Skip to main content

Indonesien ✈

FLYGRESA - Asien - 16 dagar

 

På grund av rådande omständigheter och osäkerheten till följd av Covid-19 har vi valt att under 2021 pausa vårt utomeuropeiska reseutbud. Resorna kommer att komma tillbaka i vårt program, fast först när situationen i världen stabiliserats.

Indonesien - Bali, Lombok & Giliöarna

Med frodiga paradisöar, vidsträckta stränder, mäktiga vulkaner, regnskog och spännande kultur är Indonesiens övärld en riktig skattkista! Från grönskande Bali till underbara Lombok och tropiska Giliöarna. En av världens mest gåtfulla och andliga platser, genomsyrad av hinduisk filosofi och kultur. Vi avslutar med sol, bad och avkoppling i Sanur. En härligt avkopplande och väl avvägd resa med underbara naturscenerier och upplevelser!

 

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

 

Rundresan i korthet

Dag 1-2:  Skandinavien - Denpasar - Candi Dasa
Dag 3:  Candi Dasa
Dag 4:  Candi Dasa - båt till Lombok - Senggigi
Dag 5:  Senggigi
Dag 6:  Senggigi - båt till Bali - Ubud
Dag 7-8:  Ubud
Dag 9:  Ubud - Sanur
Dag 10-14:  Sanur
Dag 15:  Sanur - flyg från Denpasar
Dag 16: Landar i Skandinavien


Utöver nedanstående datum kommer resan även att genomföras 2021 den 18/2, 4/3 samt 18/3.
Dessa datum blir möjliga att boka när vi erhållit flygstolarna.

Höjdpunkter på resan!
 • Paradisön Bali
 • Lombok & Giliöarna
 • Ubud - Balis kulturella centrum
 • Den grönskande & frodiga naturen
 • Strandparadiset Sanur
         

Dagsprogram

Dag 1-2: Flyget till Indonesien

Flyg till Denpasar - Candi Dasa: Vi lyfter från vår skandinaviska flygplats och efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi påföljande dag i Denpasar på Bali. På flygplatsen väntar vår lokalguide och transferbuss som tar oss till Candi Dasa och charmiga Ashyana Beach Resort, ca 7 mil. Resten av dagen är fri för var och en att koppla av och njuta.

Dag 3: Upptäck Bali

Candi Dasa: Indonesiska paradisön Bali bjuder på en frodig och intensiv grönska, vulkaner och förtrollande sandstränder men också spännande kultur. Öns identitet är mycket stark och bara man hör namnet nämnas dyker de mest sagolika vyer upp på näthinnan. Förutom allt det vackra anses ön också vara en av världens mest gåtfulla och andliga platser och den genomsyras av hinduisk filosofi och kultur. I dag färdas vi längs den natursköna sydöstra kusten till den lilla orten Kusumba, välkänd för sin saltframställning. Vi fortsätter till Goa Lawah, mer känd som Fladdermusgrottan med sina mer än 1 000 sovande fladdermöss! Vi passerar flera kustorter under dagen och besöker den gamla fiskebyn Candi Dasa och det grönskande Amlapura. Vi äter lunch tillsammans i närheten av Tirta Gangga Water Palace, ett föredetta kungligt palats, och njuter av vyerna. Efter en första smak av Bali återvänder vi till vårt hotell.

Dag 4: Lombok hägrar

Candi Dasa - Senggigi: I dag väntar en ny ö på oss! Vi tar oss till hamnen i Serangan varifrån vi tar speedboat till Teluk Kode på Lombok, en överfart som tar ett par timmar. Lombok är en av två öar i provinsen West Nusa Tenggara och har länge levt i skuggan av grannen Bali. Fortfarande är ön mindre exploaterad och bjuder på vackra stränder och avkoppling. Vulkanen Rinjani med tillhörande kratersjö är utnämnd till nationalpark. Vi tar oss till huvudorten Senggigi, ca 8 mil, och Kila Hotel vackert beläget vid stranden.

Dag 5: Paradisiska Giliöarna

Senggigi: I dag ska vi utforska Giliöarna och vi fokuserar på några av de mindre exploaterade öarna. I Batu Kijuks hamn väntar traditionella motorstyrda utriggare för att ta oss till de vackra öarna. Med klart vatten, färgglada korallrev och tropiska fiskar väntar ett verkligt snorklingsparadis! På Gili Sudak äter vi en trevlig lunch och njuter av vita sandstränder och turkost vatten. Vi besöker också Gili Nanggu och Gili Kedis. Efter en dag med tropiska paradisöar tar vi oss sedan åter till Lombok och Senggigi.

Dag 6: Åter till Bali

Senggigi - Ubud: Efter frukost tar vi oss åter till Teluk Kode och båten som tar oss tillbaka till Bali. Väl i land tar bussen oss till Ubud, ca 7 mil, öns kulturella centrum med konst och hantverk i fokus, belägen i höglandet omgiven av frodiga grönklädda berg, risterrasser och djupa raviner. Vi checkar in på bekväma Inata Bisma Hotel och resten av dagen är fri att på egen hand upptäcka Ubud.

Dag 7-8: Balinesiska höjdpunkter

Ubud: Med Ubud som utgångspunkt ska vi under två dagar upptäcka ännu mer av Bali! Första dagen beger vi oss till Rumah Desa och den autentiska byn Tabanan. Vi promenerar genom de berömda risfälten och får lära oss mer om jordbruk och odling innan vi promenerar tillbaka till Rumah Desa för gemensam lunch. Andra dagen väntar vackra vyer på oss på nordvästra Bali i Kintamani i höglandsområdet. Vi ger oss ut på en vandring och belönas med en vacker utsikt över berg, sjöar och terrasserade risfält vid Tegalalang. Under dagen får vi se en uppvisning av traditionell balinesisk dans, Barong, och vi besöker också den mytologiska Elefantgrottan, Goa Gajah. På eftermiddagarna återvänder vi till Ubud och resten av dagarna är programfria, kanske lockar några av de många hantverksbutikerna?

Dag 9: Söderut mot Sanur

Ubud - Sanur: Vi checkar ut och beger oss söderut till strandparadiset Sanur, ca 3 mil. Vi checkar in på genuina Griya Santrian Beach Resort och ser fram emot avkopplande dagar!

Dag 10-14: Sköna dagar på stranden

Sanur: Nu har vi ett par härliga dagar framför oss i den lilla orten Sanur, välkänd för sin avslappnade stämning och lugn. Längs strandpromenaden finns restauranger och barer och inne i byn mindre butiker. Den palmkantade stranden är långgrund och kantas av ett korallrev som inbjuder till snorkling. Önskar du ett mer aktivt strandliv erbjuds olika aktiviteter. Dagarna i Sanur blir den perfekta avslutningen på vår rundresa!

Dag 15: Farväl Indonesien

Sanur - flyg från Denpasar: Transferbussen tar oss till flygplatsen, ca 2 mil, och vi startar vår hemresa mot Europa.

Dag 16: Med härliga minnen i bagaget

Landar i Skandinavien: Efter en mellanlandning med byte av flyg landar vi åter i Skandinavien med mängder av upplevelser och minnen från Bali & Lombok.

 

Bra att veta

Visum
Behövs ej för svenska medborgare för vistelser under 30 dagar under förutsättning att inresa sker via utvalda flygplatser (på Bali gäller Ngurah Rai International Airport). Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst. För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Passuppgifter
Före avresa behöver vi samla in dina passuppgifter. Informationen krävs av flygbolaget och vår lokala agent för uppbokning av hotell, utflykter och eventuella inrikesflygningar. Denna information skickar du till oss snarast möjligt efter bokningstillfället genom att fylla i blanketten Inreseinformation. Det är resenärens ansvar att lämna korrekt information. Informationen ska vara oss tillhanda så fort som möjligt efter bokningstillfället.

Blanketten kan fyllas i online på adressen:
scandorama.se/inreseinformation eller skrivas ut här » och skickas med post till:

Scandorama ”Flygavdelningen”
Box 4012, SE-203 11 Malmö

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Fysisk form
Resenären måste kunna ta sig fram på egen hand utan hjälpmedel (ex. rullator eller rullstol). Våra resor är generellt ej lämpade för rörelsehindrade. Genomsnittlig god fysisk form krävs. Som resenär måste man kunna gå till sevärdheter och hotell, ibland i otillgänglig miljö på ojämnt underlag, på egen hand samt ta sig ombord på bussar, tåg och båtar.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar det rekommenderas 2-4 USD/EUR per dag till chaufför och 3-5 USD/EUR per dag till lokalguide. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Övrigt
I de fall då det ej ingår lunch eller middag kommer Scandoramaguiden och den engelsktalande lokalguiden att vara behjälpliga och komma med tips och förslag på restauranger.

Språk: Indonesiska och olika minoritetsspråk.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no.
Tid: Ostindonesien +6 timmar före vår vintertid och +7 timmar före vår sommartid.
Valuta: Rupiah (IDR). Indonesisk valuta kan du växla på plats i Indonesien men även på växlingskontor i Sverige. USD och EUR kan växlas till lokal valuta på plats.
Kreditkort: Kreditkort accepteras som betalningsmedel på de flesta större hotell och i vissa butiker. Uttagsautomater för Visa och MasterCard finns i de flesta större städer.
Elektricitet: 220V, adapter kan behövas.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Denpasar t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Speedboat Bali - Lombok t/r
 • Engelsktalande lokalguide
 • 13 övernattningar i dubbelrum
 • 13 frukostar (dag 3 - 15)
 • 4 luncher (dag 3, 5 och 7 - 8)
 • Arrangemang enligt program

 

På resor som avslutas med vistelse på strandresort finns endast den lokala representanten på plats under strandvistelsen.

Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda eller Landvetter.

Enkelrumstillägg från 5 495:-

Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö