Skip to main content

Irland Runt med Nordirland

BUSSRESA - Irland - Rundresa - 13 dagar

 

Irland Runt med Nordirland 
- Atlantens oslipade smaragd

Den sagolika gröna ön bjuder på enastående natur- och kulturäventyr. De spännande huvudstäderna Dublin och Belfast blandas med genuina Limerick och gemytliga Tralee. Guinness, whiskey och en fascinerande historia kryddad med svindlande naturupplevelser. En upplevelserik bussresa och ett minne för livet!
 

13 gäster ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Irland Runt med humor och inlevelse

Vi åkte Irland runt med Nordirland. Vår guide har med mycket humor, fantasi, glimten i ögat och ruskigt mycket kunskap i historia gjort vår resa så inlevelsefull. Mysiga hotell, överraskningar och känsla genom hela resan.

– Holger och Ulrika Allzén Öst, resenärer

 

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • Klassisk rundresa där vi upplever hela den gröna ön.
  • Vi besöker Dublin, Wicklowbergen, Nordirland, Giants Causeway, Donegal, Cliffs of Moher, Dingle-halvön, Ring of Kerry, Cork.
  • Missa inte utflykten The Ring of Kerry!

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Resans första dag

Malmö - Krefeld: Vi åker söderut genom Danmark, färjan Rödby-Puttgarden och vidare i Tyskland där vi passerar Hamburg och Bremen. På kvällen kommer vi fram till Krefeld och trevliga Mercure Hotel, ca 75 mil.

Dag 2, måndag: Över Engelska kanalen

Krefeld - Walsall: I dag väntar en innehållsrik dag med besök i hela fem länder! Vi startar i Tyskland och tar oss snabbt till Holland. Vi fortsätter genom Belgien till ljuva Frankrike och Calais där vi tar färjan till England. Här möts vi av grevskapet Kent, omnämnt som Englands trädgård. Framåt kvällen når vi Walsall där vi övernattar på bekväma Park Inn Hotel och äter middag, ca 78 mil.

Dag 3, tisdag: Huvudstaden Dublin

Walsall - Dublin: Efter frukost fortsätter vår resa mot Wales och Holyhead där vi tar färjan över till Irland och under eftermiddagen kommer vi fram till huvudstaden, varma och vänliga Dublin, ca 36 mil. En stad med ett sjudande kulturliv och en imponerande litterär tradition. Bästa sättet att lära känna ­Dublin är att följa med på dagens stadsrundtur där vi utforskar staden på båda sidorna om floden Liffey. Vi bor två nätter på trevliga Cassidys Hotel i hjärtat av Dublin, nära shopping och sevärdheter.

Dag 4, onsdag: Wicklowbergen

Dublin: För dig som verkligen vill upptäcka Irlands trädgård ­arrangerar vi i dag en utflykt till grevskapet Wicklow. Förutom den vackra naturen lär vi känna klosterruinen Glendalough, grundat av St Kevin på 500-talet, som ofta omnämns som Irlands vackraste besöksmål. Missa inte tillfället att följa med på kvällens utflykt där vi besöker en genuin pub och får uppleva den typiska irländska pubkänslan. 

Dag 5, torsdag: Nordirland med Giants Causeway

Dublin - Ballyshannon: Vi lämnar Dublin tidigt på ­morgonen för att bege oss norrut till spännande Nordirland. Första stoppet blir i Belfast som ligger vid kusten. Här gör vi en liten orienterande stadsrundtur där vi får se Belfastkatedralen och de berömda muralmålningarna. Efter lunch går färden vidare norrut till Giants Causeways fantasieggande klippformationer. Efter denna imponerande naturupp­levelse tar vi oss tillbaka till Republiken Irland och grevskapet Donegal, där genuina Dorrian's Imperial Hotel i Ballyshannon dukar för middag, ca 43 mil.

Dag 6, fredag: The Burren & Cliffs of Moher

Ballyshannon - Limerick: Vi passerar kuststaden Sligo och ­Galway på vår färd mot grevskapet Clare och det klippiga och månliknande the ­Burren som skapats av glaciärer och ­erosioner. Vi gör även ett stopp vid de fascinerande Cliffs of Moher! De 200 meter höga klipporna som stupar rakt ner i havet är omtalade världen över och vi njuter av det härliga natursceneriet. Framåt eftermiddagen kommer vi till Limerick där vi checkar in på Limerick City Hotel i centrum, ca 32 mil.

Dag 7, lördag: Historiska Limerick

Limerick: Vackra Limerick är Irlands tredje största stad och ­grundades av vikingarna. Vi inleder förmiddagen med en stadspromenad genom Limericks centrala delar. Du får ta del av Limericks spännande historia som påverkats av vikingar, normander, belägringar och potatis­pest. Vi be­söker även marknaden innan du får möjlighet att upptäcka staden på egen hand.

Dag 8, söndag: Sydvästra Irland

Limerick - Tralee: Efter frukost åker vi från grevskapet Limerick till Kerry. Vid lunchtid når vi gemytliga Tralee och utmärkta The Rose Hotel, ca 10 mil. Följ gärna med på en härlig eftermiddagstur till den vackra Dinglehalvön.

Dag 9, måndag: The Ring of Kerry

Tralee: I dag kan du följa med på vår mest populära utflykt, the Ring of ­Kerry. Grevskapet Kerry ligger i sydvästra Irland där Golfströmmen sveper tätt inpå och ljumma vindar får till och med palmer att trivas. I detta natursköna område följer vi ­vägen som slingrar sig längs Iveraghhalvön och under dagen skiftar vyerna från kargt och kantigt till böljande och blommigt.

Dag 10, tisdag: Livets vatten

Tralee - Wexford: Efter frukost tar vi kurs mot syd­kusten och grevskapet Cork, som genomsyras av sjöfartshistorier. Vi gör ett uppehåll i Cork, Irlands näst största stad. Resan fortsätter till staden Midleton där vi ska stifta bekantskap med de ­irländska munkarnas mest uppskattade bidrag till eftervärlden, Livets vatten. Vi passerar ­sedan kristall­staden Waterford och är snart ­framme på moderna Maldron Hotel i utkanten av Wexford, ca 30 mil.

Dag 11, onsdag: Åter i Storbritannien

Wexford - Ashford: Denna dag inleds med att vi tar färjan från Rosslare till Pembroke tidigt på morgonen. Därmed har vi kommit tillbaka till Storbritannien och Wales som stolt visar upp sina gröna skogar och öppna landskap. Vi reser österut och på kvällen når vi bekväma Holiday Inn Hotel Ashford North strax norr om Ashford som väntar med middag, ca 64 mil.

Dag 12, torsdag: Genom Belgien

Ashford - Werl: Efter en tidig frukost tar vi tunneln över till franska Calais. Färden går vidare in i Belgien där vi stannar för lunch. Under kvällen kommer vi fram till den lilla orten Werl i Tyskland och trevliga Maifeld Sport- und Tagunshotel som dukar fram kvällens middag, ca 57 mil.

Dag 13, fredag: Hemma igen

Werl - Malmö: På morgonen fortsätter vår resa hemåt. Vi färdas norrut mot Puttgarden där färjan till Rödby väntar. Sista etappen går ­genom Danmark och vi beräknas vara framme i Malmö ca kl 20.00, ca 68 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 3 580:-
(ordinarie pris 3 980:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Sightseeing i Dublin

Följ med på en innehållsrik stadsrundtur i härliga Dublin. Vi ser bland annat de georgianska kvarteren, den vackra St Patrickkatedralen och paradgatan O'Connell Street samt den gröna oasen Phoenix Park.
Pris ca 285:-

Wicklow med Glendalough

I dag gör vi en utflykt till det grönskande grevskapet Wicklow söder om Dublin. Här besöker vi det bergiga landskapets främsta sevärdhet, 500-talsklostret Glendalough.
Pris ca 345:-

Pubkväll på irländskt vis

Vi beger oss till en genuin pub där vi njuter av god mat, dryck och irländsk folkmusik, ett viktigt inslag i irländarnas vardag.
Pris inkl middag ca 525:-

Stadsrundtur i Belfast

Vi gör en rundtur och ser stadens stolta byggnader och monument. Givetvis tittar vi också lite närmare på de berömda muralmålningarna som skildrar stadens dramatiska historia.
Ingår i resans pris.

Medeltidsfest på slottet

En av resans absoluta höjdpunkter! Vi bjuds in till slottet för en riktig festmåltid där glädjen och musiken flödar. Serveringspersonal, musiker och underhållare är alla klädda i medeltidens högsta mode. Troligtvis är kvällens absoluta höjdpunkt den vackra och välsmakande middagen med fyra härliga rätter! Denna lockelse för alla sinnen ackompanjeras med vin och tidsenlig underhållning. En kväll där vi roar oss minst sagt kungligt!
Pris inkl middag ca 925:-

Limerick & King John's Castle

Följ med och lär dig mer om Irlands tredje största stad, vackra Limerick! Vi fascineras av stadens historia och stridigheterna som ut­spelat sig under de tre stora belägringar som varit. Vi besöker den normandiska borgen King John's Castle från 1200-talet. Guiden tar dig på ett upplevelsefyllt sätt tillbaka i tiden till den irländska guldåldern.
Pris ca 355:-

Dingle - västkustens pärla

Vi kör kuststräckan ut till Irlands västligaste punkt och kommer så nära Amerika det går utan att bli blöta. Här upptäcker vi tidiga religiösa minnesmärken som till exempel beehives, bi­kupor, som munkar bodde i redan på 400-­talet. Turen avslutas i den charmiga fiskebyn Dingle där vi äter en utsökt middag.
Pris inkl middag ca 595:-

The Ring of Kerry

På de smala vägarna längs Iveraghhalvön bjuder naturen på dramatisk skönhet. Dagen går i ullens tecken då vi upplever allt från fårvallning till yllekläder av högsta kvalitet. En irländsk klassiker som du inte får missa!
Pris ca 475:-

Sång, dans & keltisk mystik

På Tralees välkända folkloreteater bjuds vi på en unik kväll med förstklassig dans och musik. Vi får se en teaterföreställning där sången framförs på öns vackra modersmål iriska. Historien blir levande genom det skickliga skådespelet och den förtrollande musiken. En kväll som både berör och imponerar!
Pris ca 475:-

Whiskey - livets vatten

Whiskey är för Irland vad vin är för Frankrike och ingen resa till Irland är komplett utan ett besök på ett destilleri. I Midleton besöker vi Jameson Distillery där vi får provsmaka den goda whiskeyn.
Ingår i resans pris.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

13 personer ger den här resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Lite omnipotent reseledare, men mycket kunnig i mney

av

★ ★ ★ ★ ★

Helt fantastisk resa underbar natur och guiden tog oss till de rätta ställen. Mycket välordnat.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa med mycket intressanta mål. Mycket bra upplagd med en toppenguide. Dessutom jättebra väder :). Har åkt mycket m er och fler gånger lär det bli!

av

★ ★ ★ ★ ★

Trygg chaufför, kunnig reseledare och dessutom en resa som uppfyllde mina förväntningar vilka hade höjts efter min förra resa med er där jag träffade andra som varit på Irland Alla ! var lyriska ! Och med all rätt, vilken vacker ö,så mycket att se:-)

av

★ ★ ★ ★ ★

Guiden og sjåføren var dyktige og svært hyggelige personer. Vi fikk oppleve det mangfoldige Irland; - både naturen, historien og dagens samfunn.

av

★ ★ ★ ★

Vi tillbringade alldeles för mycket tid i bussen! 500 mil. Skippa t.ex Nordirland, för man hinner ändå inte se så mycket och föläng tiden på natursköna platser som T.ex Cliffs of Moher. Det var resans höjdpunkt f mig o vi var bara där 1 timme!!

av

★ ★ ★ ★ ★

Toppen fin resa, vacker ö och trevligt folk, mycket att se och höra. En kunnig guide som med ett glatt smil visade oss runt och en skicklig lugn chaufför som körde.

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastiskt resa med fantastisk reseledare och busschaufför. Fantastiskt planerad med väl igenom tänkta besök och hotell.

av

★ ★ ★ ★ ★

Ett fantastiskt resmål och ett trevligt sätt att resa med buss och träffa nya vänner.

av

★ ★ ★ ★ ★

Otroligt duktig chaufför och guide dom är guld värda!!!

av

★ ★ ★ ★

Vi har varit nöjda med båda resorna. Naturen på Irland är ju fantastiskt fin.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 12 övernattningar i dubbelrum
  • 12 frukostar (dag 2 - 13)
  • 7 middagar (dag 1 - 2, 5 och 9 - 12)
  • Utflykterna Stadsrundtur i Belfast och Whiskey - livets vatten


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Avresa 16/8 bor vi på Eviston House Hotel i Killarney dag 8-10.
Avresa 13/9 bor vi på Allingham Arms Hotel i Bundoran dag 5-6 och på Mercure Hotel i Hamm dag 12-13.

Enkelrumstillägg 4 595:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 5

Cassidys Hotel, Dublin
Cassidys Hotel, Dublin
Genuint irländskt hotell med bra centralt läge vid toppen av shoppinggatan O’Connell Street. Hotellet: Gemytligt och ombonat hotell inhyst i tre intilliggande townhouses. På hotellet finns frukostmats...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Mercure Hotel, Krefeld
Mercure Hotel, Krefeld
Välskött och bra övernattningshotell i gröna omgivningar vid en golfbana. Hotellet: Trevligt och välkomnande hotell med två restauranger, bar, lounge och sommarterrass. Våningar: 3 Hiss: Ja Läge: Lugn...

Övernattning Dag 2 - 3

Park Inn Hotel, Birmingham Walsall
Park Inn Hotel, Birmingham Walsall
Funktionellt övernattningshotell med bekväma faciliteter och god komfort. Hotellet: Hotellet byggdes 2006 och har restaurang, bar samt minigym. Våningar: 4 Hiss: Ja Läge: Lättillgängligt läge direkt v...

Övernattning Dag 5 - 6

Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Dorrian's Imperial Hotel, Ballyshannon
Genuint och hemtrevligt hotell med anrik historia dit många gärna återvänder. Hotellet: Välskött och gemytligt hotell vars historia sträcker sig tillbaka till 1781 och som de senaste 70 åren varit i f...

Övernattning Dag 6 - 8

Limerick City Hotel, Limerick
Limerick City Hotel, Limerick
Bekvämt hotell med en trendig bistrobar och centralt läge nära floden Shannon. Hotellet: Stadshotell med frukostmatsal och en trendig och livlig bristrobar. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Centralt beläget...

Övernattning Dag 8 - 10

The Rose Hotel, Tralee
The Rose Hotel, Tralee
Uppskattat och komfortabelt hotell med lyxig flärd och ombonad atmosfär samt promenadavstånd till centrala Tralee. Hotellet: Trivsamt och mycket bra hotell med nyrenoverad och vackert inredd restauran...

Övernattning Dag 10 - 11

Maldron Hotel, Wexford
Maldron Hotel, Wexford
Bekvämt och familjevänligt övernattningshotell som är byggt kring en innergård med planteringar och en springbrunn. Här finns en trevlig restaurang samt en välkomnande och bekväm barlounge med tillgån...

Övernattning Dag 11 - 12

Holiday Inn Hotel Ashford North A20, Ashford
Holiday Inn Hotel Ashford North A20, Ashford
Komfortabelt och bra engelskt övernattningshotell. Hotellet: Trevligt hotell restaurang, bar, lounge och trädgård. Våningar: 3 Hiss: Ja Läge: Lantligt läge nära motorvägen A20, ca 7 km norr om Ashford...

Övernattning Dag 12 - 13

Maifeld Sport- und Tagungshotel, Werl
Maifeld Sport- und Tagungshotel, Werl
Trevligt privatägt hotell med sportinriktning som erbjuder flera olika sysselsättningsalternativ för den aktive. Här finner du en ombonad restaurang med både vinterträdgård och sommarterrass samt en l...
Sista minuten
19/9Budapest, Star Inn Hotel från 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö