Skip to main content

Hollandskryssning

BUSSRESA - Holland - Rundresa, Flodkryssning 7 dagar

Hollandskryssning
- Livsbejakande vårkänslor

Unna dig en underbar vårvecka i Hollands blomstrande landskap. På populära MS Rigoletto ser personalen till att du trivs. Helpension ingår under vistelsen på båten! Vi besöker den charmiga kanalstaden Amsterdam och kontrasternas Rotterdam. Du kan följa med till diamantstaden Antwerpen och uppleva blomsterprakten i färgsprakande Keukenhof. Dessutom den vackra gamla hansestaden Bremen på hemvägen. En perfekt kombination av kryssning och bussresa!

 

På grund av reserestriktioner kan vi tyvärr inte genomföra några av våra resor till Holland under våren 2021. Vi kommer under våren att lägga upp resor bokningsbara för 2022.

 

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Snabba fakta!
 • Avkopplande upplevelser genom blomstrande Holland.
 • Helpension inkl. dryck under hela kryssningen.
 • Missa inte utflykten till Blomsterparadiset Keukenhof!

2021 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Mot Nederländerna

Malmö - Leeuwarden: På morgonen träffar vi Scandoramaguiden som hälsar välkommen och det är dags att ta plats i den bekväma bussen. Vi åker över bron till Danmark och tar sedan båten från Rödby över till norra Tyskland där det vankas lunch. Under eftermiddagen kan vi njuta av trevlig guidning innan Holland nalkas. Vi tar sikte på Nederländerna och Leeuwarden där vi checkar in på Bastion Hotel och ser fram emot aftonens middag, ca 71 mil.

Dag 2, söndag: Kanalernas Amsterdam

Leeuwarden - ombordstigning i Lelystad - Rotterdam: Efter frukost sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och tar oss via Afsluitdijk, den gigantiska skyddsvallen mot Nordsjöns översvämningar, till den charmanta kanalstaden Amsterdam. Passa på och upplev Amsterdam innan vi i Lelystad går ombord på vårt uppskattade flodkryssningsfartyg MS Rigoletto, ca 20 mil. Vi checkar in i våra bekväma hytter och njuter av den första middagen ombord. Framåt midnatt anländer vi till Rotterdam.

Dag 3, måndag: Imponerande Rotterdam

Rotterdam - Antwerpen: Efter frukost ombord på båten ägnar vi förmiddagen åt Rotterdam, en modern stad som kontrasterar mot Amsterdam. Följ gärna med på en intressant utflykt och lär dig mer om Rotterdam och imponeras av den mäktiga utsikten från observationstornet Euromast. Vid lunchtid stiger vi åter ombord och njuter av lunchen medan vi lägger ut från Rotterdam på vår väg mot Antwerpen. På kvällen kommer vi fram till Belgien och diamanternas stad.

Dag 4, tisdag: Diamantstaden Antwerpen

Antwerpen - Utrecht: Vi har tillfälligt lämnat Holland och kommit in i Belgien. Här njuter vi av den belgiska godbiten Antwerpen. Följ med Scandoramaguiden på en stadspromenad och ta del av berättelser om bland annat diamanthandeln och den store barockkonstnären Rubens. Kanske inhandlar vi några belgiska chokladpraliner innan ombordstigningen? Under eftermiddagen lämnar vi Antwerpen och under natten seglar vi tillbaka till Holland.

Dag 5, onsdag: Blomsterparken Keukenhof

Utrecht - Lelystad: Efter frukost rekommenderar vi att följa med på vår utflykt till den bedårande blomsterparken Keukenhof medan vårt kryssningsfartyg under dagen seglar vidare mot Lelystad. Här vi möter upp på kvällen då det är dags för avslutningsmiddag ombord. Båten ligger ankrad i Lelystad över natten.

Dag 6, torsdag: Idylliska Giethoorn & mysiga Bremen

Landstigning i Lelystad - Bremen: Efter sista frukosten ombord checkar vi ut från båten och tar oss till den fridfulla idyllen Giethoorn, Hollands Venedig. Husen med de säregna halmtaken ligger på rad längs kanalerna där vi tar oss fram med båt och förundras över den annorlunda bebyggelsen. Efter denna rofyllda upplevelse åker vi med vår buss till Tyskland och Bremen, ca 34 mil, där vi checkar in på Achat Hotel City. På kvällen lockar vi med en intressant stadspromenad i den klassiska staden då vi bland annat beskådar Stadsmusikanterna, Rolandstatyn och det vackra rådhuset. Utflykten avslutas med en trevlig middag.

Dag 7, fredag: Hemåt genom Tyskland

Bremen - Malmö: Den tyska hotellfrukosten hägrar och sedan installerar vi oss, mätta och nöjda, i bussen för vidare färd norrut. På vägen gör vi ett uppehåll för en sista lunch innan vi når Puttgarden och färjan till Danmark. Plötsligt ser vi åter den vackra Öresundsbron och Turning Torso skymta på andra sidan sundet. Ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö, ca 47 mil.

2021 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 495:-
(ordinarie pris 1 665:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Upplev kanalernas stad

Charmiga Amsterdam bjuder på ett fascinerande och unikt stadslandskap. Bästa sättet att uppleva staden är från vattnet och vi stiger ombord på en traditionell kanalbåt och njuter av alla vackra kanalhus. Denna stad, som har fler kanaler än Venedig, bjuder på smala gator och ståtliga byggnader. Under vår rundtur får vi stifta bekantskap med stadens historia och imponerande kulturarv.
Pris ca 235:-

Rotterdam med Europas största hamn

Vi gör en liten rundtur i intressanta Rotterdam och åker upp i det mäktiga observationstornet, Euromast, med en fantastisk panoramautsikt över staden och dess mäktiga hamn som är Europas största.
Pris ca 295:-

Promenad i Antwerpen

En stadspromenad i den belgiska hamnstaden där vi tar del av guidens berättelser om den glittrande diamanthandeln och den världsberömde barockmålaren Rubens.
Pris ca 195:-

Blomsterparadiset Keukenhof

Vi besöker blomsterparadiset Keukenhof, centrum för världens tulpanodlingar. Öppna dina sinnen på vid gavel och njut av den färgsprakande blomsterprakten.
Pris ca 465:-

Idylliska Giethoorn

Byn är omtalad för sina kanaler som förr i tiden användes för att transportera torv. I bekväma båtar och i sakta mak glider vi fram i ett landskap av lummig grönska, traditionella hus med halmtak och typiska träbroar.
Ingår i resans pris.

Promenad i stadsmusikanternas Bremen

Välkomna med på en upptäcktsfärd i tid och rum! Den gamla hansestaden Bremen är en av Tysklands mest fascinerande städer. Tillsammans promenerar vi i den gamla stadskärnan bland labyrintartade gränder och enastående byggnader. Vår guide tar oss med genom Schnoorkvarteren och Böttcherstrasse. Vi bekantar oss med bröderna Grimms sagogestalter stadsmusikanterna och förundras över rådhuset, domkyrkan och Rolandstatyn. Promenaden avslutas med en välsmakande middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag ca 475:-

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 2 övernattningar i dubbelrum
 • 4 övernattningar i dubbelhytt
 • 6 frukostar (dag 2 - 7)
 • 3 luncher (dag 3 - 5, varav lunchpaket dag 5)
 • 5 middagar (dag 1 - 5)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykten Idylliska Giethoorn


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 895:-

Tillägg för hytt på övre däck 600:- per person.

Avresa 3/4 och 1/5 bor vi på WestCord Hotel WTC i Leeuwarden dag 1-2.
Avresa 1/5 kan alternativt hotell i Bremen förekomma dag 6-7.

Alla hytter är utsideshytter och har fönster. Samtliga hytter ligger över vattenytan. Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 40 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö