Skip to main content

Ischia ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Ischia - Ljuvligt & avkopplande 

Den bedårande gröna vulkanön utanför Neapel lockar med härliga stränder, charmiga småstäder, varma hälsokällor och vacker bergsnatur. Främst italienare men även mer långväga besökare har länge lockats av denna pärla till ö. Följ med du också! Det blir dessutom nedslag i myllrande storstaden Neapel.
 

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
 • Upplev det italienska ölivet när det är som bäst!
 • Fyrstjärniga Hotel Sorriso Thermae Resort & Spa på Ischia bjuder på fantastisk utsikt över Citarabukten.
 • Underbara utflykter som La Mortella – den botaniska trädgården och grannön Procida.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Flyget till Neapel

Flyg till Neapel - Ischia: Vi landar utanför Italiens tredje största stad och kliver ombord på transferbussen för vidare färd mot hamnen. Under eftermiddagen går vi ombord på färjan och efter ungefär en timmes seglats når vi den undersköna ön Ischia. Väl iland väntar nästa buss som tar oss till härliga Hotel Sorriso Thermae Resort & Spa, ca 5 mil. Vi checkar in för fem nätter och gör oss redo för en första gemensam middag på hotellet.

Dag 2-5, söndag - onsdag: Underbara Ischia

Ischia: Vi befinner oss på en ljuvligt grön ö som är en av italienarnas egna favoriter. Här är det lätt att må bra! Ön är omtalad för sin skönhet och sina termalbad, men också för den genuina ­syd­italienska värme och gästfrihet som möter besökaren. Det anses även vara en hälsans ö då här finns många spa och termer. Med sina 46 kvadratkilometer är Ischia Italiens sjätte ö till storleken med ungefär 60 000 bofasta invånare. På senare tid har Ischia hamnat i fokus tack vare Elena Ferrantes Neapelkvartett där flera kapitel utspelar sig på den soldränkta hälsoön. På våra utflykter upptäcker vi ön, provsmakar det lokala vinet och gör en avstickare till grannön Procida, men vi har också tid att njuta av vårt hotell som har härliga pooler, spa och fantastisk utsikt. En dag är helt programfri för avkoppling och egna upptäcktsfärder. Följ med och njut av den hälsobringade ön, berömd för sin skönhet redan för tvåtusen år sedan! (Utflykterna på ön genomförs i vissa fall med minibussar.)

Dag 6, torsdag: Neapel väntar

Ischia - Torre del Greco: Det har blivit dags att vinka adjö till Ischia och vi lämnar ön under dagen. Efter en dryg timmes seglats når vi Neapels hamn. Här väntar bussen som tar oss till moderna Hotel Poseidon i vackert belägna Torre del Greco strax utanför Neapel, ca 7 mil. Du har nu möjlighet att följa med och utforska Neapels historiska stadskärna under en promenad. Vi avlutar med en härlig napolitansk middag i den myllrande storstaden. 

Dag 7, fredag: Herculaneum hägrar

Torre del Greco: Efter frukost kan du följa med och upptäcka Herculaneum, ett antikt samhälle, beläget där vi i dag finner staden Ercolano. Det begravdes under vulkanaska samtidigt med Pompeji vid Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Vi tar oss sedan åter till Neapel, kanske lockar lite shopping eller varför inte en pizza i staden där den världsberömda rätten sägs ha uppfunnits. 

Dag 8, lördag: Arrivederci Napoli

Torre del Greco - flyg från Neapel: Det har blivit dags att säga Arrivederci till Italien och vi tar transferbussen till flygplatsen, ca 2 mil. Vi flyger hem med sinnena fulla av intryck från underbara Ischia och den myllrande världsstaden Neapel. På återseende!

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 125:-
(ordinarie pris 2 365:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten

Upptäck Ischia

I dag upptäcker vi den ljuvliga öns höjdpunkter under en rundtur! Den färgstarka huvudorten kallas kort och gott Ischia stad. Inte långt härifrån skymtar vi den stora sevärdheten Castello Aragonese. I Forio njuter vi av småstadskänslan och en annan höjdpunkt är den lilla fiskebyn Sant’Angelo som med sina vita hus som klättrar uppför de grönskande kullarna brukar kallas för ett Capri i miniformat. Vi njuter av den vackra vulkanön och under dagen passar vi också på att besöka en gård där vi provar det lokala vinet och andra godsaker. Även om Ischia i dag kallas för hälsans ö gav romarna den ett annat namn, Ischia Enaria, som betyder vinön.
Pris ca 495:-

La Mortella - den botaniska trädgården

Den brittiske kompositören William Waltons forna hem lockar med en underbar trädgård. Efter andra världskriget skapade han och hans hustru Susana det som i dag är en av Italiens vackraste botaniska trädgårdar. Promenadstigarna vindlar sig nerför en brant sluttning där allt står i blom och leder tankarna till Babylons hängande trädgårdar. Ett botaniskt underverk och en hisnande havsutsikt! 
Pris ca 355:-

Charmiga grannön Procida

Från Casamicciola tar vi färjan till Procida, Ischias mindre grannö. Det är en kort överfart på ungefär 15 minuter. Här är livet okomplicerat och lugnare än på grannöarna. Liksom Ischia består Procida av vulkaniska bergarter och här finns charmiga små hus målade i regnbågens alla färger med konstfullt utsmyckade dörrar. Vi anländer till färggranna Marina Grande och blir transporterade upp till Terra Murata med storslagen utsikt mot Vesuvius och Capri. Härifrån promenerar vi ner till den ännu mer färgstarka Marina Corricella och det känns som tiden stått still. Här kan man fortfarande se öns fiskare arbeta med sina båtar och nysta upp sina nät, samtidigt som de pastellfärgade husen skapar en oförglömlig palett med vackra fotomotiv i varje hörn.
Pris ca 495:-

Neapels historiska centrum

Kampaniens huvudort Neapel är Italiens tredje största stad med ungefär en miljon invånare. Den väcker känslor och nyfikenhet och är en i högsta grad levande stad med gästvänlighet och värme. Vi gör en promenad i den världsarvslistade Gamla stan och tittar på några av stadens stora sevärdheter innan vi går till bords på en traditionell napolitansk restaurang. I kväll får vi möjlighet att prova några av Kampaniens alla delikatesser.
Pris inkl middag ca 595:-

Antika Herculaneum & moderna Neapel

Vi besöker Herculaneum som, likt större och mer välkända Pompeji, begravdes under vulkanen Vesuvius aska år 79 e.Kr. Du får se utgrävningar och höra din guide berätta om hur det romerska livet gestaltade sig under antiken som ger en god inblick i hur man levde för 2 000 år sedan. Vi beger oss sedan åter till Neapel för att utforska dess modernare delar runt Piazza del Plebiscito. Här ligger det berömda operahuset och den vackra Galleria Umberto. I kvarteren kring torget finner vi trevlig shopping, som gjort för en härlig sista eftermiddag i myllrande Neapel! 
Pris ca 425:-

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Neapel t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 5 middagar (dag 1 - 5)
   

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 1 895:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
27/9Kroatien Runt med Dubrovnikfrån 15 995:-
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö