Skip to main content

Irland med Dublin ✈

FLYGRESA - Irland - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Irland med Dublin - Det bästa av den gröna ön

Det keltiska arvet, den livliga folkmusiken, trädgårdskonst och landskapsvyer så mäktiga att skummet på Guinnessen darrar av hänförelse väntar oss på denna välkomponerade resa. Vi passar även på att besöka Nordirland och grevskapet Donegals vidsträckta vyer. Irländarnas gästfrihet är omvittnad och efter den här resan vill vi uppleva den igen!

 

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
 • Bland höjdpunkterna finns bland annat Dublin, Cliffs of Moher och den irländska musiken.
 • Vi besöker även Belfast i Nordirland och det vackra landskapet kring Bundoran.
 • Ön är som gjord för en rundresa - korta avstånd och vackert att titta på överallt.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, onsdag: Flyget till Dublin

Flyg till Dublin: Förväntansfulla landar vi utanför Republiken Irlands huvudstad. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och bussen som tar oss till centrala Dublin där vi checkar vi in på Harcourt Hotel.

Dag 2, torsdag: Nordirland & Belfast

Dublin - Bundoran: Redan efter frukost lämnar vi Dublin, men senare under resan återkommer vi ju hit igen. Vi sätter kurs norrut mot Nordirland och dess huvudstad Belfast. Vår guide tar oss med på en rundtur genom staden innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Under eftermiddagen fortsätter vi sedan västerut och framåt seneftermiddagen korsar vi åter gränsen till Irland innan vi når kustorten Bundoran, ca 35 mil. Efter incheckning på Allingham Arms Hotel väntar en god middag.

Dag 3, fredag: Natursköna upplevelser

Bundoran: Bundoran har varit en populär semesterort under ett par århundraden och den mjuka kustlinjen med inbjudande sandstränder är givetvis en bidragande orsak till detta. I grevskapet Donegal tillbringade den välkände poeten William Butler Yeats delar av sin uppväxt och den dramatiska naturen med kuperade grönskande landskap och små sjöar inspirerade Butlers diktande. Fortfarande talas gaeliska dagligdags i området och vi som vill njuta av omväxlande upplevelser i naturens och historiens tecken har en oförglömlig dag att se framemot!

Dag 4, lördag: Via Connemara & Galway

Bundoran - Lisdoonvarna: En massa spännande upplevelser väntar oss även i dag. Vi färdas söderut genom nationalparken Connemara vars hedar, berg och sjöar kantar vår väg. Kanske kan vi få en skymt av de omtalade vildhästarna? Framåt eftermiddagen passar vi på att besöka universitetstaden Galway innan vi anländer till Lisdoonvarna och Imperial Hotel eller alternativt hotell som kommer att ta hand om oss de kommande nätterna, ca 26 mil.

Dag 5, söndag: Mäktiga naturscenerier

Lisdoonvarna: Lisdoonvarna är en gammal kurort med 800 invånare, belägen i grevskapet Clare. Många anser att detta är det riktiga Irland med öppna vidder som genomkorsas av uråldriga låga stenmurar. Denna lugna plats är en utmärkt utgångspunkt för vår utflykt till Irlands västkust och ett av landets mest omtalade naturfenomen, Cliffs of Moher. I närheten finner vi även Burren, en vidsträckt kalkstensplatå med unik flora såväl som fauna. Följ med och upplev den irländska naturen och kulturen när den är som bäst!

Dag 6, måndag: Via Glendalough

Lisdoonvarna - Dublin: Efter en god frukost far vi österut genom grevskapet Tipperary och passerar dess residensstad Limerick, vackert belägen vid floden Shannon. Längs med slingrande landsvägar når vi vallfartsorten Glendalough, omtalad bland annat för sitt unika rundtorn och sin spännande historiska atmosfär. Dublin når vi senare under eftermiddagen och tar återigen in på Harcourt Hotel, ca 32 mil. Nu får vi anledning att fördjupa vår bekantskap med denna vänliga huvudstad!

Dag 7, tisdag: Stolta huvudstaden Dublin

Dublin: Liksom många andra städer i Irland kan vi spåra grundandet av Dublin tillbaka till vikingatiden och enligt vissa teorier betyder namnet Dublin ”den svarta dammen” och lär syfta på platsen där floden Liffeys biflöden mynnade. Stadens gamla iriska namn, det poetiskt klingande Baile Átha Cliath, speglar kanske på ett ännu bättre sätt den irländska huvudstadens moderna livsrytm och sprudlande kulturliv. Ölbryggeriet Guinness är något de flesta förknippar med Dublin och efter ett par dagar här är det lätt att förstå varför Dublin vid ett antal tillfällen de senaste åren har utsetts till den av Europas huvudstäder som är populärast att leva i.

Dag 8, onsdag: Slán agat Èire

Flyg från Dublin: Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper?

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 2 105
:- (ordinarie pris 2 340:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Nordirlands Belfast

Den nordirländska huvudstaden utvecklades i takt med industrialismen och ståtliga byggnader från både den viktorianska och edvardianska epoken vittnar om detta. St Anne’s Cathedral och pampiga City Hall tillhör de mest framträdande sevärdheterna. De för Belfast så typiska muralmålningarna, som vittnar om motsättningarna mellan protestanter och katoliker, får vi heller inte missa. Varvsindustrin är ett annat kännetecken för staden och ingen kan väl ha undgått att det var här som Titanic tillverkades. Vår guide tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet till egna strövtåg.
Ingår i resans pris.

Grevskapet Donegal

I dag väntar oss spännande upplevelser med skiftande naturscenerier. Vi inleder med ett besök i den livliga fiskehamnen Killybegs. Ardara räknas som grevskapets textilmecka och den lokala tweeden och hemstickade tröjor utgör prisvärda inköp. Själva staden Donegal, som räknar sitt ursprung från vikingatiden, är också värd att titta närmare på och dess bastanta fästning utstrålar kraft och beslutsamhet. En dag fylld med omväxlande och unika miljöer!
Pris ca 365:-

Nationalparken Connemara

I början av 1980-talet fick området som tidigare hade tillhört en större lantegendom status som nationalpark. Den häpnadväckande vackra naturen, med grönskande dalar och dimhöljda bergstoppar, får oss att kippa efter andan. Vi möter en annorlunda växlighet och ett djurliv som skiljer sig från de flesta andra delar av Irland. Har vi riktig tur kanske vi kan få syn på de omtalande Connemaraponnyerna! 
Ingår i resans pris.

Mytomspunna Galway

Den medeltida handelsstaden Galway räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Som populär universitetsstad har dessutom staden fått en ungdomlig prägel och det märks inte minst genom Galways rikliga utbud av både shopping och serveringar. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-talsbyggnader.
Ingår i resans pris.

Cliffs of Moher & Burren

Vid Irlands dramatiska västra kust finner vi Cliffs of Moher, ett av öns mest ansedda naturfenomen. Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Området är särskilt betydelsefullt för fågellivet och bland arterna som lever här finner vi sillgrisslor och lunnefåglar. Utsikten härifrån är häpnadsväckande! Vi besöker även Burren, en vidsträckt kalkstensplatå med en unik flora såväl som fauna, där de flera tusen år gamla gravplatserna stämmer till eftertanke. Vi tittar lite närmare på en av dem, Poulnabrone Dolmen.
Pris ca 325:-

Pubtur

Vi besöker ett par av traktens traditionellt trevliga pubar. Guinness är ett mörkt irländskt öl men det finns också halvmörka och ljusa ölsorter som Kilkenny och Smithwicks. Irländsk öl är alltid lika törstsläckande och irländsk whiskey är perfekt i kaffet!
Pris ca 325:-

Glendalough i Wicklow

Glendalough är som namnet skvallrar om en dal belägen vid två sjöar och räknas som en av Irlands främsta pilgrimsorter. Dess historia går mer än femton århundraden tillbaka i tiden. Legenden om St Kevin blir ytterst levande i denna suggestiva miljö med gravplatser, ruiner, valvbågar och inte minst det välbevarade rundtornet.
Ingår i resans pris.

Irländsk afton

I kväll ska vi roa oss såsom irländarna själva brukar göra. På en trevlig pub, belägen på landsbygden strax utanför Dublin, slår vi oss ner för att ta del av det lokala köket. Ett lika självklart inslag som den mörka ölen är den glada och medryckande musiken med ursprung i den livliga keltiska folkmusiktraditionen.
Pris inkl middag med dryck ca 695:-

Stadsrundtur i Dublin

Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St. Patrick. Vår guide tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!
Pris ca 285:-

Irländsk whiskey

Vi kan ju inte besöka Irland utan att bekanta oss med landets whiskey. På ett av Dublins whiskeydestillerier hälsas vi varmt välkomna och under rundvandringen serveras vi både historisk tillbakablick såväl som intressanta synvinklar på hur den framtida tillverkning kommer att gestalta sig. I denna inspirerande miljö får vi också provsmaka de gyllene dropparna och kanske möjlighet till spännande inköp!
Pris ca 345:-

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Dublin t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 4 middagar (dag 2 - 5)
 • Utflykterna Nordirlands Belfast, Nationalparken Connemara, Mytomspunna Galway och Glendalough i Wicklow


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 2 895:-

Alternativt hotell, med varierande läge och standard, kan förekomma i Lisdoonvarna med omnejd dag 4-6.
Avresa 18/5 bor vi på Castletroy Park Hotel utanför Limerick dag 4-6.
Avresa 6/7, 20/7, 17/8 och 14/9 bor vi på Treacys Oakwood Hotel i Shannon dag 4-6.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiska pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 6

Imperial Hotel, Lisdoonvarna
Imperial Hotel, Lisdoonvarna
Trivsamt och bekvämt hotell med familjär atmosfär och en inbjudande exteriör där vinterträdgården sträcker sig längs större delen av framsidan. Hotellet drivs sedan 1980-talet av familjen White och be...

Övernattning Dag 4 - 6

Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Treacys Oakwood Hotel, Shannon
Familjärt och trivsamt hotell med god komfort som har en ombonad och stilfull interiör. Hotellet består av flera hoplänkande tegelbyggnader med takkupor, burspråk och ett klocktorn vilket ger ett lite...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Harcourt Hotel, Dublin
Harcourt Hotel, Dublin
Genuint och trevligt irländskt hotell med en populär pub i centrala Dublin. Hotellet: Mellanklasshotell som är inhyst i 8 intilliggande georgianska townhouses från mitten av 1800-talet varav ett tidig...

Övernattning Dag 2 - 4

Allingham Arms Hotel, Bundoran
Allingham Arms Hotel, Bundoran
Trevligt och uppskattat mellanklasshotell i modernare stil som fått sitt namn efter poeten William Allingham som kom från trakten. Här mötes man av en välkomnande lobbylounge med glastak, bekväma soff...

Övernattning Dag 6 - 8

Harcourt Hotel, Dublin
Harcourt Hotel, Dublin
Genuint och trevligt irländskt hotell med en populär pub i centrala Dublin. Hotellet: Mellanklasshotell som är inhyst i 8 intilliggande georgianska townhouses från mitten av 1800-talet varav ett tidig...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö