Skip to main content

Portugisisk vinresa med Ica-Kuriren ✈

FLYGRESA - Portugal - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Portugisisk vinresa med Ica-Kuriren
- Mer än bara vin

Från platta sandstränder till majestätiska bergskedjor, Portugal är ett land med kontraster och tvära snitt. Vinproduktionen är både traditionell och modern. Följ med till Sétubal, Alentejo, Douro och Dão. Upplev kulturpärlan Évora, storstaden Lissabon och njut av spännande viner.
 

Snabba fakta!
 • Ljuvliga viner, historiska städer och vackra vyer.
 • 1 natt i Setúbal, 2 nätter i Viseu, 2 nätter i Évora och 2 nätter i Lissabon.
 • Sagolik utflykt till Douro & Dão!
   

2022 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Mot Portugal

Flyg till Lissabon: Vi tar flyget till Portugals huvudstad Lissabon. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och transferbussen som tar oss till Lissabons centrum och vårt Hotel Exe Saldanha, ca 3 mil. Vi checkar in och till kvällen äter vi gemensam middag i de vackra hamnkvarteren Santo Amaro Docks.

Dag 2, måndag: Förtjusande Lissabon

Lissabon: Vi upptäcker idag Lissabon på dagens utflykt! Lissabon är, i likhet med Rom, byggd på sju kullar och vackert belägen vid floden Tejos mynning i Atlanten. Staden är en av Europas äldsta och här blandas gammalt och nytt i en svårslagen kombination. Strosa längs boulevarderna, njut ett glas portvin på en uteservering, prova den lokala delikatessen Pasteis de nata eller bara insup den genuina atmosfären.

Dag 3, tisdag: Ringmursomgärdade Évora

Lissabon - Évora: Efter frukost sätter vi kurs österut mot ringmursomgärdade pärlan Évora, regionen Alentejos huvudort, ca 15 mil. Hela innerstaden är uppsatt på Unescos världsarvslista och vi inleder med en liten promenad. På eftermiddagen checkar vi in på Hotel Dom Fernando, beläget nära Gamla stan, och till kvällen äter vi gemensam middag på trevlig restaurang. 

Dag 4, onsdag: Alentejo

Alentejo: I dag fortsätter vi att utforska vinregionen Alentejo, Portugals största med nästan en tredjedel av landets vinproduktion. Vinstilarna är varierade och regionen har även det största korkförrådet och här finns den största korkproducenten. Vanliga druvor är aragonez, känd som tempranillo på den spanska sidan, tillsammans med trincadeira. Vi gör en vinprovning och besöker den medeltida lilla staden Monsaraz, belägen nära spanska gränsen vid den konstgjorda sjön Alqueva. 

Dag 5, torsdag: Vi åker norrut

Évora - Viseu: Det har blivit dags att lämna Alentejo och färdas norrut mot nästa vinområde, Dão. Vårt mål för dagen är Viseu, ca 36 mil, och trevliga Hotel Grão Vasco som dukar för middag. Innan kvällsmålet går vi ut på en liten promenad i den medeltida staden med sina trånga gränder och beundra katedralen. 

Dag 6, fredag: Dão & Douro

Dão: Som centrum i den viktiga vinproducerande Dão-regionen är Viseu en stolt stad med en gastronomisk tradition. Regionen är berömd för rökt kött och korvar, båda en stapelingrediens i många av de läckra stuvningarna. Vi ska givetvis prova det regionala vinet men vi passar också på att göra en avstickare ytterligare längre norrut där vi möter den mäktiga floden Douro. 

Dag 7, lördag: Söderöver mot Setúbal

Viseu - Setúbal: Efter frukost lämnar vi norra Portugal och färdas söderöver igen. Vi passar på att besöka den vackra lilla staden Fátima, världskänd för de mystiska händelser som inträffade 1917 som gjorde platsen till en av de viktigaste katolska pilgrimsorterna. Vi fortsätter sedan förbi Lissabon till regionen Setúbal och huvudorten med samma namn där komfortabla Melia Hotel väntar, ca 34 mil. Härifrån åker vi för att prova områdets vin, bland annat det världskända moscatel-vinet, Moscatel de Setúbal. Vi passar på att njuta av kusten och den bördiga bergskedjan Arrábida innan vi rundar av kvällen med en middag bestående av flera portugisiska specialiteter. En härlig avslutning! 

Dag 8, söndag: Farväl Portugal

Setúbal - flyg från Lissabon: Transferbussen hämtar oss för transport till Lissabons flygplats, ca 5 mil. Med underbara minnen, och kanske en och annan flaska i bagaget, landar vi efter några timmar åter i Skandinavien. Obrigado e adeus.

2022 - Utflykter


ALLA UTFLYKTERNA INGÅR I RESANS PRIS

Belém & middag i Docas

Vi besöker två av Lissabons mest berömda stadsdelar, Belém och Docas. I Belém finns många av stadens mest kända sevärdheter, såsom Jerónimosklostret, det pampiga upptäckarmonumentet eller Torre de Belém, vakttornet från 1500-talet som blivit Lissabons symbol. Eller är det kanske det berömda kaféet som lockar, där Portugals mest populära bakelse, ett bakverk med vaniljkräm, har serverats sedan 1837? Vi beger oss sedan till de vackra hamnkvarteren Santo Amaro Docks nedanför den berömda hängbron, 25 de Abril, där vi äter en god middag.

Upptäck Lissabon

Den vackert kuperade hamnstaden vid Atlantkusten är en av Europas äldsta och här blandas gammalt och nytt i en svårslagen kombination. Stadens centrum utgörs av flera stadsdelar, alla olika till utseende och innehåll men lika charmiga. Paradgatan Avenida da Liberade ligger i hjärtat av Lissabon, i stadsdelen Baixa som uppfördes efter den stora jordbävningen 1755. Stadsdelen är belägen nära floden och ett måste för den shoppingsugne med modehus och butikskedjor! Längre österut ligger Alfama, med branta och nästintill labyrintliknande gator, som överlevde jordbävningen och därmed bjuder på gammaldags och genuin atmosfär. I Bairro Alto är tempot lugnare och här finns många restauranger och småbutiker. Vi gör en orienterande rundtur och därefter väntar tid för egna strövtåg. Upptäck Portugals huvudstad!

Underbara Évora

Med sin skönhet, enkelhet och starka historiska bakgrund är Évora utan tvekan en av Portugals största skatter! Vi gör en promenad i den ringmursomgärdade pärlan och beundrar bland annat det romerska templet från 100-talet e.Kr. Hela den bedårande innerstaden är uppsatt på Unescos världsarvslista. Här finns också ett av världens äldsta universitet och studenterna bidrar till den i högsta grad levande staden. Efter att ha lärt känna Évora avslutar vi med middag på en trevlig restaurang. Välkommen till Alentejo!

Medeltida Monsaraz & Alentejos viner

I dag ska vi fortsätta att utforska regionen Alentejo. Vi besöker den sagolika lilla medeltida byn Monsaraz, belägen vid den konstgjorda sjön Alqueva på gränsen till Spanien. Med sina vitkalkade hus och bilfria centrum ligger den sagolikt på en höjd. Vi njuter av lugnet och den genuina atmosfären. Under dagen passar vi också på att bekanta oss med Alentejos viner på en trevlig vingård. Vanliga druvor är aragonez, känd som tempranillo på den spanska sidan, tillsammans med trincadeira.

Fascinerande Fátima

Den vackra lilla staden Fátima är världskänd för de mystiska händelser som inträffade 1917 och som gjorde platsen till en av de viktigaste katolska pilgrimsorterna. Varje år vallfärdar miljoner människor till denna heliga plats och även vi passar på att göra ett besök. 

Douro & Dão

Vi tar oss norrut mot den mäktiga floden Douro och hjärtat av portvinsregionen, Régua. Givetvis ska vi prova det berömda portvinet! Vi besöker sedan pilgrimsstaden Lamego med sin vackra vallfärdskyrka. Vi ska också ägna oss åt regionen Dão som bjuder på mindre vingårdar, inte sällan omringade av granar. Röda viner på touriga national och alfrocheiro samt den gröna druvan encruzado är typiska för regionen. En dag med vackra vyer och smakfulla viner! 

Medeltida Viseu

Som centrum i den viktiga vinproducerande Dão-regionen är Viseu en stolt stad med en gastronomisk tradition. Bergen reser sig på båda sidor om staden och tallskogar och vinodlingar breder ut sig. Viseus läge har gjort den till en viktig strategisk punkt under seklernas gång och staden visar fortfarande upp många spår efter den romerska ockupationen. Vi promenerar i de trånga gränderna och beundrar bland annat katedralen och barmhärtighetskyrkan. 

Vinprovning Setúbal

På Arrábidahalvön ligger vinregionen Setúbal. Vi besöker en anrik tillverkare och provar bland annat det världskända moscatel-vinet, Moscatel de Setúbal.

 

 

 

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
9/10ArlandaHotel Grão Vasco, ViseuInga tillgängliga platser13 500:-Inga tillgängliga platser
9/10KastrupHotel Grão Vasco, ViseuInga tillgängliga platser13 500:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Lissabon t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 4 middagar (dag 1, 3, 5 och 7)
 • Samtliga utflykter i programmet


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 2 295:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Grão Vasco, Viseu
Hotel Grão Vasco, Viseu
Ombonat och trevligt hotell i 60-talsstil omgivet av en härlig trädgård och med utmärkt centralt läge. Hotellet: När hotellet öppnades 1964 var det det första stora hotellet som byggdes i Viseu och vi...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Hotel Exe Saldanha, Lissabon
Hotel Exe Saldanha, Lissabon
Fräscht, modernt hotell i lite art-decÓ-stil i hjärtat av Lissabon. Beläget i ett lugnt område med alléer. Ljusa rum med jordnära färger i inredningen. Lika vackert ljust i de allmänna utrymmena med i...

Övernattning Dag 3 - 5

Hotel Dom Fernando, Évora
Hotel Dom Fernando, Évora
Bekvämt mellanklasshotell med semesterkaraktär. Hotellet är byggt kring en trevlig innergård med gräsmatta och utomhuspool som sommartid lockar med svalkande dopp och avkoppling i en solstol med en dr...

Övernattning Dag 7 - 8

Melia Hotel, Setúbal
Melia Hotel, Setúbal
Komfortabelt hotell i modern stil med bekväma faciliteter. Hotellet har trevliga allmänna utrymmen med restaurang, bar och lobbylounge som är inredda i en elegant och avskalad stil som inspirerats av...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö