Skip to main content

I de brittiska TV-seriernas fotspår ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

I de brittiska TV-seriernas fotspår

Otaliga är de TV-serier och filmer med brittiskt ursprung som tjusat oss i årtionden och som för många varit självklara programpunkter i TV-tablån när de visats. Följ med på en unik 8-dagars rundresa och upplev atmosfären och miljöerna från serier som Downton Abbey, Midsomer Murders, Inspector Morse, Harry Potter, Sherlock Holmes, James Bond och Pang i Bygget! Intrycken av resan kryddas och förstärks ytterligare genom besök i Shakespeare’s födelsehem i Stratford-upon-Avon och på Beatles Story Museum, ett museum som naturligtvis handlar om de odödliggjorda musikhjältarna från Liverpool.
 

Snabba fakta!
 • Cotswolds med många filmiska miljöer
 • Oxford med Midsomer Murders, Inspector Morse och Harry Potter
 • Shakespeare's Stratford-upon-Avon
 • Beatles Liverpool
 • London med Sherlock Holmes, James Bond och Pang i Bygget

 

Dagsprogram

Dag 1: Oxford

Flyg till London: När vi landat på London Heathrow möter Scandoramas guide upp och den inspirerande resan tar sin början. Natten tillbringar vi på hotell i Oxford där vi stannar två nätter och där gemensam middag ingår båda kvällarna. Dagsetapp ca 19 mil.

Dag 2: Midsomer Murders och Downton Abbey

En riktig långkörare är deckaren, dramaserien och stundtals även thrillern Midsomer Murders som visats sedan 1997 och nått närmare 120 inspelade episoder. Barnaby har på allvar klivit upp i de svenska TV-sofforna och vi tittar idag närmare på de byar och samhällen som gav liv åt Causton, främst Henley-on-Thames men även Wallingford och Thames. Efter ett stopp för individuell lunch på landsbygden fortsätter eftermiddagen på samma tema innan vi återvänder till Oxford. På kvällen äter vi gemensam middag. Dagsetapp ca 10 mil.

Dag 3: Shakespeare & Stratford upon Avon, Kommissarie Morse och Harry Potter

Vi börjar dagen med att fortsätta i detektivspåret, nu med Kommissarie Morse, en ännu tidigare deckare som sändes under knappt 15 år med sista originalavsnittet år 2000 och som idag lever vidare med serien "Unge kommissarie Morse". De flesta avsnitten utspelar sig i universitetsstaden Oxford med omnejd. Under en promenad i Oxford tittar vi på en del av de scener och platser som figurerat i olika avsnitt ur serien som till och med år 2000 totalt mäktade med 33 episoder. Vi ser samtidigt miljöer som använts vid inspelningar av succéserien om Harry Potter.

Efter individuell lunch fortsätter vi norrut där fler historiska upplevelser väntar. Den mångfacetterade engelske poeten, skådespelaren och tillika Englands nationalskald William Shakespeare föddes i Stratford-upon-Avon, som är vår nästa anhalt på resan. Vi besöker hans födelsehem, det gamla korsvirkeshuset på Henley Street och får lära oss mer om denne världslitteraturens främste dramatiker genom tiderna. Efter detta inspirerande besök fortsätter vi till Birmingham för övernattning. Denna kväll ingår inte någon gemensam middag. Dagsetapp ca 15 mil.

Dag 4: Beatles & Liverpool

Den brittiska pop- och rockgruppen Beatles, odödliggjorda genom sina otaliga hits och listettor, är en av musikhistoriens mest framgångsrika band. De hade en stark koppling till Liverpool där gruppen bildades 1960. I Liverpool går vi på en stadspromenad i centrum som upptagits som världsarv av Unesco så sent som 2004. Efter lunch följer ett intressant besök på Beatles Story Museum nere vid Albert Dock vid floden Mersey. Här får vi höra mer om de fyra polisongprydda unga herrarna och på vilket sätt deras musik förtrollade världen under så lång tid. I Liverpool blir det även fri tid för shopping och egna strövtåg under eftermiddagen. Ikväll avnjuter vi en härlig 3-rätters meny på kvällen i Albert Docks. Övernattning i Liverpool. Dagsetapp ca 16 mil.

Dag 5: Derbyshire Peak National Park och Chatsworth House

Idag tar vi en paus från TV-miljöerna på vår väg från Liverpool. Vi kör österut mot Derbyshire's Peak National Park. Vi njuter av de idylliska miljöerna vid Chatsworth House, en stor slottsegendom som ägs av hertigarna av Devonshire. Under eftermiddagen avnjuter vi en typisk engelsk "Afternoon Tea" på vår väg mot Nottingham där vi övernattar och på kvällen äter middag på hotellet. Dagsetapp ca 18 mil.

Dag 6: Sherlock Holmes

På morgonen åker vi mot huvudstaden för en sprakande avslutning. Idag står sir Arthur Conan Doyles fiktive detektiv Sherlock Holmes högst på agendan. I London tittar vi närmare på miljöer och inspelningsplatser som t ex Westminster, Lambeth och Euston innan vi når den välkända adressen 221 B Baker Street, där han hade sin våning och som idag är museum. Efter dagens program checkar vi in på vårt hotell i London. Kvällen på egen hand. Dagsetapp ca 20 mil.

Dag 7: James Bond & Fawlty Towers

Ian Fleming var hjärnan bakom kanske en av vår tids främsta filmhjältar, Agent 007, James Bond med rätt att döda. Det finns få trätoämnen som förgyller en middag så som diskussionerna kring vem som varit bäst av de många skådespelare som sedan första filmen kom 1962 har iklätt sig rollen. Sex olika personer har tillsammans förgyllt vår tillvaro på bioduken och på TV. Under förmiddagen tittar vi på miljöer ur några av filmerna. Den sista kvällen på resan slår vi klackarna i taket på allvar genom att besöka ”Fawlty Towers Experience”, en 2-timmars show i bästa Pang-i-bygget anda med tillhörande 3-rätters middag, en minnesvärd avslutning på en spektakulär resa.

Dag 8: London & hemresa

Efter en god frukost samlas vi vid 10-tiden för att ta bussen till Heathrow. Med massor av skratt i bagaget och skarpa minnesbilder som etsat sig fast från olika miljöer under resan tar vi farväl av nyvunna vänner och flyger hem till Sverige. Dagsetapp ca 3 mil.

Hotell

Under resan i England bor vi på följande hotell och orter. Vänligen notera att vi kommer att komplettera med ytterligare hotellinformation för Oxford.

Dag 1-3 Hotell i Oxford meddelas senare

Vi bor på mellanklasshotell i Oxford. Hotellets namn meddelas senare.

Dag 3-4 Park Regis, Birmingham

Adress: 160 Broad Street, Birmingham B15 1DT, Storbritannien, Tel +44 121 369 5555
 

Dag 4-5 Ibis Liverpool Centre Albert Dock, Liverpool

Adress: 27 Wapping, Liverpool L1 8LY, Storbritannien, Tel +44 151 317 3310
 

Dag 5-6 Hotel Jurys Inn, Nottingham

Adress: Station Street, Nottingham NG2 3BJ, Storbritannien, Tel +44 115 901 6700
 

Dag 6-8 St. Giles Hotel, London

Adress: Bedford Avenue, London WC1B 3GH, Storbritannien, Tel +44 20 7300 3000
 

 

 

Information

I priset ingår

 • Flyg direkt Stockholm/Göteborg/Köpenhamn/Oslo - London i ekonomiklass med British Airways, t/r
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Transfers flygplats-hotell t/r
 • Rundresa i helturistbuss
 • 7 nätter med del i dubbelrum på hotell av god mellanklass (Oxford x 2, Birmingham x 1, Liverpool x 1, Nottingham x 1, London x 2)
 • Sju frukostar
 • Fem middagar (ej dag 3 och 6)
 • Alla inträden och måltider enligt beskrivet dagsprogram
 • Svensktalande guide från Scandorama

Bra att veta

Enkelrumstillägg: 4100:-

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 5

Ibis Liverpool Centre Albert Dock
Ibis Liverpool Centre Albert Dock
Centralt, modernt hotell med bra läge mitt emot Albert Dock Läge: Centralt beläget vid Albert Dock och 300 meter från Liverpool One shopping centre respektive The Tate Liverpool och The Beatles Story...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Hotell i Oxford meddelas senare
Hotell i Oxford meddelas senare
I Oxford bor vi på ett av stadens mellanklasshotell. Hotellnamn meddelas senare.

Övernattning Dag 3 - 4

Park Regis Birmingham
Park Regis Birmingham
Fyrstjärnigt hotell, beläget på berömda Broad Street Läge: Ligger på Broad Street med barer, klubbar och restauranger och 5 minuters promendad från tågstationen Five Ways. Adress: 160 Broad Street, B1...

Övernattning Dag 5 - 6

Jurys Inn, Nottingham
Jurys Inn, Nottingham
Stort, fräscht och modernt hotell med ca 10 minuters promenad till innersta city. Hotellet: Modernt hotell i omtyckt område, i yttre delen av Nottingham centrum. Här finns kombinerad lounge och bar, r...

Övernattning Dag 6 - 8

St Giles Hotel, London
St Giles Hotel, London
Stort, modernt hotell med idealiskt läge vid Oxford Street mitt inne i centrala London. En perfekt utgångspunkt för att upptäcka världsmetropolen med shopping, sevärdheter och nöjesliv på bekvämt prom...
Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö