Skip to main content

Hotel Edda, Akureyri

Stort, modernt och välskött hotell med en inbjudande glasfasad som består av flera sammanlänkade, nyare och äldre byggnader. Hotellet som byggdes 1961 och ett av tio hotell på Island som är säsongsöppet endast under sommaren för att under skolterminerna istället fungera som studenthem. Under årens lopp har byggnaden renoverats och de tidigare sovsalarna är ombyggda till moderna rum. Hotellet har en fräsch, ljus och luftig atmosfär och här finns en stilren restaurang och modern bar samt en sommarterrass. Centralt beläget i Akureyri som är Islands andra största stad, nära botaniska trädgården och med promenadavstånd till vattnet. Komfortabelt inredda rum, med varierande storlek från små till stora, i en avskalad och funktionell stil som erbjuds i flera olika kategorier med varierande standard varav vissa är enkla och spartanska.

Hotellet: Restaurang, bar (begränsade öppettider), lounge med biljardbord samt terrass. Wi-Fi finns i loungen och hårfön finns att låna i receptionen.
Våningar: 5
Hiss: Ja men bara i de nyare byggnaderna.
Läge: Centralt beläget i Akureyri som med sina ca 18 000 invånare är den största staden på norra Island och ligger vid innersta delen av fjorden Eyjafjörður. Lugnt beläget mitt emellan botaniska trädgården och friluftsbadet, ca 5-10 minuters promenad ner för backen till museet och kyrkan samt knappt 1,5 km från turistbyrån och hamnen. I Akureyri finns även världens nordligast belägna 18-håls golfbana.
Antal rum: 204
Rummen: Flertalet rum har dusch/bad, TV och telefon medan ett antal är av enklare standard med vask på rummen men med gemensam toalett och dusch i korridoren. Vissa rum har även pentry.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Thorunnarstraeti, IS-600 AKUREYRI
Telefon: +354-444 49 00

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö