Hotel Lapad, Dubrovnik

Anrikt och komfortabelt hotell med vackert läge intill havsviken som får mycket goda gästrecensioner. Hotellet började byggas redan 1912 och dess äldsta delar har en vacker och inbjudande exteriör i ljus sten med dekorativa fönsterbågar och rött tegeltak. Under årens lopp har hotellet byggts ut med modernare tillbyggnader med en terrakotta- och cremefärgad putsad fasad, som är belägna uppför slänten bakom den ståtliga huvudbyggnaden. Invändigt har hotellet en modern och elegant design med en ljus och luftig atmosfär. Här kan du koppla av på den soliga terrassen med ett svalkande dopp i poolen, äta en god middag i hotellets restaurang och avsluta kvällen med en cocktail från baren. Trivsamma och komfortabla, mindre till mellanstora rum som är modernt inredda i klassisk stil och erbjuds i flera olika kategorier med varierande standard, karaktär och faciliteter. Flertalet rum är belägna i de modernare tillbyggnaderna. Hotellet har ett vackert läge vid en liten småbåtshamn med utsikt över havsviken med många segelbåtar och de stora kryssningsfartygen som ligger för ankar i hamnen mitt emot. Beläget i utkanten av Dubrovnik i stadsdelen och tillika halvön Lapad, som gett hotellet dess namn, där adeln tidigt lät uppföra sina sommarvillor.

Hotellet: Bufférestaurang, a-la-carterestaurang, loungebar, uteplats, utomhuspool (öppen under högsäsong).
Våningar: 8
Hiss: Ja, men olika hissar beroende på vilket våningsplan man ska till.
Läge: Beläget direkt vid havsviken och den lilla småbåtshamnen Marina Frapa på halvön Lapad, ca 3 km från Dubrovniks vackra, ringmursomgärdade och historiska stadskärna. Ca 15 minuters promenad till stranden Uvala Lapad på motsatt sida av halvön och ca 2 km till Copacabana beach. Från busshållplatsen, alldeles i närheten av hotellet, kan du ta buss nummer 6 in till Gamla stan. Området är kuperat.
Antal rum: 163
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, värdebox, kaffe-/tebricka och luftkonditionering (i högsäsong). Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Vissa rum har snedtak. Flertalet rum vetter ut mot trädgården eller omgivande bebyggelse.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Lapadska obala 37, HR-20000 DUBROVNIK
Telefon: +385-20-45 55 55