Skip to main content

Holland med Läsarresor

BUSSRESA - Holland - 5 dagar

Holland med Läsarresor – de vackraste tulpaner och godaste ostar

Den genuina landsbygden bjuder på natursköna scenerier bland traditionella väderkvarnar och en sällan skådad blomsterprakt. Ost och vin avnjuts på Amsterdams kanaler och vi upplever en blomstrande eufori i Keukenhof. Följ med på en upplevelserik bussresa till vackra Holland!


Snabba fakta!
  • Blomstrande Holland - en vår att inte missa!
  • Blomsterparken Keukenhof - måste upplevas!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Holland från sin bästa sida

Malmö - Lelystad: I Malmö påbörjar vi vår resa till Holland. Vi ­reser genom Danmark mot färjan mellan Rödby-Puttgarden för att sedan fortsätta ­genom Tyskland. Framåt kvällen öppnar sig det ­holländska landskapet och efter en stund är vi framme i Lelystad, som blir vår hemvist under våra dagar i Holland, ca 78 mil. Vi bor på kryssningsfartyget Carmen, som är ankrat Lelystad och ligger alltså stilla här under hela vår vistelse. Efter incheckning, bjuds vi på en välkomstdrink och äter sedan middag tillsammans ombord.

Dag 2-4, måndag - onsdag: Tulpanernas land

Holland: ­Underbara Holland väntar på oss för att få visa upp all sin blomsterprakt. Blommorna spelar en stor roll och ett besök i den fantastiska blomsterparken Keukenhof finns naturligtvis med i vårt program. Vi möts av ett hav av färger och här finns också utställningar med bland annat orkidéer, rosor och liljor. Kort sagt en fröjd för ögat! Holland bjuder på mycket mer än blommor och det får vi möjlighet att upptäcka under vår resa. Genom vårt utflyktsprogram får vi ­möj­lighet att njuta av storstaden Amsterdam som med sina charmiga kvarter ger en unikt mysig småstadskänsla. ­Amsterdam är kontrasternas stad och lockar allt från ­konstälskare till livsnjutare och shoppingsugna! Vi färdas genom det säregna­ landskapet och njuter av vackra båtturer på de många kanalerna i Amsterdam. Vi tittar också på typiska konsthantverk från ­Holland ­såsom träsko- och osttillverkning.

Dag 5, torsdag: Hem genom vackert landskap

Lelystad - Malmö: Efter en tidig frukost beger vi oss åter norrut. Vi färdas genom Tyskland och framåt eftermiddagen når vi färjan i Puttgarden som tar oss till Rödby. Vi fortsätter genom Danmark och beräknas vara framme i Malmö vid 20-tiden, ca 78 mil. Uppfyllda av härliga resminnen säger vi adjö till nyfunna vänner.

2022 - Utflykter


Följande utflykter ingår i resans pris:

Ost, träskor och fiskebyn Volendam

Vi inleder vår resa med ett besök på en traditionell bondgård där vi får veta hur de tillverkar gårdens speciella ost samt hur en holländsk träskotillverkare arbetar. Vi fortsätter sedan till den pittoreska fiskebyn Volendam där vi bland annat besöker hembygdsmuseet.

Amsterdams kanaler by night

När skymningen faller beger vi oss till fantastiska Amsterdam där vi njuter av en festlig båttur med ost och vin ombord. I denna genuina 1600-talsstad bjuds det på upplysta broar, glittrande vatten och stämningsfulla upplevelser.

Blomsterparadiset Keukenhof

I dag ska vi njuta av prakten och ­mångfalden i blomsterparadiset Keukenhof, beläget söder om Amsterdam. I parken, som är 32 ­hektar, finns det minst sju miljoner lökar av alla de slag och färger, planterade för att de ska blomma så tidigt som möjligt. Vi bjuds på en färgglad upplevelse.

Hela dagen i Amsterdam per båt och buss

Vi åker på en heldagstur till Amsterdam, kanalernas stad. Här väntar många spännande upplevelser! Vi njuter av en vacker båttur under några av stadens 600 broar och får höra om dess intressanta historia. Det ges även tid att ströva på egen hand längs Amsterdams gator. Kanske lockar shoppingen i den trendiga stadsdelen De 9 Straatjes eller vill du insupa atmosfären på något mysigt kafé? En fantastisk utflykt vi inte vill missa!

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
17/4BussMS CarmenMer än 87 550:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • Välkomstdrink
  • 4 frukostar (dag 2-5)
  • 4 middagar (dag 1-4)
  • Samtliga utflykter: Ost, träskor och fiskebyn Volendam, Amsterdams kanaler by night, Blomsterparadiset Keukenhof samt Hela dagen i Amsterdam per båt och buss
  • Fri inhägnadparkering på Öresundsterminalen under resans gång

 

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 295:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

MS Carmen
MS Carmen
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...
Sista minuten
9/12Advent på slott i Polenfrån 3 195:-
9/12Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
9/12Julmarknad i Celle 4 dagarfrån 3 595:-
10/12Julmarknad i Lübeckfrån 2 795:-
10/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 2 895:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö