Skip to main content

Hotel Hallormsstadur, Egilsstadir

Detta trivsamma och uppskattade hotell, med en trevlig mix av ombonad atmosfär och modern stil, har fått sitt namn efter läget i landets största skog Hallormstadaskógur som erbjuder flera trevliga vandringsvägar. Hotellet byggdes 1998, blev delvis renoverat 2016 och består av flera olika nyare och äldre byggnader. Här finns en ljus bufférestaurang i form av en glasveranda med sommarterrass som bjuder på en fantastisk utsikt över sjön samt sommarrestaurangen Kol bar & bistro. Hotellet har även en nyrenoverad och väldesignad lobbybar med lounge och öppen spis. Det erbjuds även en liten wellnessavdelning med en härlig utomhus hot tub och bastu. Grönt och naturskönt beläget i ett skogsområde vid sjön Lagarfljót vars omgivningar skiljer sig från det vanligtvis öppna, karga och vindpinade Isländska landskapet. Ljust skandinaviskt och bekvämt inredda rum med varierande storlek och standard.

Hotellet: Två restauranger (varav den ena endast öppen sommartid), sommarterrass, lobbybar, lounge med öppen spis och liten wellnessavdelning (mot avgift) med utomhus hot tub, finsk bastu och infraröd bastu. Wi-Fi i lobbyn. Mountain bikes finns för uthyrning.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men inte till alla rum.
Läge: Lugnt och harmoniskt läge omgivet av skog i närheten av sjön Lagarfljót, nappt 3 mil söder om Egilsstadir.
Antal rum: 92
Rummen: Dusch, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade grand-lit bäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder förekommer. Hotellet erbjuder både rum i huvud-, sidobyggnaden, annexet eller stugor.
Övrigt: Rummen är rökfria.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Hallormsstadur, IS-701 EGILSSTADIR
Telefon: +354-471-2400

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö