mycket väl­mående regionen Veneto till Sirmione, en av Gardasjöns vackraste byar, där vi stannar till för lunch. Färden fortsätter sedan förbi Bolzano och Brennerpasset mot Österrike. Framåt kvällen tar vi in på familjära Hotel Krone i byn Matrei am Brenner strax söder om Innsbruck, ca 41 mil. Missa inte kvällens utflykt till Innsbruck!

Dag 13, torsdag: Gemenskap i bussen

Matrei am Brenner - Kassel: Efter frukost rullar vi vidare och strax är vi åter i Tyskland, i området Bayern varifrån vi fortsätter vår resa norrut. På kvällen når vi Kasse och bekväma Wyndham Garden Hotel, ca 63 mil.

Dag 14, fredag: Oförglömliga minnen

Kassel - Malmö: Efter frukost tar vi plats i bussen, åker norrut mot Puttgarden och tar färjan till Rödby. Vi beräknas vara framme i Malmö ca kl 20.00, ca 65 mil, med mängder av ljuva minnen.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 5 175:-
(ordinarie pris 5 755:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Middag & utsikt över Florens

Vi avnjuter en trevlig middag och beger oss sedan ut i Florens. Från Piazzale Michelangelo beundrar vi den vackra vyn över det kvällsupplysta Florens och läskar oss med italiensk spumante.
Pris inkl middag ca 475:-

Stadsrundtur i Florens

Vår guide tar oss med på upptäcktsfärd bland ­Florens alla intressanta sevärdheter såsom Piazza della Signoria, Santa Maria del Fiore, Dantes kvarter, Ponte Vecchio och fler därtill.
Pris ca 265:-

Middag på vingård i Chianti Classico

I ett härligt landskap, med en fantastisk utsikt över Chiantiområdet där några av Italiens absolut främsta viner framställs, ligger vingården Lanciola och det är dit vi ska bege oss i kväll. Vi blir visade runt på gården innan vi slår oss ned och äter en god middag tillsammans. Till maten provar vi gårdens egentillverkade vin som vi under kvällen även har möjlighet att köpa med oss hem. Salute e buon appetito!
Pris inkl middag ca 565:-

Upptäck Capri & Villa San Michele

Capris fantastiska natur bjuder på betagande vyer. En spännande upptäcktsfärd som tar andan ur de flesta. Vi besöker till exempel Axel Munthes hus, Villa San Michele och Capris centrum, där vi går en guidad promenad.
Pris ca 425:-

Båttur till Faraglioniklipporna

På denna vackra utflykt upplever vi Capri från vattnet på en båttur till de berömda kalkstensklipporna Faraglioni. En oförglömlig upplevelse!
Pris ca 395:-

Pompeji - i antikens fotspår

Vi besöker det världsberömda Pompeji som begravdes under vulkanen Vesuvius aska år 79 e.Kr. I dag har du möjlighet att få se och höra din guide berätta hur det romerska livet gestaltade sig under antiken. Vi kommer att få se hur man bodde, vad man åt, hur man badade och vad man gjorde för 2 000 år sedan. En resa tillbaka i tiden!
Pris ca 395:-

Roma bella notte

I afton beger vi oss ut på en stämningstur i det kvällsupplysta Rom och får en inblick i Roms tusen­åriga historia. Vi tar oss sedan till den mycket trevliga restaurangen Meo Patacca i den pittoreska stadsdelen Trastevere.
Pris inkl middag ca 585:-

Stadsrundtur i Rom med Vatikanstaten

På dagen visar Rom upp en helt ny sida. Vi gör en innehållsrik stadsrundtur med klassiska sevärdheter som änglaborgen Castel Sant Angelo, Piazza Navona, Pantheon, Trevifontänen och Spanska trappan. Vi fortsätter till Vatikanstaten, där du får möjlighet att på egen hand utforska världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan. Utflykten genomförs främst till fots.
Pris ca 425:-

Colosseum & Forum Romanum

I dag ska vi besöka Roms mest kända plats, ­Colosseum. Gladiatorspelen i antikens Rom var en unik företeelse i historien som fort­farande fascinerar oss moderna människor. ­50 000 romare och deras Kejsare kunde se gladiatorer som kämpade på arenan och i dag kommer även vi att tåga in i Colosseum. Turen fortsätter till Forum Romanum som var antikens centrum i ett enormt rike. Vidare ser vi Capitolium som är en av Roms sju kullar.
Pris ca 495:-

Utsikt över Rom & avslutningsmiddag

Som en värdig avslutning på vår vistelse i den eviga staden tar vi oss till Pincios utsiktsplats i parken Villa Borghese ovanför den berömda Piazza del Popolo. Här bjuds vi på förfriskning och en hänförande utsikt. Vi promenerar sedan genom Porta del Popolo till bussen som tar oss vidare till en trevlig restaurang där vi njuter av fantastisk italiensk mat och härlig stämning!
Pris inkl middag ca 585:-

Sagolika Venedig

Till magnifika Markusplatsen tar vi oss med båt. Vi har gott om tid att insupa stämningen bland smäktande gondoler och klassiska sevärdheter som Dogepalatset, Markuskyrkan och Suckarnas bro. Din kunniga guide berättar om stadens unika historia och visar dig de intressanta och vackra sevärdheterna under en gemensam promenad. Vi avslutar turen vid den vackra Rialtobron med dess fisk- och grönsaksmarknad.
Pris ca 425:-

Båttur på Gardasjön

Vilken upplevelse att åka runt hela Sirmione vid Gardasjön och se det gamla slottet, stränderna och de romerska ruinerna efter Catullus villa. Glöm inte kameran! Från båten kan man se Alperna torna upp sig vid Gardasjöns norra sida. Sirmione är vackert beläget på en halvö på södra sidan av sjön och efter båtturen har vi tid för lunch och shopping av italienska varor. Följ med och njut av La bella Italia vid Gardasjön!
Pris ca 225:-

Tyrolens huvudstad Innsbruck

Vi gör en rundtur i vackra Innsbruck och tar del av sevärdheter och njuter av alla vackra berg som omringar staden. Vi äter sedan en god österrikisk middag.
Pris inkl middag ca 495:-

Jubileumsavgång 27 juni

Guide: Ivo Parolin

Följ med mig till Italien och låt mig visa dig alla höjdpunkter! Som italienare är det min ära att visa det bästa av Italien för dig. På denna resa får du uppleva bland annat renässansens Florens, paradisön Capri, historiska Pompeji, romantiska Rom och vackra Venedig med mera. Njut av god mat och dryck, kultur och historia samt gemenskap och resglädje. Det mesta av det bästa, helt enkelt.

På denna avgång ingår alla utflykter i priset.

Varmt välkommen med och viva Italia!

Se alla våra jubileumsresor här »

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

11 personer ger den här resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

En resa där man fick känna och se historiens vingslag med en reseledare (Martin) som var så otroligt kunnig och hjälpsam och vi kommer absolut resa igen med Scandorama

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Duktig guide trevliga hotell och en bra chaufför. Vad mer kan man önska sig. Jo resan till Irland nu 2018

av

★ ★ ★ ★

Anbefales! Selv for nordmenn er ikke svensktalende guider noe problem å forstå. Betal for reisen og utfluktene, og alt fra hotellnøkler til middag og lunsj blir ordnet på en profesjonell måte. Null stress.

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi var mycket nöjda med denna resa man fick uppleva mycket mer än vad vi hade förväntat oss . Dessutom hade vi värdens bästa reseledare Ivo.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk bra upplagd resa med många minnen och en trevlig och kunnig guide.

av

★ ★ ★ ★ ★

Italien runt är den bästa resa jag någonsin gjort.

av

★ ★ ★ ★ ★

Det ble en virkelig givende reise på alle måter. Ivo Parolin er en fantastisk dyktig og engasjert guide.

av

★ ★ ★ ★ ★

För kunskap och för klimat och miljö, res med scandoramas bussar och guider❣️

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/10Hotel San Michele, AnacapriInga tillgängliga platser14 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 13 övernattningar i dubbelrum
  • 13 frukostar (dag 2 - 14)
  • 5 middagar (dag 1 - 2, 5 - 6 och 13)
  • Bagagetransfer i Venedig
     

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 195:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Hotel San Michele, Anacapri
Hotel San Michele, Anacapri
Ett mycket välskött hotell inhyst i en fin patriciervilla från sekelskiftet, omgivet av en prunkande trädgård och vars läge bjuder på hänförande vyer över vattnet. Hotellet: Familjärt och trevligt hot...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Fulda Mitte, Fulda
Hotel Fulda Mitte, Fulda
Populärt och uppskattat fyrstjärnigt hotell med hög komfort. Centralt beläget vid gågatan i Fulda. Hotellet: Modernt och fräscht hotell med restaurang, lobbybar samt minigym med bastu. Våningar: 6 His...

Övernattning Dag 2 - 3

Holiday Inn Hotel Milan-Assago, Assago
Holiday Inn Hotel Milan-Assago, Assago
Modernt och bra hotell med bekväma rum i Milanos ytterområde. Hotellet: Stort hotell, byggt 1960 och totalrenoverat senast 2009. Här finns restaurang, bar, lounge, minigym och en liten trädgård. Vånin...

Övernattning Dag 3 - 5

Hotel Le Due Fontane, Florens
Hotel Le Due Fontane, Florens
Genuint italienskt hotell med perfekt läge i Florens historiska centrum. Hotellet: Privatägt hotell som är inhyst i en vacker äldre byggnad och har frukostmatsal, bar och lobby. Våningar: 4 Hiss: Ja L...

Övernattning Dag 7 - 10

Hotel Pinewood, Rom
Hotel Pinewood, Rom
Lugnt beläget fyrstjärnigt hotell med bra förbindelser till centrum. Hotellet: Välskött hotell som byggdes 1970 och totalrenoverades senast 2009. Här finns frukostmatsal i källaren som serverar förstä...

Övernattning Dag 10 - 12

Hotel Universo & Nord, Venedig
Hotel Universo & Nord, Venedig
Ett charmigt hotell med unikt läge inne i Venedig nära Canal Grande. Hotellet: Mindre hotell med anor från 1881 som moderniserades 2003 och erbjuder frukostrum och lobby. Värdebox finns att låna i rec...

Övernattning Dag 12 - 13

Hotel Krone, Matrei am Brenner
Hotel Krone, Matrei am Brenner
Trevligt, äldre hotell med lång historia som varit i familjen Stadlers ägo sedan 1447. Hotellet är inhyst i tre intilliggande byggnader målade i karakterisistk rosa färg som byggts om och till under å...

Övernattning Dag 13 - 14

Wyndham Garden Hotel, Kassel
Wyndham Garden Hotel, Kassel
Ett bekvämt boende i Kassel och mångårig samarbetspartner. Hotellet: Hotellet har restaurang, bar, bistro med terrass samt en fitnessavdelning med inomhuspool och bastu. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Lät...
Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö