Hotel Schweizer Hof, Kassel

Komfortabelt övernattningshotell med modern stil och 3-stjärnig superior klassificering. Hotellet har en modern inredning och en liten frukostmatsal och trevlig bar som sommartid öppnar ut mot en uteservering framför entrén. För grupper är det, på grund av platsbrist, vanligt att måltiderna serveras i något av grupprummen. Bekväma och stilrent inredda mindre till medelstora rum med en funktionell och enkel design som finns i flera olika kategorier med varierande standard och utseende. Beläget i stadsdelen Bad Wilhemshöhe, längs med den långa gatan Wilhelmshöher Allee som förbinder Kassels stadskärna med det stora bergparksområdet känt för sitt Unescoskyddade Herkulesmonument i stadens västra delar.

Hotellet: Byggt 1980 och delvis renoverat senast 2014. Frukostmatsal, bar och grupprum samt liten fitnessavdelning med minigym, bastu och vilrum samt badrock och handdukar mot deposition. E-cyklar finns för uthyrning.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Beläget i stadsdelen Bad Wilhelmshöhe endast ca 500 meter från järnvägsstationen som är en viktig förbindelselänk för de tyska höghastighetstågen ICE. Ca 4 km från stadskärnan och ca 2 km till det stora parkområdet Bergpark Wilhelmshöhe, med promenadvägar, museum, slott med mera. Direkt utanför hotellentrén finns en spårvagnshållplats från vilken det tar ca 15 minuter in till stadens hjärta.
Antal rum: 98
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, laddningsstation för iPhone och värdebox. Vissa rum har snedtak. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Trots ljudisolerade fönster förekommer oljud från trafiken och spårvagnen i rummen som vetter ut mot gatan. Hotellet har även en sidobyggnad med 33 studios och minilägenheter med pentry för longstay-vistelser som vid hög beläggning även kan användas för grupper.
Övrigt: Hotellet har ett nära samarbete med systerhotellet Schlosshotel Bad Wilhelmshöhe i Kassel där hela eller delar av gruppen kan bli placerad.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Wilhelmshöher Allee 288, DE-34131 KASSEL
Telefon: +49-561-936 90