Skip to main content

Hollandskryssning Weekend

BUSSRESA - Holland - Weekend - 4 dagar

Hollandskryssning Weekend
- Blomstrande helgupplevelser - Nyhet!

Möt våren under en kryssningsweekend i Holland. På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs. Upplev ostmarknaden i Alkmaar, njut av det förtrollande blomsterparadiset Keukenhof och hänförs av den charmiga kanalstaden Amsterdam!
 

På grund av reserestriktioner kan vi tyvärr inte genomföra några av våra resor till Holland under våren 2021. Vi kommer under våren att lägga upp resor bokningsbara för 2022.Snabba fakta!
  • Boende på populära kryssningsfartyget MS Rigoletto.
  • Utflykt till ostmarknaden i Alkmaar.
  • Blomsterkarnevalen vid Keukenhof ingår på avgången den 15/4!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Nederländerna

Malmö - ombordstigning i Lelystad - Enkhuizen: I Malmö påbörjar vi vår resa till Holland. Vi ­reser genom Danmark mot färjan mellan Rödby-Puttgarden för att sedan fortsätta ­genom Tyskland. Framåt kvällen öppnar sig det holländska landskapet och i Lelystad går vi ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto, ca 77 mil. Vi checkar in i våra bekväma hytter och njuter av den första middagen ombord. Under kvällen seglar vi över IJsselmeer mot Enkhuizen där vi lägger till för natten.

Dag 2, fredag: Ostmarknad, Hoorn & vidare mot Haarlem

Enkhuizen - Haarlem: Efter frukost kan den som önskar följa med till den berömda ostmarknaden i Alkmaar. Efter att ha tagit del av skådespelet mellan försäljare och köpare återvänder vi till Enkhuizen och MS Rigoletto för lunch och vi seglar vidare mot Hoorn som vi når under eftermiddagen. Här har vi möjlighet att på egen hand strosa runt och njuta av den charmiga staden som under 1600-talet var ett viktigt centrum för VOC - Förenade ostindiska kompaniet. Tidig kväll seglar vi mot floden IJ och Haarlem som vi når framåt natten.

Dag 3, lördag: Keukenhof & Amsterdam

Haarlem - Lelystad: I dag väntar verkliga holländska höjdpunkter för den som följer med på våra utflykter! På förmiddagen väntar den bedårande blomsterparken Keukenhof och efter lunch ombord beger vi oss sedan till genuina Amsterdam - berömd för sina vackra kanaler och charmiga stadslandskap. Med bussen tar vi oss sedan till Lelystad där fartyget väntar. Nu är det dags för avslutningsmiddag ombord och båten ligger ankrad i Lelystad över natten.

Dag 4, söndag: Hemåt med Hollandsminnen

Landstigning i Lelystad - Malmö: Efter en tidig frukost beger vi oss åter norrut. Vi färdas genom Tyskland och framåt eftermiddagen når vi färjan i Puttgarden som tar oss till Rödby. Vi fortsätter genom Danmark och beräknas vara framme i Malmö vid 20-tiden, ca 77 mil.

 

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 775:-
(ordinarie pris 865:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Utflyktspaketet gäller ej avresa 15/4 då Blomsterparadiset Keukenhof ingår i resans pris. Utflykten ostmarknad i Alkmaar bokar du under resans gång av din guide. Utflykten Upplev kanalernas stad utgår detta datum.

Ostmarknad i Alkmaar

Följ med till osthandelns vagga och ta del av de ritualer som är förknippade med osthandeln. Marknaden äger rum varje fredagsmorgon framför det gamla våghuset i den lilla staden och det är framförallt ostbärarna som lockar besökare. I Alkmaar säger man sig ha haft ostvågar sedan slutet av 1300-talet och man följer traditionen så långt det är möjligt. I dag får vi ta del av skådespelet!
Pris ca 165:-

Blomsterparadiset Keukenhof

Vi besöker blomsterparadiset Keukenhof, centrum för världens tulpanodlingar. Öppna dina sinnen på vid gavel och njut av den färgsprakande blomsterprakten.
Pris ca 465:-

Upplev kanalernas stad

Charmiga Amsterdam bjuder på ett fascinerande och unikt stadslandskap. Bästa sättet att uppleva staden är från vattnet och vi stiger ombord på en traditionell kanalbåt och njuter av alla vackra kanalhus. Denna stad, som har fler kanaler än Venedig, bjuder på smala gator och ståtliga byggnader. Under vår rundtur får vi stifta bekantskap med stadens historia och imponerande kulturarv.
Pris ca 235:-

Blomsterkarnevalen Bloemencorso - avresa 15/4

Upplev den årliga blomsterkarnevalen på dess 40 km långa väg genom tulpanernas land. På ­avgången den 15 april stannar vi under utflykten till Keukenhof vid vägen för att beundra den vackra paraden. Vagnarna är pyntade med blommor som tulpaner, amaryllis och hyacinter i en mängd olika färgkombinationer! Bloemencorso och Keukenhof ingår i resans pris det ­aktuella datumet.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

2 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Den bästa resan. Tänk att åka från snö till 29 gr varmt. Busschaufför o Reseledare var toppen, Fick se mycket Tulpaner o andra vackra blommor o bara ha det bra. Snart en resa Till Berlin i vår, vår 45-bröllopsdag vi ska fira med Er! Gott Nytt År

av

★ ★ ★ ★ ★

"Även denna resa med er var fantastisk. Toppen hotel som låg i en ort som heter Wolfhesse. Hotellet erbjöd varje kväll en trerätters meny som smakade otroligt gott varje kväll. Besöket i Amsterdam och Blomsterparken med parad och reseledare superbra. "

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelhytt
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • 2 luncher (dag 2 och 3*)
  • 3 middagar (dag 1 - 3)
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

* Avresa 15/4 ersätts lunch ombord av lunchpaket

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelhyttstillägg 1 795:-

Tillägg för hytt på övre däck 450:- per person

Alla hytter är utsideshytter och har fönster. Samtliga hytter ligger över vattenytan. Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 30 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
30/9Stettin Weekendfrån 2 995:-
30/9Berlin Weekendfrån 3 695:-
30/9Polsk slottsweekendfrån 3 795:-
2/10Amarone, Barolo & Chiantifrån 8 495:-
6/10Bordershopfrån 795:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö