Skip to main content

Hotel Castel de Pont-à-Lesse, Dinant

Naturskönt och vackert beläget hotell med rik historia vars nuvarande huvudbyggnad härstammar från 1914 men vars anor går tillbaka till 1800 då det ursprungligen var byggt som slott åt Lady Marie-Anne Damsel de Colnet. Under årens lopp har hotellet byggts om och till vid ett flertal tillfällen då en del av byggnadens ursprungliga slottskänsla dessvärre gått förlorad. Till de senare tillskotten hör en tvåvåningslänga där flera rum är belägna samt ett stort orangeri som huserar hotellets moderna restaurang där de stora panoramafönstren vetter ut mot den stora parkliknande trädgården. Här kan du njuta av de vackra och rikligt ornamenterade trätaken i loungen, utsikten från terrassen eller ett dopp i poolen. Hotellet har ett intagande läge, långt från stadens brus, omgivet av ett bergigt skogslandskap, några kilometer söder om Dinant. Trivsamma, komfortabla och individuellt inredda rum i modernare stil. Rummen finns i flera olika kategorier med mycket varierande standard, karaktär och storlek beroende på om de är belägna i huvudbyggnaden, den angränsande längan eller i en separat byggnad med 4 våningar. 

Hotellet: Restaurang med bar och terrass, vinkällare, lounge och en stor parkliknande trädgård med damm samt inomhuspool.
Våningar: 4
Hiss: Ja, men inte till alla rum.
Läge: Naturskönt beläget, ca 6 km söder om Dinant.
Antal rum: 91
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, WiFi, minibar och värdebox. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Övrigt: Önskar man äta middag på hotellet rekommenderas att beställa bord senast dagen före ankomst.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Rue de Pont-à-Lesse 36, BE-5500 DINANT
Telefon: +32-82-22 28 44

Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö