Scandoramas historia

Scandorama grundades 1980 av Claes Berglund och Johan Malmqvist från Norrköping. De blev goda vänner under sin studietid på Handelshögskolan i Stockholm och intresset för resandet väcktes på allvar när de parallellt med studierna jobbade extra som guide på bussresor. Johan och Claes fick en idé om att starta ett reseföretag där man bekvämt reser med buss och samtidigt får lära sig saker om de platser man passerar. De ville även ha med en kunnig guide för att informera och underhålla resenärerna. Eftersom Skåne är en bra utgångspunkt för resor till Europa, flyttade Johan och Claes ner till den skånska metropolen Malmö. De startade företaget med endast sig själva och turades om med att vara ute i Europa som guide eller att arbeta på kontoret med framtida resor. Allt gick mycket bra och de växte med rekordfart.

Historia:

1980: Företaget startas av Claes Berglund och Johan Malmqvist
1989: Scandoramas bussresor och börjar säljas i Norge
1990: Scandorama inför flyg till flera destinationer
2006: Fler än 40 000 resenärer reser med Scandorama
2009: Johan Malmqvist säljer Scandorama till Ölvemarks Holiday och avgår som VD. Scandorama blir då ett helägt dotterbolag till Ölvemarks Holiday. I samband med detta uppköp gick Bergkvarabuss in som 45 % delägare i Ölvemarks Holiday.
2012: Bergkvarabuss köper de återstående 55 % av aktierna i Ölvemarks Holiday och Scandorama blir då ett helägt dotterbolag till Bergkvarabuss.
2015: Scandorama firar 35 år!
2016: Scandorama storsatsar på ett utomeuropeiskt program med bl.a. New York, Sydafrika, Sri Lanka och Kuba som blir en omedelbar succé.

Scandorama i dag

Scandorama har arrangerat resor i Europa sedan 1980 och är i dag en av Sveriges största bussresearrangörer. Konceptet är guidade resor, oavsett om du åker buss eller flyger till destinationen. Guidade buss- & flygresor – välj hur du vill resa! 2016 erbjuder vi 91 olika resmål till spännande destinationer.
Det är stor flexibilitet på våra bussresor, genom att inte ha alla utflykter inbakade i resans pris så kan du själv välja om du vill vara med på alla utflykter eller väljer ut några av dem. Du bestämmer själv hur mycket gruppresa din resa blir.

Huvudkontoret finns på Öresundsterminalen i Arlöv och ny VD sedan 2015 är Johan Arlock.

Resegaranti

Scandorama har ställt den lagstadgade ekonomiska resegarantin till Kammarkollegiets förfogande. Det ger dig som resenär grundtrygghet under hela resans gång. Vårt medlemskap i Sveriges Bussresearrangörer förpliktigar oss att hålla god etik och hög kvalitet i verksamheten. Du reser alltid tryggt med oss.

Resa med guide

Att ha någon med sig på resan som kan platsen. Att ha någon med sig som känner till det bästa caféet eller restaurangen. Att ha någon med sig som berikar din resa med det lilla extra. Det är en Scandoramaguide. Du kan koppla av och fokusera på upplevelserna under resans gång – allt det praktiska är löst. Din guide står för kunskap, inspiration och engagemang – du lutar dig tillbaka och njuter fullt ut av din semester!

Välkommen till oss!

 

Skriv ut
Eposta länk
Dela på Facebook
Dela på Twitter