Skip to main content

Istrien

BUSSRESA - Kroatien - Rundresa - 9 dagar

Istrien -  En livsnjutarresa till kulinariska Kroatien

Kroatiska halvön Istrien liknas närmast vid ett Italien i miniatyr. Silverglänsande olivlundar, välskötta vinodlingar och uråldriga byar avlöser varandra. Utmed kusterna finner vi stadspärlorna Pula och Rovinj med ett rikt arv efter venetianare och romare. Avstånden är korta och kunskapen om vad jorden har att erbjuda i form av mat och dryck är utbredd. Till detta lägger vi den öppna gästfriheten och det bedårande landskapet. Med andra ord - en perfekt semester!
 

11 personer ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Snabba fakta
  • Innehållsrik rundresa med besök i Wien, Salzburg, Poysdorf och Nürnberg under resdagarna.
  • Njut av sol, upplevelser och provsmaka lokala specialiteter i Kroatiens Toscana.
  • Vi bor i den populära och gemytliga lilla badorten Rabac.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Lär känna reskamraterna

Malmö - Ústí nad Labem: Vi lämnar Sverige på morgonen och reser genom Danmark och vidare med färjan Gedser-Rostock till Tyskland. Ombord ges tillfälle för lunch och senare under dagen stannar vi för middag. Efter att vi passerat gränsen till Tjeckien är vi strax framme vid Clarion Congress Hotel i Ústí nad Labem som väntar med sköna sängar, ca 69 mil.

Dag 2, söndag: Via Poysdorf till Wien

Ústí nad Labem - Wien: Efter frukost sätter vi kurs genom Böhmen och snart passerar vi Prag. Gränsen till Österrike hägrar och dagens lunchstopp förlägger vi till Poysdorf, huvudort i vindistriktet Weinviertel. Kanske får vi tillfälle att bekanta oss med dryckerna från trakten? Senare under eftermiddagen anländer vi till Wien och tar in på Hotel Zeitgeist, ca 43 mil. Nu väntar en sevärd tur genom den ståtliga kejsarstaden!

Dag 3, måndag: Kroatien hägrar

Wien - Rabac: Hotellfrukosten blir en utmärkt start på dagen innan vi fortsätter söderut. Österrikes näst största stad Graz passerar vi förbi innan de slovenska bergstrakterna tar vid. Vi njuter av vackra och omväxlande vyer. Under eftermiddagen korsar vi gränsen till Kroatien och nu har vi inte långt kvar till Rabac och något av anläggningen Maslinica Resorts hotell som kommer att rå om oss de kommande nätterna, ca 54 mil.

Dag 4-6, tisdag - torsdag: Undersköna Istrien

Rabac: Nu kan vi se fram emot några härliga dagar på den triangelformade halvön Istrien som på senare tid blivit uppmärksammad som ett riktigt livsnjutarparadis! Inte undra på det, området har ju allt som man kan önska för en lyckad semester. Det gamla fiskeläget Rabac är beläget vid den vackra Kvarnerbukten. Redan för hundra år sedan lockades besökare hit av bad i Adriatiska havets blåskimrande vatten och av det underbara klimatet. Men Istriens historia går mycket längre tillbaka än så. Rom, Bysans, Venedig, Napoleon och habsburgarna är några av alla makthavare som under seklerna har kämpat om herraväldet över Istrien och satt sina historiska spår. Starkast influenser har nog ändå Italien stått för och mellan de båda världskrigen tillhörde Istrien Italien. Höglänta karstlandskap, bördiga slätter, silverskimrande olivlundar och välskötta vingårdar avlöser varandra och de korta avstånden bjuder på omväxlande naturscenerier. Utmed kusterna möter vi gamla städer där romarnas och venetianarnas avtryck fortfarande är tydliga. I inlandet förädlar man fortfarande det som jorden har att erbjuda på traditionellt vis och kvaliteten på tryffel, olivolja, vin och andra välsmakande läckerheter kommer att överraska oss. Någon har liknat Istrien vid hur Toscana var för femtio år sedan och vi som missade Toscana då får en ny chans nu!

Dag 7, fredag: Med Salzburg som mål

Rabac - Salzburg: Det har blivit dags att lämna Istrien och Kroatien. Färden tar oss förbi Sloveniens huvudstad Ljubljana och vidare genom Österrikes sydligaste förbundsland, Kärnten. Vi åker genom vackra landskap och under eftermiddagen anländer till Mozarts födelsestad, Salzburg. Efter att vi har tagit in på FourSide Hotel får vi möjlighet att utforska staden lite närmare, ca 44 mil.

Dag 8, lördag: Bayerska Nürnberg

Salzburg - Kassel: Hotellets frukost blir en god start på dagen och under förmiddagen njuter vi av det bayerska landskapet. Framåt lunch anländer vi till frankiska Nürnberg och i denna historiska stad tar vår guide med oss på en kortare promenad. Lagom till kvällen anländer vi till Kassel och Wyndham Garden Hotel som bjuder på middag och en god natts sömn, ca 63 mil.

Dag 9, söndag: Oförglömliga minnen

Kassel - Malmö: Efter frukost tar vi plats i bussen, åker norrut mot Puttgarden och tar färjan till Rödby. Vi beräknas vara framme på Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00 med mängder av ljuva minnen, ca 65 mil.

2022 - Utflykter

     
 


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 850:-
(ordinarie pris 2 055:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Afton i Wien

Vi börjar med ett besök på en äkta Beisl, en typisk wiensk kvarterskrog, och tar del av några lokala specialiteter. När mörkret sedan sänker sig och stadens lampor tänds rundar vi av kvällen med en stilla bussfärd genom Wien. Fasadbelysningen skänker Staatsoper, Burgtheater och de andra tjusiga byggnaderna utmed Ringstrasse en förtrollad glans som vi sent kommer att glömma!
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Tryffel & de befästa städerna

I dag utforskar vi Istriens inland. På slingrande vägar letar vi oss fram genom uråldriga byar, uppflugna på höjderna och befästa av illyriska folkstammar som levde här redan innan romarna erövrade områdena. Hum blir vårt första stopp under förmiddagen innan vi fortsätter till Motovun, omgärdad av bastanta murar. Tryffel är ett exklusivt inslag i den lokala matlagningen och vi får prova på olika delikatesser där denna underjordiska svamp används på fantasifulla sätt.
Pris inkl lättare lunch med dryck ca 395:-

Rovinj & vingårdsbesök

Den bedårande kuststaden Rovinj, på italienska Rovigno, tar emot oss i dag. Ursprunget till dagens Rovinj uppfördes på en ö och under drygt femhundra år styrdes staden av sjöfararrepubliken Venedig. Influenserna från denna era märks fortfarande, bland annat genom den ståtliga kampanilen, de vindlande gränderna och de milt färglagda husfasaderna. Att vandra runt i Rovinj är verkligen en upplevelse som får tiden att stå stilla! Norr om staden skär Limbukten ett djupt hack i kalkstensmassivet och vi fascineras av de hisnande vyerna. Vin från Istrien är på frammarsch och vi tar tillfället i akt att hälsa på hos en vingård för provsmakning.
Pris ca 375:-

Historiska Pula

Utan tvekan tillhör Pula inte bara en av Istriens utan hela Kroatiens största sevärdheter. Med Sergiusbågen, tempelruinerna och den intakta amfiteatern känns ett besök i Pula som att förflytta sig två tusen år tillbaka i tiden! Men det är inte bara minnena från romarrikets glansdagar som får besökare att vallfärda hit. Spåren från andra historiska epoker, exempelvis från den bysantinska eran och från tiden då Pula utgjorde en viktig flottbas i det habsburgska väldet, gör besöket extra spännande. Vi tas med på en trevlig rundtur innan vi får möjlighet att ströva på egen hand.
Pris ca 295:-

Afton i Salzburg

Vår guide tar med oss på en promenad genom historiska Salzburg. Vi låter oss bedåras av både Kollegienkirches och domkyrkans barockprakt, hänföras av konstverket Pferdeschwemmes praktiska funktion och imponeras av det mäktiga furstliga residenset. Efter att ha upptäckt stadens centrum beger vi oss till en gemytlig restaurang för att äta en typisk österrikisk måltid.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Upptäck Nürnberg

Nürnbergs tradition som centrum för både skickligt hantverk och framgångsrik handel präglar staden än i dag. Vår guide tar oss med på en promenad och visar den unika blandningen av historiskt och modernt som staden har att erbjuda. Det ges även tillfälle att äta lunch innan vi lämnar Nürnberg.
Ingår i resans pris.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

11 personer ger resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket bra och trevlig resa och en riktig upplevelse med en kunnig guide. Bra gemenskap i gruppen. Roligt på bussen med trevliga medresenärer. Bra service och ordning och reda. Bra hotell med fräscha rum. Bra information ang. utflykter. Rekommenderar denna resa.

av

★ ★ ★ ★

Positivt och anpassat bemötande av reseledare

av

★ ★ ★ ★ ★

En resa som innehåller besök i storstad(wien) vinprovning, vackra vyer mysiga ålderdomliga städer , fint hotellrum med pool och utsikt över adriatiska havet och dess uppfriskande bad ,samt en underbar strandpromenad. spännande och god mat

av

★ ★ ★ ★

Mycket trevlig resa med bra chaufför men reseledaren kan vi tyvärr ej ge godkänt

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastiskt avbrott i den svenska hösten att förlänga sommaren lite och bli bortskämd under dessa dagar med allt ordnat och serverat. Man packar sin väska och kliver på bussen i Malmö....sedan är det bara att följa med....och sedan komma hem med ny inspiration och ork!

av

★ ★ ★ ★ ★

Välorganiserad resa med kunnig guid. Trevliga hotell på vägen. En resa man minns med glädje.

av

★ ★ ★ ★ ★

Kunnig och trevlig guide, fantastisk chaufför, spännande utflykter, trevliga medresenärer, hotellet i Umag : underbart god mat, fin service. Så trots vädret en underbar resa att minnas tillbaka till!

av

★ ★ ★ ★ ★

En sen höstresa som blev en fullträff. En fantastisk reseledare, Martin, och trevligt ressällskap. Och nya vänner, som man alltid får på Ölvemarks resor. Och dessa intressanta resmål, som man lätt missar om man reser på egen hand. Och alla bra hotell med god mat och service. Kan det bli bättre? Dessutom kan man aldrig göra sådana resor billigare när man reser på egen hand. Nej, det kan nog inte bli mycket bättre! Tack Ölvemarks för alla intressanta resmål ni erbjuder.

av

★ ★ ★ ★ ★

Väl organiserat. Bra chafför och reseledare. Kunniga och positiva, humoristiska samt servicevänliga. Bra teamarbete dem emellan. Längtar till nästa resa!

av

★ ★ ★ ★ ★

Jag har rest med er under många år. Det har alltid varit till belåtenhet. sista resan var till Istrien den 26/10. Den var bland mina bästa resor som jag har rest hittills. Reseledare och chaufför Var helt underbara, hade bra struktur och ordning med mycket kunskap om resmålet. Mycket trevliga och pålästa med väldigt gott humor. Vi besökte vackra städer och gjorde trevliga utflykter med underbara och trevliga medresenärer, jag kan säga att i stort sett var allt perfekt, maten, hotellen och inte minst vädret som var kanon bra.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
9/7BussMaslinica Hotel & Resort, Hotel Mimosa/Hotel Hedera/Hotel Narcis, RabacMer än 89 895:-Boka
23/7BussMaslinica Hotel & Resort, Hotel Mimosa/Hotel Hedera/Hotel Narcis, RabacMer än 89 995:-Boka
27/8BussMaslinica Hotel & Resort, Hotel Mimosa/Hotel Hedera/Hotel Narcis, RabacMer än 89 495:-Boka
24/9BussMaslinica Hotel & Resort, Hotel Mimosa/Hotel Hedera/Hotel Narcis, RabacMer än 89 295:-Boka
8/10BussMaslinica Hotel & Resort, Hotel Mimosa/Hotel Hedera/Hotel Narcis, RabacMer än 88 995:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 5 middagar (dag 3 - 6 och 8)
  • Utflykten Upptäck Nürnberg


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 395:-

Vid ankomst till Rabac meddelas vilka gäster som blir placerade på semesteranläggningen Maslinica Resorts olika hotellalternativ: Hotel Hedera, Hotel Mimosa eller Hotel Narcia. Det går ej att förboka specifikt hotell.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Tjeckiska Koruna (CZK)
Kroatiska Kuna (HRK)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 7

Maslinica Hotel & Resort, Hotel Mimosa/Hotel Hedera/Hotel Narcis, Rabac
Maslinica Hotel & Resort, Hotel Mimosa/Hotel Hedera/Hotel Narcis, Rabac
Mycket uppskattad fyrstjärnig hotellanläggning tillhörande Maslinica Resorts med boende på antingen Hotel Mimosa, Hotel Hedera eller Hotel Narcis. De tre hotellen är belägna granne med varandra i en l...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Clarion Congress Hotel, Ústí nad Labem
Clarion Congress Hotel, Ústí nad Labem
Fräscht, fyrstjärnigt hotell med god komfort beläget nära grönområde i centrala Ústí nad Labem. Hotellet: Nytt och bekvämt hotell, byggt 2011, som har restaurang med utsikt över innergår...

Övernattning Dag 2 - 3

Hotel Zeitgeist, Wien
Hotel Zeitgeist, Wien
Stilfullt och komfortabelt hotell med modern stil och trevlig sommarterrass beläget i Wiens tionde "bezirk" på bekvämt promenadavstånd från slottet Belvedere och dessa fantastiska parkanläggning. Hote...

Övernattning Dag 7 - 8

FourSide Hotel, Salzburg
FourSide Hotel, Salzburg
Komfortabelt hotell med nyrenoverade allmänna utrymmen och en trivsam, elegant stil. Beläget nära mässområdet med bra förbindelser till centrala Salzburg. Hotellet: Hotellet har en stor lobby med glas...

Övernattning Dag 8 - 9

Wyndham Garden Hotel, Kassel
Wyndham Garden Hotel, Kassel
Ett bekvämt övernattningshotell med inomhuspool i Kassel och en mångårig samarbetspartner. Hotellet: Hotellet har restaurang, bar, bistro med sommarterrass samt en fitnessavdelning med inomhuspool, mi...
Sista minuten
9/12Advent på slott i Polenfrån 3 195:-
9/12Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
9/12Julmarknad i Celle 4 dagarfrån 3 595:-
10/12Julmarknad i Lübeckfrån 2 795:-
10/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 2 895:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö