Skip to main content

Irland med Ring of Kerry

BUSSRESA - Irland - Rundresa - 11 dagar

Irland med Ring of Kerry 
- Atlantens oslipade smaragd

Den sagolika gröna ön bjuder på enastående natur- och kulturäventyr. Kilkenny, Tralee och huvudstaden Dublin. Irländsk trädgårdskonst, magiska Ring of Kerry och vackra Dinglehalvön. En upplevelserik bussresa och ett minne för livet. Det bästa av Irland helt enkelt!


 
Snabba fakta!
  • Fantastisk rundresa där vi upplever mycket av den gröna ön.
  • Kilkenny, underbara trädgårdar, Dublin, Tralee, Dinglehalvön, Ring of Kerry, Cork och Wexford.
  • Missa inte utflykten Ring of Kerry!
     

2022 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Resans första dag

Malmö - Krefeld: På Öresundsterminalen stiger vi ombord på vår bekväma buss och påbörjar resan söderut genom Danmark, tar färjan Rödby-Puttgarden och vidare in i Tyskland där vi passerar Hamburg och Bremen. På kvällen kommer vi fram till Krefeld och Mercure Hotel som serverar middag, ca 76 mil.

Dag 2, fredag: Över Engelska kanalen

Krefeld - Bristol: I dag väntar en innehållsrik dag med besök i hela fem länder! Vi startar i Tyskland och tar oss snabbt till Holland. Vi fortsätter genom Belgien till ljuva Frankrike och Calais där vi tar färjan till England. Här möts vi av grevskapet Kent, omnämnt som Englands trädgård. Vi passerar huvudstaden London och framåt kvällen når vi Bristol där vi övernattar på Leonardo Hotel Glassfields och äter middag, ca 74 mil.

Dag 3, lördag: Mot den gröna ön

Bristol - Kilkenny: Från Bristol åker vi in i vackra Wales, passerar Cardiff och fortsätter sedan västerut mot kusten. I hamnstaden Pembroke väntar färjan som tar oss över Irländska sjön till Rosslare på Irland. Vi åker inåt landet och får ett första synintryck av det irländska landskapet. På kvällen anländer vi till den inbjudande staden Kilkenny som är utgångspunkt för våra inledande irländska äventyr. Här väntar Kilford Arms Hotel med en god middag, ca 47 mil.

Dag 4-5, söndag - måndag: Kilkenny, Dublin & trädgårdar

Kilkenny: Den vackra staden Kilkenny, belägen intill floden Nore, har mycket att erbjuda. Kilkenny med flera medeltida kyrkor och ett pampigt slott från sent 1100-tal fick en framträdande ställning på 1200-talet då det irländska parlamentet ofta sammanträdde på Kilkenny Castle. Sida vid sida hittar vi de typiskt irländska pubarna, det finns många att välja på i Kilkenny och de serverar stadens eget öl. Kilkenny är utan tvekan en härligt levnadsglad stad med kaféer, pubar och butiker! Dessutom får vi möjlighet att upptäcka den livliga huvudstaden Dublin och Huntington Castle & Gardens samt Altamont Gardens. Härliga dagar väntar!

Dag 6, tisdag: Mot Tralee & nya upplevelser

Kilkenny - Tralee: Efter frukost lämnar vi Kilkenny och färdas i sydvästlig riktning genom bland annat Tipperary till grevskapet Kerry och Tralee som vi når redan vid lunchtid, ca 22 mil. Följ gärna med på en härlig eftermiddagstur till den vackra Dinglehalvön. Övernattar gör vi på The Rose Hotel.

Dag 7, onsdag: Sydvästra Irland - The Ring of Kerry

Tralee: I dag väntar en av resans höjdpunkter, vår mest populära utflykt, the Ring of ­Kerry. Grevskapet Kerry ligger i sydvästra Irland där Golfströmmen sveper tätt inpå och ljumma vindar får till och med palmer att trivas. I detta natursköna område följer vi ­vägen som slingrar sig längs Iveraghhalvön och under dagen skiftar vyerna från kargt och kantigt till böljande och blommigt. En underbar dag väntar!

Dag 8, torsdag: Vidare via Cork

Tralee - Wexford: Efter frukost åker vi mot syd­kusten och grevskapet Cork som genomsyras av sjöfartshistorier. Vi passar på att besöka Cork, Irlands näst största stad. Vi passerar ­sedan kristall­staden Waterford och är snart ­framme på  Maldron Hotel i utkanten av Wexford, ca 29 mil.

Dag 9, fredag: Åter i Storbritannien

Wexford - Rochester: Denna dag inleds med att vi tar färjan från Rosslare till Pembroke tidigt på morgonen. Därmed har vi kommit tillbaka till Storbritannien och Wales som stolt visar upp sina gröna skogar och öppna landskap. Vi reser österut och på kvällen når vi Holiday Inn Hotel Rochester-Chatham som väntar med middag, ca 60 mil.

Dag 10, lördag: Genom Belgien

Rochester - Kamen: Efter en tidig frukost tar vi tunneln över till franska Calais. Färden går vidare in i Belgien där vi stannar för lunch. Under kvällen kommer vi fram till Kamen i Tyskland och Mercure Hotel som dukar fram kvällens middag, ca 58 mil.

Dag 11, söndag: Hemma igen

Kamen - Malmö: På morgonen fortsätter vår resa hemåt. Vi färdas norrut mot Puttgarden där färjan till Rödby väntar. Sista etappen går ­genom Danmark och vi beräknas vara framme i Malmö ca kl 20.00, ca 69 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 995:- (ordinarie pris 2 215:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Kilkenny & Kilkenny Castle

De smala gränderna i Kilkennys historiska centrum kallas lokalt för ”slips” och många av husen är uppförda i svart kalksten, så kallad kilkennymarmor som gjort staden vida berömd. Vi tar en promenad genom staden och får lära oss mer om Kilkenny, dess historia och invånare. Vi ser rundtornet, en typisk irländsk företeelse, vid St. Canice Cathedral, katedralen som liksom staden fått sitt namn efter helgonet St. Canice. Vi får höra berättelser och legender som den om en medeltida kvinnlig pubägarinna som anklagades för häxeri och vad är egentligen Kilkenny cats? Vi besöker också det imponerande Kilkenny Castle, ett av Irlands mest välkända slott. Det ursprungliga stenslottet uppfördes på 1100-talet åt William Marshal och kom sedan att bli hem åt den mäktiga familjen Butler i nästan 600 år. Under vårt besök får vi se de vackra rummen där familjen Butler levde, lära oss mer om invånarna och se hur de olika generationerna satt sin prägel på dagens slott.
Pris ca 295:-

Huntington Castle & Altamont Gardens

Nu väntar sköna upplevelser i vacker miljö! Huntington Castle uppfördes på 1600-talet som en garnison på den viktiga vägen mellan Wexford och Dublin. Så småningom flyttade soldaterna ut och familjen Esmonde gjorde om det till sitt familjehem. Fortfarande är det ättlingar till Esmondes som huserar i slottet och vi får veta mer under en rundtur, bland annat varför man på 1970-talet uppförde ett tempel till den egyptiska dottningen Isis i källaren. Givetvis passar vi också på att njuta av slottets underbart anlagda trädgård! Alldeles i närheten av Huntington finner vi världsberömda Altamont Gardens, 16 hektar med formella och informella trädgårdsanläggningar och ett underbart vattenlandskap. Här finns allt vi kan önska i trädgårdsväg - vackra gräsmattor, blomsterplanteringar, skogslandskap, vatten, muromgärdade trädgårdsrum, rhododendron och de berömda ekarna. Sköna upplevelser vi inte vill vara utan!
Pris ca 425:-

Huvudstaden Dublin

Välkommen till Irlands stolta huvudstad som grundades av vikingarna vid floden Liffeys utlopp i Irländska sjön. Dublin breder ut sig på båda sidor om floden och på den norra sidan finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey ligger Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St. Patrick. Vi tar också en titt på den gröna oasen Phoenix Park innan det ges tid för egna strövtåg.
Pris ca 425:-

Dingle - västkustens pärla

Vi kör kuststräckan ut till Irlands västligaste punkt och kommer så nära Amerika det går utan att bli blöta. Här upptäcker vi tidiga religiösa minnesmärken som till exempel beehives, bi­kupor, som munkar bodde i redan på 400-­talet. Öns västra halva är ett gaeltacht, ett område där iriska fortfarande talas allmänt. Turen avslutas i den charmiga fiskebyn Dingle där vi äter en utsökt middag.
Pris inkl middag med dryck ca 595:-

The Ring of Kerry

På de smala vägarna längs Iveraghhalvön bjuder naturen på dramatisk skönhet och panoramautsikt över Atlanten. Kustens små bukter, vikar och klippsprång präglar landskapet. Här på den öde men charmerande halvön är det lätt att föreställa sig det hårda liv med hungersnöd och missväxt som ledde till att så många irländare emigrerade till Amerika. Dagen går också i ullens tecken då vi upplever allt från fårvallning till yllekläder av högsta kvalitet. En irländsk klassiker som vi inte får missa!
Pris ca 475:-

Livliga Cork

Irlands näst största stad kallas ibland för "Irlands riktiga huvudstad". Cork har vuxit fram runt floden Lee och trots att den har över 100 000 invånare upplevs den ofta som en gemytlig småstad med sina färgglada hus. Huvudgatan heter Patrick Street och det är i detta område som mycket av shoppingen finns, ackompanjerat av gatumusikaner som står för underhållningen. Strosa runt, passa på att köpa de sista irländska souvenirerna och njut av en pint Murphy’s, Corks motsvarighet till Dublins Guinness, på en trevlig pub.
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 10 övernattningar i dubbelrum
  • 10 frukostar (dag 2 - 11)
  • 7 middagar (dag 1 - 3 och 7 - 10)
  • Utflykten Livliga Cork


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 995:-

Avresa 26/5 bor vi på Intercity Hotel i Essen dag 1-2.
Avresa 23/6 bor vi på Mercure Hotel i Hamm dag 10-11.
Avresa 1/9 bor vi på Achat Hotel i Bochum dag 10-11.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 6

Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Kilford Arms Hotel, Kilkenny
Trevligt och välskött hotell med familjär atmosfär och populär pub som har ett bra centralt läge i genuina Kilkenny. Hotellet: Uppskattat mellanklasshotell med tilltalande exteriör som drivs av familj...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Mercure Hotel, Krefeld
Mercure Hotel, Krefeld
Välskött och bra övernattningshotell i gröna omgivningar vid en golfbana. Hotellet: Trevligt och välkomnande hotell med två restauranger, bar, lounge och sommarterrass. Våningar: 3 Hiss: Ja Läge: Lugn...

Övernattning Dag 2 - 3

Leonardo Hotel Glassfields, Bristol
Leonardo Hotel Glassfields, Bristol
Nybyggt, fräscht och miljövänligt hotell som öppnade sina dörrar i maj 2021 och som sedan dess fått mycket goda gästrecensioner. Hotellet har en modern, proper stil med en okomplicerad, ändamålsenlig...

Övernattning Dag 6 - 8

The Rose Hotel, Tralee
The Rose Hotel, Tralee
Uppskattat och komfortabelt hotell med lyxig flärd och ombonad atmosfär samt promenadavstånd till centrala Tralee. Hotellet: Trivsamt och mycket bra hotell med nyrenoverad och vackert inredd restauran...

Övernattning Dag 8 - 9

Maldron Hotel, Wexford
Maldron Hotel, Wexford
Bekvämt och familjevänligt övernattningshotell som är byggt kring en innergård med planteringar och en springbrunn. Här finns en trevlig restaurang samt en välkomnande och bekväm barlounge med tillgån...

Övernattning Dag 9 - 10

Holiday Inn Hotel, Rochester-Chatham
Holiday Inn Hotel, Rochester-Chatham
Bekvämt hotell med trevlig miljö och inomhuspool. Hotellet: Hotellet har restaurang, loungebar samt fitnessavdelning med inomhuspool, bastu och bubbelpool. Våningar: 3 Hiss: Ja Läge: Beläget längs med...

Övernattning Dag 10 - 11

Mercure Hotel, Kamen/Unna
Mercure Hotel, Kamen/Unna
Uppskattat och komfortabelt, fyrstjärnigt hotell med moderna faciliteter. Detta välfungerande övernattningshotell har en genomgående ändamålsenlig och tilltalande stil som ger ett ljust och rymligt in...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö