Skip to main content

Indien ✈

FLYGRESA - Asien - 11 dagar

 

På grund av rådande omständigheter och osäkerheten till följd av Covid-19 har vi valt att under 2021 pausa vårt utomeuropeiska reseutbud. Resorna kommer att komma tillbaka i vårt program, fast först när situationen i världen stabiliserats.

Indien ✈
- Juvelen i imperiets krona

Följ med på en oförglömlig rundresa till spektakulära Indien. Kontrasternas land lockar med Delhis myllrande basarer, den rosa staden Jaipur och Taj Mahals ohotade skönhet i Agra. Naturupplevelser utöver det vanliga väntar och vi ger oss ut på safari i Ranthambores nationalpark. Vi har satt samman ett program som ger dig det bästa av norra Indien. Missa inte denna makalösa resa!

5 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★


Rundresan i korthet

Dag 1-2:  Skandinavien - Delhi
Dag 3:  Delhi - Mandawa
Dag 4:  Mandawa - Jaipur
Dag 5:  Jaipur
Dag 6:  Jaipur - Sawai Madhopur
Dag 7:  Ranthambore
Dag 8:  Sawai Madhopur - Bharatpur
Dag 9:  Bharatpur - Agra
Dag 10:  Agra - Delhi
Dag 11:  Delhi - Skandinavien


Utöver nedanstående datum kommer resan även att genomföras 2021 den 3/2 samt 10/3.
Dessa datum blir möjliga att boka när vi erhållit flygstolarna.

Höjdpunkter på resan!
 • Kontrasternas Delhi
 • Mandawas havelis
 • Rosa staden Jaipur
 • Amber Fort
 • Safari i Ranthambore
 • Taj Mahal

Dagsprogram

Dag 1-2: På vingar av stål

Flyg till Delhi: Under eftermiddagen lyfter flygen mot Helsingfors där vi byter till vårt direktflyg till Delhi där vi landar tidigt på morgonen. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och transferbussen som tar oss till komfortabla Golden Tulip Hotel i Gurgaon utanför Delhi. Här inleder vi med en härlig frukost innan vi ger oss ut för att utforska den indiska metropolen Delhi.

Delhi är en stad som bjuder på två helt olika världar. Old Delhi är en medeltida labyrint av smala gator med rikt utsmyckade palats och moskéer. I stark kontrast står New Delhi, som byggdes upp som administrativt centrum under den brittiska kolonialtiden, med pampiga trädkantade alléer och imponerande ministeriebyggnader. Vår rundtur tar oss bland annat till Raj Ghat, minnesmärket över Mahatma Gandhi, rest på platsen där han kremerades och India Gate, triumfbågen som hedrar de indiska soldater som stupade när de stred i den brittiska armén under första världskriget. Vi beundrar också Humajuns grav, en palatsliknande stormannagrav som stod förebild för Taj Mahal. På kvällen dukar hotellet upp för vår första gemensamma indiska middag.

Dag 3: Genom Rajasthan

Delhi - Mandawa: I dag reser vi vidare västerut genom Rajasthan till regionen Shekhawati och den lilla staden Mandawa som en gång var en viktig anhalt längs handelsvägen från Kina och Mellanöstern. Förmögna köpmän uppförde ståtliga, detaljerade, färgglada och utsmyckade köpmanshus. Dessa så kallade havelis är det lilla samhällets stora sevärdheter. Övernattar gör vi på anrika Hotel Castle Mandawa, ca 25 mil.

Dag 4: Mot den rosa staden

Mandawa - Jaipur: Efter frukost checkar vi ut och låter oss imponeras av några av stadens berömda havelis som Chokhani och Ladia innan vi tar plats i bussen och reser vidare söderut mot Jaipur. Vackra och mångskiftande vyer väntar på vår väg mot den nordvästliga delstaten Rajasthans huvudstad, ca 18 mil. Jaipur brukar kallas den rosa staden då många byggnader i centrum är rosa, ett resultat av ett kungligt besök i slutet av 1800-talet inför vilket maharadjan bestämde detta. Jaipur grundades av maharadjan Jai Singh II på 1700-talet och staden bjuder på spännande arkitektur med rötter i gamla hinduiska läror. Vi checkar in på bekväma Hotel Park Ocean som på kvällen serverar middag.

Avresa 11/11 får vi under vistelsen i Jaipur uppleva Diwali, ljusfestivalen. En högtid som firar ljusets seger över mörkret. Vi firar tillsammans med en indisk familj med typisk mat, festlig stämning och fyrverkerier. Dessutom kommer vi få ta på oss traditionella indiska klädedräkter. En speciell upplevelse!

Dag 5: Fascinerande Jaipur

Jaipur: I dag fortsätter vi att utforska fascinerande Jaipur. Vi besöker Amber Fort, ett magnifikt 1500-talspalats av röd sandsten och marmor, sagolikt vackert beläget vid Maotasjön. Därefter gör vi ett stopp vid Hawa Mahal, vindarnas palats. Femvåningshusets rosa fasad utformades med syfte att kvinnorna skulle kunna kika ut på gatan utan att själva synas. 953 små fönster och titthål möjliggör detta. Slutligen väntar ett besök på Jantar Mantar, ett astronomiskt utomhusobservatorium från 1700-talet, upptaget på Unescos världsarvslista.

Dag 6: Mot nationalparken

Jaipur - Sawai Madhopur: Efter frukost checkar vi ut och beger oss mot Ranthambores nationalpark, belägen i östra Rajasthan, en av de största och mest kända i norra Indien. Flera sjöar finns i området och ett stort antal sällsynta växter och vilda djur, såsom tigrar, leoparder, hyenor, läppbjörnar och makaker. Vi checkar in på tjusiga Anuraga Palace Hotel i Sawai Madhopur, ca 15 mil, och gör oss hemmastadda innan det är dags för en berörande utflykt till välgörenhetsorganisationen Dastkar Ranthambore. Initiativet syftar till att lyfta fram och uppvärdera de lokala kvinnornas traditionella hantverk och att skapa inkomster till byarna. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 7: Dags för safari

Ranthambore: Tidigt på morgonen ger vi oss ut på safari i öppna minibussar för att spana efter vilda djur i den häpnadsväckande vackra nationalparken. Fulla av intryck och upplevelser smakar den gemensamma lunchen på hotellet sagolikt. På eftermiddagen väntar ännu en tur ut i nationalparken. Kanske får vi se någon av de sällsynta vilda tigrarna? Här finns ett otroligt rikt fågelliv och det finns också gott om axishjort, blåoxe och många andra asiatiska djurarter.

Dag 8: Fågelparadiset Keoladeo

Sawai Madhopur - Bharatpur: Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår buss och fortsätter resan mot Bharatpur, ca 22 mil. Vår guide berättar om de vackra omgivningarna vi passerar på vår väg. Staden Bharatpur är vårt mål, världsberömd för sin nationalpark Keoladeo, tidigare känd som Bharatpur Bird Sanctuary. Här kan fågelintresserade få se flera hundra olika ovanliga arter i en otroligt vacker vattenrik miljö. Förr var detta maharadjans privata jaktmark, i dag är det ett Unescoskyddat världsarv. Efter ankomst till trevliga Hotel Udai Vilas Palace, beläget strax utanför staden, är eftermiddagen fri för egna aktiviteter, kanske lockar ett dopp i poolen? Under kvällens gemensamma middag på hotellet har vi många nya spännande intryck att smälta.

Dag 9: Taj Mahal hägrar

Bharatpur - Agra: I dag fortsätter resan mot delstaten Uttar Pradesh och Agra, ca 6 mil, staden som blivit världsberömd för sitt vita marmormausoleum Taj Mahal. På eftermiddagens program står ett besök vid denna drömskapelse, uppförd av mogulhärskaren Shah Jahan till minne av hans älsklingshustru Mumtaz Mahal. En skönhetsupplevelse som slår det mesta och ett vackert och praktfullt bevis på mogulernas otroliga arkitektur. Det blir också ett besök på en fabrik som gör inläggningar med halvädelstenar i marmor, ett hantverk speciellt för staden. På kvällen samlas vi på utmärkta Ramada Plaza Hotel för ytterligare en gemensam middag.

Dag 10: Fascinerande Agra

Agra - Delhi: I dag ska vi utforska stadens andra intressanta sevärdhet, 1600-talspalatset Agra Fort. Senare under dagen far vi vidare mot Delhi och Gurgaon där vi återser Golden Tulip Hotel, ca 23 mil.

Dag 11: Flyget hemåt

Flyg från Delhi: På förmiddagen lyfter vårt flyg från Delhi mot Helsingfors där vi under eftermiddagen byter till anslutande flyg. En alldeles underbar reseupplevelse har nått sitt slut, men de härliga minnena lever kvar. På återseende!

 

Extra arrangemang


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 220:-
(ordinarie pris 2 475:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet senast 1 månad före din resa, förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

OBS att om du inte bokar utflyktspaketet måste de enstaka utflykterna du väljer att deltaga i förbokas minst 1 månad före avresa.

Med cykelriksha genom Jaipurs gamla stad

Att åka cykelriksha längs de smala gatorna i Jaipurs äldsta delar är verkligen en upplevelse! Sorlet från förarna som försöker överrösta varandra för att locka kunder och de färgglada rikshorna borgar för en unik upplevelse.
Pris ca 195:-

Indisk matlagning & middag

I kväll får vi ta del av en uppvisning av den indiska kokkonsten och vad som är speciellt just för regionen Rajasthan. Vi avslutar med en välsmakande middag bestående av det som tillagats.
Pris inkl middag ca 445:-

Med jeep ut på landsbygden

I kväll åker vi till en lantlig by där vi får lära oss mer om hur livet på landet är i Indien. Vi tar oss runt med jeep och bjuds på te av byinvånarna.
Pris ca 245:-

Med cykelriksha genom nationalparken Keoladeo

Följ med på en fascinerande tur med cykelriksha genom nationalparken Keoladeo. Fågelliv utöver det vanliga utlovas med arter som storkar, kungsfiskare, kinesiska sothönor, skedstorkar och över 80 olika arter av änder.
Pris ca 395:-

Bollywoodshow & avslutningsmiddag

På välkända Kingdom of dreams väntar en helkväll med det bästa Indien har att erbjuda i underhållningsväg, med andra ord en äkta Bollywoodshow! Musik, dans och hög stämning blir en perfekt avslutning på vår resa.
Pris inkl middag ca 1 195:-

Bra att veta

Visum
Svenska medborgare behöver ett turistvisum, Electronic Tourist visa för att besöka Indien. Vill man göra det smidigt rekommenderar vi att man använder sig av Alla Visum. De säkerställer att ansökan är rätt för att undvika problem och förseningar. Kontakta dem via denna länk, så hjälper de till med visumansökan mot en avgift: https://www.allavisum.se/refer/scandorama

Man kan även ansöka på egen hand via det officiella onlineformuläret som finns på på adressen https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html under fliken "e-Visa Application". Oftast får man svar på sin ansökan inom 72 timmar. Man måste skriva ut en kopia av bekräftelsemailet som fås med beskedet om att ansökan är godkänd (Status: Granted) och ta med på resan. Ansökan för elektroniskt visum kan tidigast göras 30 dagar före avresa och senast 5 dagar före avresa.

GUIDE: Indien visumansökan. Klicka här »

För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

Passkopia
För att få följa med på utflykten Safari i Ranthambore, som ingår i resans pris, kräver Naturvårdsverket i Indien en kopia på ert pass som ska lämnas in samtidigt som safarin bokas. Det ni behöver göra är att scanna in sidan med bild och passnummer på ert pass och maila det till oss i samband med att ni bokar er resa. Ni kan också ta en fotokopia på sidan med bild och passnummer på ert pass och posta till oss.

info@scandorama.se  att: Victoria Jerre

Scandorama, att: Victoria Jerre, Box 4012, 203 11 MALMÖ.

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Fysisk form
Du måste kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (ex. rullator eller rullstol). Våra resor är generellt ej lämpade för rörelsehindrade. Genomsnittlig god fysisk form krävs. Som resenär måste man kunna gå till och från sevärdheter, ibland i otillgänglig miljö på ojämnt underlag, på egen hand samt ta sig ombord på bussar, tåg och båtar.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar det rekommenderas 2-4 USD/EUR per dag till chaufför och 3-5 USD/EUR per dag till lokalguide. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Övrigt
I de fall då det ej ingår lunch eller middag kommer Scandoramaguiden och den engelsktalande lokalguiden att vara behjälpliga och komma med tips och förslag på restauranger.

Språk: Hindi och engelska.
Klimat: Indelat i tre perioder: den varma, den våta och den torra med stora variationer från norr till söder. Redan i februari börjar värmen breda ut sig från Indiens nordliga slätter. I juni når värmen sin topp, och 45° är inte ovanligt i centrala och södra Indien. Därefter börjar monsunregnen omvandla torr, dammig hetta till fuktig, lerig hetta. Omkring oktober är regnperioden slut och turisterna strömmar till landet. Fram till februari spänner temperaturerna från det behagligt svala till outhärdlig kyla i de norra bergsregionerna.
Tid: Svensk tid +4,5 timmar (vintertid).
Valuta: Rupie (INR). Indien har ett officiellt in- och utförselförbud men det går att växla till sig rupier i Sverige. Komplettera gärna med USD i små sedlar för att kunna växla under resan. Indisk valuta kan du växla på plats i Indien, snabbast och lättast görs det på flygplatsen eller på hotellen. Indiska sedlar med valörerna 500 och 1000 rupier tryckta innan 2017 är numera ogiltiga.
Kreditkort: MasterCard och Visa kan användas som betalningskort på de flera hotell, restauranger och i vissa välrenommerade butiker. Det blir också allt lättare att hitta bankautomater där man kan ta ut indiska kontanter på sitt kort.
Elektricitet: 230V.

Resenärsbetyg

5 personer ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Fick uppleva både städer och landsbygd (besöka byar och lokalt hantverk). Både Scandorama's reseledare och Indiska guiden var påläst och väldigt trevliga. Tigersafarin var en höjdare för vi fick se 3 tigrar.

av

★ ★ ★ ★ ★

En kombination av en påläst Scandoramaguide och en toppklass lokal guide, med ett bussteam av toppklass, samt ett av de mest klassiska resmålen, gyllende triangeln med bl.a. Taj Mahal. Vad kan gå fel?

av

★ ★ ★ ★

Intressant, omväxlande, massor av upplevelser, duktiga guider

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket spännande och annorlunda resa. Min man firade 75 år i ""Rosa Staden"" Duktiga guider, både svensk och indisk.Intensiva upplevelser och de bästa hotell man kan tänka sig. God mat och vänligt bemötande trots att det var många människor överallt.

av

★ ★ ★ ★ ★

Pålästa guider och mycket intressant. Lokala guiden fick oss att verkligen älska Indien. Vi fick vara med om det mesta och det bästa av landet. Min man fick uppleva sin 75-årsdag i "Rosa staden". Alla ställde upp med sång och extra tårta från rest.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Delhi t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Flygplansmåltider under långflygningarna
 • Rundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 9 övernattningar i dubbelrum
 • 10 frukostar (dag 2 - 11)
 • 1 lunch (dag 7)
 • 7 middagar (dag 2 - 4 och 6 - 9)
 • Arrangemang enligt program

 


Tillägg

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg från 3 195:-

Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö