Skip to main content

Irland med Galway ✈

FLYGRESA - Irland - Rundresa med flyg & buss, 8 dagar

Irland med Galway - En upplevelserik vecka på den gröna ön - Nyhet!

Det keltiska arvet, den blomstrande kulturen och landskapsvyer så mäktiga att skummet på Guinnessen darrar av hänförelse. Stolta huvudstaden Dublin, Waterford och mytomspunna Galway. Klosterruiner, Cliffs of Moher, Burren och Connemara. Irländarnas gästfrihet är vida omtalad och efter den här resan vill vi uppleva den igen!

4 personer ger medelbetyg 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
  • Irland är som gjort för en rundresa - korta avstånd och vackert att titta på överallt.
  • Bland höjdpunkterna finns bland annat Dublin, Cliffs of Moher och Connemara.

2021 - Dagsprogram

Dag 1: Flyget till Dublin

Flyg till Dublin: Förväntansfulla landar vi utanför Republiken Irlands huvudstad. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och bussen som tar oss till centrala Dublin och Wynn's Hotel, endast ett par steg från O'Connell Street med shopping och nöjen inom promenadavstånd.

Dag 2: Besök i Kilkenny

Dublin - Waterford: Vi vaknar upp i Irlands stolta huvudstad som bjuder på ett sjudande kulturliv med en imponerande litterär tradition utöver det vanliga. Tre nobelpristagare och storheter som Oscar Wilde och Jonathan Swift har tillsammans med musikunder som Bonos U2 och Riverdance präglat staden. Med en svindlande historia från vikingar till medeltid och stämningsfulla barer med flytande livsglädje som Jameson, Irish coffee och Guinness finns här något för alla. I dag lämnar vi Dublin och åker söderut där vi passar på att besöka inbjudande Kilkenny, beläget i grevskapet med samma namn. Vi bekantar oss med den charmiga staden och fortsätter sedan till vikingastaden Waterford där Treacys Hotel väntar, ca 18 mil. 

Dag 3: Via Rock of Cashel

Waterford - Ballyheige: Förmiddagen ägnar vi åt Waterford, en riktig vikingastad med anor från 900-talet. Precis som andra vikingastäder ligger Waterford strategiskt vid en flod men den är också belägen så att den är lätt att försvara. Historiska skrifter beskriver "hur en stor norsk flotta gick iland i Port Lairge och plundrade". Port Lairge är Waterfords iriska namn. Efter lunch lämnar vi Waterford och sätter kurs mot County Tipperary där vi passar på att besöka mäktiga Rock of Cashel. Vi fortsätter förbi Limerick och ända ut till kusten och Ballyheige där vi checkar in på White Sands Hotel, ca 23 mil. 

Dag 4: Sydvästra Irland - The Ring of Kerry

Ballyheige: I dag väntar en av resans höjdpunkter, vår mest populära utflykt, the Ring of ­Kerry. Grevskapet Kerry ligger i sydvästra Irland där Golfströmmen sveper tätt inpå och ljumma vindar får till och med palmer att trivas. I detta natursköna område följer vi ­vägen som slingrar sig längs Iveraghhalvön och under dagen skiftar vyerna från kargt och kantigt till böljande och blommigt. En underbar dag väntar!

Dag 5: Cliffs of Moher & Burren

Ballyheige - Galway: Efter frukost checkar vi ut och lämnar County Kerry för Clare som många anser vara det riktiga Irland med öppna vidder som genomkorsas av uråldriga låga stenmurar. Vi korsar floden Shannon med färja vid Tarbert och går iland vid Killimer för att fortsätta mot Irlands Atlantkust. Nu väntar ett av landets mest omtalade naturfenomen, Cliffs of Moher. I närheten finner vi även Burren, en vidsträckt kalkstensplatå med unik flora såväl som fauna. Vi fortsätter till grevskapet Galway och huvudorten med samma namn, ca 18 mil. Galway är mångomsjunget och mytomspunnet då mycket i den irländska kulturen härstammar från Galwaytrakten. Vi gör en liten rundtur vid ankomst och checkar sedan in på Nox Hotel.

Dag 6: Galway & Connemara

Galway: Vi vaknar upp i trevliga Galway som ofta kallas ”den mest irländska av alla städer”. Staden är charmig med sina färgstrålande hus, kullerstensgränder och mysiga pubar. Själva sinnebilden av Irland! I dag lockar vi med en utflykt till Kylemore Abbey vars dramatiska läge imponerar på oss medan nationalparken Connemara lockar med vidsträckta hedar, berg och sjöar. Följ med och upplev den irländska naturen när den är som bäst!

Dag 7: Via Clonmacnoise

Galway - Tullamore: I dag fortsättter vår resa österut och vi passerar Athenry, för evigt förknippad med den irländska visan "The Fields of Athenry" som handlar om umbärandena under den stora svälten på 1840-talet. Vi lämnar grevskapet Galway för Offaly och passar på att besöka klosterruinen Clonmacnoise vid floden Shannon. Vårt mål för dagen är Tullamore och Central Hotel som serverar kvällens middag, ca 12 mil. Vi befinner oss i en stad starkt förknippad med whiskey, kanske hinner vi slinka in på en pub och provsmaka?

Dag 8: Slán agat Èire

Tullamore - flyg från Dublin: Våra irländska dagar är på väg att närma sig sitt slut för den här gången. Efter en tidig frukost hämtar transferbussen oss vid hotellet och vi sätter kurs mot Dublin och flygplatsen, ca 11 mil. Med oss hem har vi minnen, upplevelser och kanske nya bekantskaper?

2021 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 065
:- (ordinarie pris 1 185:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats

 
     

Stadsrundtur i Dublin

Dagens Dublin breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. På flodens norra sida finner vi paradgatan O'Connell Street som kantas av statyer föreställande berömda irländare och välputsade 1700-talsbyggnader såsom Custom House. Söder om Liffey möter vi Trinity College, med den omtalade ”Book of Kells”, där både Oscar Wilde och Jonathan Swift har studerat. Det medeltida arvet representeras framförallt av Dublin Castle och den imponerande katedralen som fått namn efter Irlands skyddshelgon, St. Patrick. Vår guide tar oss med på en innehållsrik tur genom denna fascinerande stad!
Pris ca 285:-

Charmiga Kilkenny

Vi floden Nore ståtar det imponerande Kilkenny Castle, ett av Irlands mest välkända slott. De smala gränderna i Kilkennys historiska centrum kallas lokalt för ”slips” och många av husen är uppförda i svart kalksten, så kallad kilkennymarmor som gjort staden vida berömd. Vår guide pekar ut några sevärdheter som rundtornet, en typisk irländsk företeelse, vid St Canice Cathedral, katedralen som liksom staden fått sitt namn efter helgonet St Canice. Vi får höra berättelser och legender som den om en medeltida, kvinnlig pubägarinna som anklagades för häxeri och vad är egentligen Kilkenny cats?
Ingår i resans pris.

Mäktiga Rock of Cashel

I County Tipperary höjer sig Rock of Cashel dramatiskt över slätten. Uppe på klippan finns återstoden av en imponerande fästning där vi bland annat kan se det kända St. Patrick's Cross, ett romanskt kapell och en gotisk katedral. Det här var högkungarna av Munsters säte och det berättas att självaste St. Patrick kom hit och omvände kungen till kristendom!
Ingår i resans pris.

The Ring of Kerry

På de smala vägarna längs Iveraghhalvön bjuder naturen på dramatisk skönhet och panoramautsikt över Atlanten. Kustens små bukter, vikar och klippsprång präglar landskapet. Här på den öde men charmerande halvön är det lätt att föreställa sig det hårda liv med hungersnöd och missväxt som ledde till att så många irländare emigrerade till Amerika. Dagen går också i ullens tecken då vi upplever allt från fårvallning till yllekläder av högsta kvalitet. En irländsk klassiker som vi inte får missa!
Pris ca 475:-

Cliffs of Moher & Burren

Vid Irlands dramatiska västra kust finner vi Cliffs of Moher, ett av öns mest ansedda naturfenomen. Likt en 200 meter hög vägg reser sig dessa klippformationer med en säregen urkraft upp ur Atlantens svallande vågor. Området är särskilt betydelsefullt för fågellivet och bland arterna som lever här finner vi sillgrisslor och lunnefåglar. Utsikten härifrån är häpnadsväckande! Vi besöker även Burren, en vidsträckt kalkstensplatå med en unik flora såväl som fauna, där de flera tusen år gamla gravplatserna stämmer till eftertanke.
Ingår i resans pris.

Mytomspunna Galway

Den medeltida handelsstaden Galway räknas som huvudort i de irisktalande västra delarna av Irland. Som populär universitetsstad har dessutom staden fått en ungdomlig prägel och det märks inte minst genom Galways rikliga utbud av både shopping och serveringar. Närheten till både hav och sötvatten gör att restaurangerna erbjuder färsk fisk och skaldjur av hög kvalitet. De färggranna butiksfasaderna längs Quay Street lockar besökare medan Eyre Square ramas in av välhållna 1800-talsbyggnader.
Ingår i resans pris.

Nationalparken Connemara & Kylemore Abbey

I början av 1980-talet fick området som tidigare hade tillhört en större lantegendom status som nationalpark. Den häpnadsväckande vackra naturen, med grönskande dalar och dimhöljda bergstoppar, får oss att kippa efter andan. Kylemore Abbey ruvar på dramatisk historia och erbjuder en underbar promenad i den viktorianska trädgården. Vi möter en annorlunda växlighet och ett djurliv som skiljer sig från de flesta andra delar av Irland. Har vi riktig tur kanske vi kan få syn på de omtalande Connemaraponnyerna!
Pris ca 425:-

Klosterruinen Clonmacnoise

Clonmacnoise var en gång i tiden Irlands viktigaste munkkloster. Utspridda över floden Shannons grönskande strandbank ligger kyrkor, rundtorn, minnesmärken och jättelika keltiska stenkors. Klostret började byggas år 575 e. Kr. och från de gamla kyrkböckerna har historikerna fått fram ovärderlig information om medeltidens politiska och religiösa liv. Vi låter oss imponeras av denna heliga plats.
Ingår i resans pris.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

En väl genomförd resa på all vis, många fina upplevelser såväl resmål som pubaftnar. Slutomdöme blir TOPPEN

av

★ ★ ★ ★ ★

Vilka pärlor! Vilken natur! Glendalough, Kilkenny, Limerick, Burren, Cliffs of Moher, Lisdonvaarna. Och så Dublin förstås, huvudstaden med intressant historia, charmfull, liksom irländarna vänlig, nyfiken, leende. Resan blev en upplevelse. Varje dag!

av

★ ★ ★ ★ ★

Irland = vackert, bedårande, leende, spännande, Jameson, lockande, historiskt, vänligt, Guinness, oemotståndligt, unikt, bäst!

av

★ ★ ★

Trevlig resa med många sevärdigheter .men gudingen var dålig

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Dublin t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • 6 middagar (dag 2 - 7)
  • Utflykterna Charmiga Kilkenny, Mäktiga Rock of Cashel, Cliffs of Moher & Burren, Mytomspunna Galway och Klosterruinen Clonmacnoise

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 2 195:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Nox Hotel, Galway
Nox Hotel, Galway
Nytt, modernt och bekvämt hotell med goda gästrecensioner. Hotellet har en trivsam atmosfär med väldesignade allmänna utrymmen. Här kan du äta en god middag i restaurangen eller ta en öl i baren efter...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Wynn's Hotel, Dublin
Wynn's Hotel, Dublin
Anrikt, stilfullt och kulturminnesmärkt hotell som är inrett i klassisk stil med många välbeverade detaljer där man känner historiens vingslag. Hotellet har en lång historia och är en turistattraktion...

Övernattning Dag 2 - 3

Treacys Hotel, Waterford
Treacys Hotel, Waterford
Trevligt och familjärt hotell som har en trivsam och klassisk irländsk pub med rustik och ombonad atmosfär samt en uppskattad restaurang med modern touch och öppet kök. Passa också på att skämma bort...

Övernattning Dag 3 - 5

White Sands Hotel, Ballyheigue
Traditionellt 3-stjärnigt hotell med gruppvana och familjär atmosfär. Hotellet har självfallet en trevlig pub samt trivsamt inredda sällskapsutrymmen med öppen spis. Beläget i den lilla byn Ballyheigu...

Övernattning Dag 7 - 8

Central Hotel, Tullamore
Central Hotel, Tullamore
Modernare och trevligt hotell med god komfort. Här finns en rymlig frukostmatsal med stora fönster som vetter ut mot floden och grönområdet på hotellets baksida. För den som vill ta sig en pint finns...
Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö